Bugün, 20 Mayıs 2024 Pazartesi

`Uludere`de MIT görevlisi TSK`yi yaniltti`

`Uludere`de MIT görevlisi TSK`yi yaniltti`

Dönemin Içisleri Bakani Sahin Uludere olayiyla ilgili çarpici açiklamalar yapti.

 `Uludere`de MIT görevlisi TSK`yi yaniltti`

Dönemin Içisleri Bakani Sahin Uludere olayiyla ilgili çarpici açiklamalar yapti.

Millet ve Adalet Partisi’nin (MILAD) kuruculari arasinda yer alan, eski Içisleri Bakani ve Ordu Milletvekili Idris Naim Sahin, Meclis’te düzenledigi basin toplantisinda önemli açiklamalarda bulundu.

Sahin, ülkeyi yönetenlerle istihbarat örgütünün, kurumlara, siyasete ve vatandaslara kumpas kurup operasyon yaptigini söyledi, “Türkiye maalesef bir muhaberat devletine dönüsmüstür. Iktidar ve istihbarat örgütü ortakliginda kurulan bu kirli tezgâhlar, milletimize ve demokrasimize agir darbeler vurmaktadir” dedi.

Sahin, bakanligi döneminde yasanan Roboski katliamiyla delil olmadan bazi polisler ve bürokratlarin suçlandigi ‘böcek’ olayini örnek gösterdi. Idris Naim Sahin, Roboski katliaminda üst düzey bir MIT görevlisinin TSK’ya israrla “PKK’li Bahoz Erdal siniri geçiyor” diye bilgi verdigini dile getirdi. Basbakanlik’ta ortaya çikan böcegin de koyanlar tarafindan bulundugunu söyleyerek MIT’i isaret etti. Sahin, MIT yöneticisi Basri Aktepe’nin, Basbakanlik müfettislerine verdigi ifade ile TÜBITAK’in böcek raporunun bunu teyit ettigini vurguladi. Sahin, büyük tartismalara yol açan MIT-PKK arasindaki Oslo görüsmesi tutanaklarini da örgütün kasten sizdirdigini açikladi.

Millet ve Adalet Partisi’nin (MILAD) kurucu genel baskani ve eski Içisleri Bakani ve Ordu Milletvekili Idris Naim Sahin, Roboski katliami ile Türk Silahli Kuvvetleri’ne, böcek olayi ile de Emniyet’e kumpas kuruldugunu söyledi. TBMM’de düzenledigi basin toplantisinda konusan Sahin, kumpasi kronolojik siralama ile anlatti.

‘Kurumlara, kisilere, siyasete, millete tuzak kurularak devletin yönetilemeyecegini’ söyleyen Sahin, “Türkiye, maalesef ülkeyi yönetenlerle istihbarat örgütünün ortaklasa kendi devlet kurumlarina, siyasete ve vatandaslarina kumpaslar kurulan, siyaset kurumuna operasyon yapilan bir muhaberat devletine dönüsmüstür. Iktidar ve istihbarat örgütü ortakliginda kurulan bu kirli tezgahlar, her seyden önce milletimize ve demokrasimize agir darbeler vurmaktadir. Adeta iktidar ve istihbarat teskilati, ülkemizi kumpaslar ve tezgahlar sarmali içine hapsetmistir” dedi.

Idris Naim Sahin’in açiklamalarinin satirbaslari özetle söyle:

‘Oslo görüsmeleri kasten yayinlandi’

“O dönemde (2011) yürütülen istihbarat çalismalari ve güvenlik kuvvetleri tarafindan gerçeklestirilen basarili operasyonlarla terör örgütü bitme noktasina dogru yol alirken, 27 ve 28 Aralik 2011 tarihlerinde maalesef, devletimiz aleyhine önemli kirilmalar gerçeklesmistir. 13 Eylül 2011 tarihinde, bölücü terör örgütünün yayin organi Dicle Haber Ajansi’na, Oslo’da yapilan görüsmelerin ses kayitlarinin düsmesiyle MIT içerisindeki bir kligin, dönemin basbakanini ikna ederek, bölücü örgütün elebasilariyla müzakere masasina oturdugu anlasilmistir. Bugün daha net görülmektedir ki, bu ses kayitlari, yapilan müzakerelerin alenîlesmesi ve böylelikle bu müzakerelerden habersiz istihbarat ve operasyonel çalismalar yapan güvenlik güçlerinin durdurulmasi ve örgüte mesruiyet kazandiracak sürecin baslatilmasi için, örgütün elebasilari tarafindan kasten yayinlanmistir.”

‘27-28 Aralik’ta tezgah yapildi’

“Müzakere masasinda örgüte verdigi sözleri yerine getirmek zorunda kalan bu klik, 27 ve 28 Aralik 2011 tarihlerinde güvenlik kuvvetlerimize ve sahsima yönelik karalama ve etkisizlestirme operasyonlarina girismistir. 27 ve 28 Aralik günleri, üç tezgahin eszamanli gerçeklestirildigi bir tarihtir. 27 Aralik tarihinde sahsim hakkinda hakaretler içeren, Bakanlik görevimden alinmam gerektigi minvalinde yazilar yayinlanmis; 28 Aralik sabahi Basbakanlik ofisinde polisin koydugu iddia edilen böcekler bulunmus; ayni günün aksami MIT kanaliyla israrla teyit edilen tuzak istihbarata bagli olarak gerçeklestirilen operasyon sonucunda (Uludere’de) çok üzücü bir olay yasanmis ve 34 sivil vatandasimiz hayatini kaybetmistir.”

