Bugün, 4 Mayıs 2024 Cumartesi

Ülkemiz 2017`e Katliamla Girdi

Ülkemiz 2017`e Katliamla Girdi

Istanbul`un ünlü eglence mekânlarindan Ortaköy`deki Reina`ya gece 01.30 siralarinda silahli saldiri gerçeklestirildi. Içisleri Bakani Süleyman Soylu, alçak saldirida 39 kisinin hayatini kaybettigini, 69 kisinin tedavi gördügünü söyledi.

 Ülkemiz 2017’e Katliamla Girdi

Istanbul’un ünlü eglence mekânlarindan Ortaköy’deki Reina`ya gece 01.30 siralarinda silahli saldiri gerçeklestirildi. Içisleri Bakani Süleyman Soylu, alçak saldirida 39 kisinin hayatini kaybettigini, 69 kisinin tedavi gördügünü söyledi.


Bakan Soylu, saldirgana iliskin "Bize gelen bilgiler çerçevesinde bir kisi oldugu görülüyor. Mont pantolon seklinde içeriye silahla tarayarak girmis. Içeride de farkli bir giysiyle birlikte disari çiktigina dair bir bilgi var" açiklamasinda bulundu.

Hayatini kaybeden 21 kisinin kimligi (16`si yabanci, 5`i Türkiye Cumhuriyeti vatandasi) belli oldu. Teröristi arama çalismalari ise sürüyor.

Ilk bilgilere göre, saldiriyi otomatik silah tasiyan Noel baba kiligina girmis 2 teröristin gerçeklestirdigi öne sürüldü. Teröristlerin ses bombasi attiktan sonra ellerindeki otomatik silahlarla, önce kapidaki polis memuru Burak Yildiz`i sehit ettigi, ardindan kalabaliga rastgele açtigi iddia edildi. Ancak Bakan Soylu ise saldiriyi teröristin tek basina gerçeklestirdigini ifade etti.

"SAG OLAN HERKESIN KAFASINA SIKTILAR"

Saldirida yaralananlar çevre hastanelere sevk edilirken, Sisli Hamidiye Sisli Etfal Egitim Ve Arastirma Hastanesi`ne getirilen bir yarali, "Herkesi taradilar. 3-4 kisi taramalarla taradi. Sag olan herkesin kafasina siktilar içeride" diye konustu. Bir görgü tanigi da teröristin Arapça bagirarak bir seyler söyledigini aktardi.

 

 

REINA`NIN SAHIBI: SALDIRI GÖZ GÖRE GÖRE GELDI

Hürriyet muhabiri Toygun Atilla,  “Kendisine ulastigimda aglamaktan güçlükle konusabiliyordu” seklinde ifade ederek Reina’nin sahibi Mehmet Koçarslan’in söylediklerini aktardi: “Içeri giren serefsizler Kalasnikoflarla taramislar. Amerikan istihbarati bunun bilgisini vermisti. 1 hafta 10 gün süreyle buralarda deniz dahil güvenlik önlemleri alindi. Sonra ne oldu? Göz göre göre bu saldiri meydana geldi.”

 

 



  • Cumartesi 17 ° / 12.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 11.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 17.8 ° / 9.5 ° Güneşli