Ümraniye`de mahalle komiteleri kuruldu

Ümraniye`de mahalle komiteleri kuruldu

2-B YASASINA KARSI 7 NISAN MITINGINE HAZIRLANIYORLAR Hasim Demir Ümraniye`de Milli Emlak Müdürlügü`nün açikladigi 2-B ve kamulastirma bedellerine karsi kurulan mahalle komitesi, toplantisini gerçeklestirdi. Geçtigimiz günlerde kitlesel bir eylem gerçekse

Ümraniye’de Milli Emlak Müdürlügü’nün açikladigi 2-B ve kamulastirma bedellerine karsi kurulan mahalle komitesi, toplantisini gerçeklestirdi. Geçtigimiz günlerde kitlesel bir eylem gerçeksetiren Ümraniyeli vatandaslar, metrekare için belirlenen 1.100 ile 2.700 TL arasindaki rakami kabul etmeyeceklerini belirtmisti. Eylemin ardindan seçilen 6 kisilik mahalle komitesi bildiriler dagitarak, sesli anonslarla çagri yaparak 7 Nisanda düzenleyecekleri büyük mitinge hazirlaniyor.

Ümraniyelileri magdur eden uygulama Topagaci, Ihlamurkuyu, Cemil Meriç, Elmalikent, Kazim Karabekir, Birlik, Site, Esenevler, Çamgaz, Hekimbasi, Adem yavuz, Huzur, Parseller mahalleleri olmak üzere toplam 22 bölgeyi kapsiyor. Uygulamaya karsi, bölge halki önceki gün Adem Yavuz, Ihlamurkuyu, Tepeüstü, Yukari Dudullu mahallelerinden gelen 100’e yakin kisiyle, CHP 1. Bölge Temsilciliginde bir araya geldi. Oldukça canli geçen toplanti sonucunda bir dizi karar alindi. Toplantida, eylem ve faaliyet komitesi ve üç ayri mahalle komitesi kuruldu. Biz de, toplantiya katilanlarla görüstük.


‘BIZI BÖLMELERINE IZIN VERMEYELIM’

Hasan Hüseyin Çelik (CHP Cemil Meriç Mahalle Temsilciligi Baskani): 1977 yilindan beri bu mahallede oturuyorum. Mahallenin % 40’i mahkemelik. Tapu sorunu var. Simdi 2-B satatüsüne alindi. Yüksek rayiç bedelleri ile bize ait olan evlerimizi yüksek bedellerle yine bize satacaklar. Bu kabul edilemez. 2-B banka kredileri adi altinda bizi borçlandirarak soymak istiyorlar, bu oyuna gelmeyelim. Mücadeleyi sokaga tasiyalim.

Cafer Avsar (Ihlamurkuyu Mahallesi sakini): AKP hükümeti, 2-B yasasini ve kentsel dönüsüm yasasinda üç kez revizyona gitti. Bizi düsündügü için degil. Elimizdeki arazi ve arsalari konutlari fais rayiç bedelleri ile yeniden bize satmak için bu revizyonlari yapti. Buna karsi mahalle komiteleri kurmak, hiçbir ayrim yapmadan ortak mücadeleyi örgütlemek gerekir. Bunun için çalisiyoruz.

Tiryaki Tiryakioglu (Emekli Ögretmen):  2-B yagmasina karsi kapi kapi çalisma yürütmeliyiz. Yaygin bildiri brosür dagitimlari ile, anons araçlari ile çagrilar yaparak 7 Nisan’da yapacagimiz büyük yürüyüse 10 binleri katmaliyiz.

Mustafa Kaya ( Ihlamurkuyu Mahallesi CHP Mahalle Temsilcisi): Su andaki AKP Ümraniye Belediye Baskani, “Seçilirsen tapularinizi verecegim” diyordu. Simdi ne oldu? Hepsi bir aldatmacaymis. En az 100 bin kisiyi bu büyük gösteriye katmayi hedefliyoruz. Çirçir mahallesinde nasil su için eylem ve direnis yaparak hak aldiysak, simdi de tapularimiz için uygun rayiç bedelleriyle  bu isi çözmek istiyoruz. Gece gündüzü kapsayan bir çalisma yürütmeye kararliyiz.

Ismail Coskun( Ihlamurkuyu Mahallesi sakini): 2-B yasasi yoksul emekçilere karsi çikarilan bir yasadir. Maksat üzerimizden rant saglamak. Birlik olarak, mahalle ve sokaklarimizi savunmaliyiz. Açiklanan rayiç bedelleri kabul etmiyoruz. Hiçbir ayrim yapmadan ortak hareket edecegiz.

Güner Kus (Ihlamurkuyu Mahallesi sakini):2 B yasasinda magdur olan CHP’liler, MHP’liler, BDP’lilerle de birlik olmak zorundayiz. Aksi halde bizi böler ve birbirimize karsi kullanirlar. Yerel yöneticilerimiz olan mahalle muhtarlarimizi bu ise dahil etmeliyiz. Bu konu yüz binlerce kisiyi ilgilendiriyor.

Hüseyin Kaya (Emek Partisi Ümraniye Ilçe Sekreteri): Her mahallede birer komite kuralim. Halki aydinlatmaya dönük özel bir brosür hazirlayip dagitalim. Hazirlanacak bildirileri sokak sokak, ev ev dagitarak halka çagrida bulunalim. Ilçe meclislerini, muhtarlari bu ise dahil edelim.

VelisanYerli (Ihlamurkuyu Mahallesi sakini): Bu direnisi büyütmeliyiz. Eylemlerimizi iyi organize edecek bir eylem komitesi mutlaka olusturulmalidir. On binleri ayaga kaldiracak bu komitelere ihtiyaç var. 2-B bir yagma ve talan yasasidir. Barinma hakkimiza bir saldiridir.


MITING NEREDE YAPILACAK?

7 Nisan Pazar günü, Ümraniye Cemil Meriç, Ihlamurkuyu, Tepeüstü ve Yukari Dudullu Mahallelerinde baslayacak yürüyüs, Haldun Alagas Spor Kompleksine kadar sürecek. (Istanbul/EVRENSEL)