Uludere MIT kaynakli’

“MIT tarafindan gönderilen yazilar ve üst düzey MIT görevlisi tarafindan Türk Silahli Kuvvetleri telefonla bizzat aranarak, Bahoz Erdal’in hudut hattini geçmekte oldugu bildirilmistir. Silahli Kuvvetler’in yetkilileri, bilginin dogru olup olmadigini defaatle sormasina ragmen, MIT yetkilisi israrla bilginin dogrulugunu teyit etmistir. Sonuçta, MIT’ten gelen birden fazla resmî istihbarat raporlari ve telefon bilgileri üzerine maalesef Uludere olayi yasanmistir.”

‘Böcegi önce koydular, sonra buldular’

“28-29 Aralik 2011 tarihinde Basbakanlik’ta iki yerde MIT ekibi tarafindan, Emniyet istihbarat personelinin yerlestirdigi iddia edilen böcekler bulunmustur. Daha sonra TÜBITAK raporundan, kamuoyuna böcek olarak da tanitilan dinleme cihazinin, 4-5 Aralik tarihlerinde bulundugu yere konuldugu ortaya çikmistir. Emniyet teknik istihbarat personeli ise 24-25 Kasim 2011 tarihlerinde böcek taramasi yapmislardir. TÜBITAK’in verdigi tarih, böceklerin Emniyet taramasindan çok sonra oraya yerlestirildigini göstermektedir. Böcegi bulan ekipte yer alan MIT yöneticisi (Basri Aktepe), Basbakanlik müfettislerine verdigi ifadede, ‘MIT Müstesari Hakan Fidan’in kendisini arayarak, Basbakanlik’tan aranacagini ve gereginin yapilmasi yönünde talimat verdigini, yaklasik 20 gün bu sekilde beklemelerinin ardindan Basbakanliga giderek ayni gün böcekleri bulduklarini’ belirtmistir. Hakan Fidan’in MIT mensubuna, böcek aramasina gidilecegini söyledigi 8 Aralik tarihi, TÜBITAK’in böceklerin konuldugunu belirttigi 4-5 Aralik tarihinden 3 gün sonrasina tekabül etmektedir.”

‘Böcegi koyanlar TÜBITAK’i hesaba katmadi’

“O güne kadar MIT personeline hiç verilmemis olan bu görevlendirme talimati, dikkat edildiginde böcegin oraya konuldugunun birileri tarafindan bilindigini göstermektedir. Öyle anlasilmaktadir ki, böcegi koyan ve bulduran ekip, TÜBITAK’in böceklerin konulma tarihi hakkinda bu kadar net bir rapor sunabilecegini hesaba katmamistir. TÜBITAK’tan istifaya zorlanan Baskan Yardimcisi Hasan Palaz, böcegin koyulus tarihini geriye çekmesi için kendisine baski yapildigini söylemistir. Böcek, özellikle ve suçlama yapabilmek için Emniyet Istihbarat Teknik personelinin kontrol yaptigi odaya konulmustur.”

‘Böcek siyasi amaçla kullanildi’

“Ilginçtir ki, 28 Aralik 2011’de bulunan böceklerle ilgili dosya savciliga intikal ettirilmemis, konuyu ögrenen savcinin açtigi dosyanin kapatilmasi için Adalet Bakanligi üzerinden baski yapilmis, TÜBITAK’in verdigi rapor isleme konulmamistir. Ne zaman, uygun savci ve bilirkisi ayarlandiktan sonra tozlanmis dosya, ancak 2,5 yil sonra raftan indirilmistir. Bugün böcegi önce koyup sonra bulanlar, böcek konusunu sürekli ve sadece siyasi rant malzemesi olarak kullanmaktadirlar.”

‘28 Aralik dönüm noktasi’

“28 Aralik 2011 tarihi, bu açidan Türkiye’nin terörle mücadelesinde bir dönüm noktasi olmustur. Bu ne muhtesem bir tesadüftür. MIT içerisindeki kligin ürettigi israrli ve kasitli istihbarat nedeniyle Uludereolayi yasanmis, ayni gün Basbakanlik’ta yine MIT tarafindan böcekler bulunmus ve sahsen hakkimda tezvirat kampanyasi baslatilmistir. Olaylarin kronolojisi ve olus sekli bütün bunlarin tesadüf olamayacagini açikça göstermektedir. Uludere olayi vasitasiyla TSK’nin terörle mücadelede operasyon yapmasinin nisbi olarak önüne geçilmis, bulunan böcekler üzerinden iftira atilan Emniyetin istihbarat saglamasi ve operasyon yapmasi peyderpey sinirlandirilmistir. 28 Aralik 2011 tarihi; TSK, Emniyet ve sahsima kurulan tezgâhla, ülkenin teröre teslim edilme sürecinin dönüm noktasi, adeta baslangici olmustur.”

‘Devlet Bizans entrikalariyla yönetiliyor’

“Bizans entrikalariyla devleti yönetmek için 34 vatandasimizi vurdurtan zihniyet ve aktörler ile Türkiye’yi Suriye’de savasa sokmak için türlü entrikalar çeviren zihniyet ve aktörler aynidir. Böyle bir devlet yönetme ve böyle bir istihbarat anlayisini reddediyor ve kiniyorum. Bu zihniyetin ülkemizi sürükledigi agir sorunlar batagi ortadadir.”

GAZETEPORT



  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Salı 22.6 ° / 13.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 24.1 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı