Bugün, 3 Mayıs 2024 Cuma

Umut Özkan`in Umutlari Bosa Çikti!

Umut Özkan`in Umutlari Bosa Çikti!

7 Haziran 1 Kasim seçimlerinde Ak Partiden 2 defa adaylik basvurusunda bulunan Esenler Ak Parti Eski Ilçe Baskani Umut Özkan, adaylik listeleri açiklandiginda hayal kirikligi yasayarak sessizlige büründü. Yillarca emek verdigi Kendi partisinde aday göster

Umut Özkan’in Umutlari Bosa Çikti!

Haber Analiz: Hasan Gürsoy/Serkan Basut

7 Haziran 1 Kasim seçimlerinde Ak Partiden 2 defa adaylik basvurusunda bulunan Esenler Ak Parti Eski Ilçe Baskani Umut Özkan, adaylik listeleri açiklandiginda hayal kirikligi yasayarak sessizlige büründü. Yillarca emek verdigi Kendi partisinde aday gösterilmeyen Umut Özkan’in hayalleri bosa çikti.

2009 Yilinda Esenlere Belediye Baskan Adayi olarak gönderilen M. Teyfik Göksu’ya tepki olarak destek vermeyen Özkan seçimden sonra her ne kadar Göksu ile arayi düzeltmek istese de bir çok konuda Göksu’nun gölgesinde kaldi. Baskan Göksu Umut Özkan’a ne kadar sempatik davranmis olsa da 2009 yilini hiç ama hiç unutmadi sadece gününü bekledi günü geldiginde ilçe baskanliginda Özkan’a umut vererek aday olmasini engelleyip en güvendigi bir adami bu makama yerlestirdi.

Umut Özkan’a ise ben yukardan isini halledecegim sen esenlerin bundan sonra Hamisisin diyip oyaladi. Aslinda Özkan cevabini 7 Haziran secim listeleri açiklandiginda almisti. Belli ki yeterli gelmeyip 2. Defa o gazla sansini denedi gene olmadi. Göksu öncesinde belirledigi seni dernek baskani yapalim. O dernegi de vakif yapalim deyisini hayata geçirdi. Özkan çok güvendigi belediye baskani tarafindan bekledigi ve umdugu destegi yeterince alamayinca bari bunu kaçirmayim dercesine kendini hayir islerine verdi ve hayir isleri yapmak için dernek baskani oldu.

Yanlis Yere Sirtini Dayadin Umut!

AKP Esenlere bir döneme damgasini vuran Umut Özkan Yanlis yere sirtini dayadigindan dolayi seçilemeyecek yerden bile aday gösterilemedi.

7 Haziranda 2. Bölgede listeye giremeyen GOP Eski Kadin Kollari Baskani Zekiye Çapan 3. Bölgede 25. Siradan aday gösterilerek adeta dolgu malzemesi misali aday gösterildi. Umut Özkan 2. Bölge yerine baska bölgelerde son siralara atilarak dolgu malzemesi yapilabilirdi, ama partisi kendisini buna da layik görmedi.

Son Esenler ilçe Kongresinde Umut Özkan Yaptigi konusmayla Milletvekilliginin hayal oldugunu yazmistim ah be umut Istanbul’da AKP’nin en geri ilçesi Bakirköy il yönetim kurulu üyesi verebiliyor ve ayni zamanda Milletvekili adayi da gösterebilirken, ne yazik ki Esenler AKP’yi iktidara tasimasina ragmen, iktidar Esenleri yukari tasimiyor. Istanbul birincisi olan Esenler ne hikmetse seçilemeyecek yerden bile aday gösterilmiyor. Burada akillara birileri daha yerinde durdugu sürece Esenlerden aday gösterilmeyecegi gözüküyor.

Referanslari güçlü olan AKP Bakirköy ilçe teskilati her zaman kadrolarini yukari tasirken, Referansi güçlü olmayan Umut Özkan’in Referansi ise zayiflamis etkisini yitirmis gözüküyor. Kendisini hayir isine veren Umut Özkan simdilerde ise birilerinin önerisi üzeri yukaridan Valide Insani Yardim  Dernegine baskan oldu.



  • Cuma 17.7 ° / 12.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 17 ° / 12.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 11.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı