Umutlar Üzerine Kurulduk

Umutlar Üzerine Kurulduk

Kent Konseyi toplantisinda Belediye Baskani M. Tevfik Göksu yürütülen projeleri anlatti. Simdiye kadar 340 proje yaptiklarini söyleyen Göksu, en çok Kentsel Dönüsüm projeleri üzerinde durdu.

Haber Merkezi/Gazete Esenler

Umutlar Üzerine Kurulduk

 

Kent Konseyi toplantisinda Belediye Baskani M. Tevfik Göksu yürütülen projeleri anlatti. Simdiye kadar 340 proje yaptiklarini söyleyen Göksu, en çok Kentsel Dönüsüm projeleri üzerinde durdu.

Kent vizyonunun gelistirilmesi, kentin hak ve hukukunun korunmasi amaciyla yilda 2 kez yapilan Esenler Belediyesi Kent Konseyi’nin 12. Olagan Genel Kurul toplantisi, Esenler Belediyesi Kültür Merkezi’nde gerçeklestirildi.

Toplantiya; Esenler Kaymakami Nazim Madenoglu, Esenler Belediye Baskani Mehmet Tevfik Göksu, Ilçe Emniyet Müdürü Zülküf Atilgan,  Ilçe Milli Egitim Müdürü Bayram Ercan, Belediye Baskan Yardimcilari Ömer Çetinkaya, Faruk Aydin, Aydin Polat, Bülent Babaoglu ve ilçede faaliyet gösteren siyasi partilerin temsilcileri, yerel derneklerin sorumlulari, muhtarlar, kanaat önderleri ile çok sayida Kent Konseyi üyesi katildi. 

Esenler Belediye Baskan Yardimcisi Ömer Çetinkaya’nin baskanliginda gerçeklesen toplanti, saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla basladi. Kent Konseyi’nin yönetmeligini ve çalisma yönergesini tamamladiklarini söyleyen Konsey Baskani Ömer Çetinkaya, konseyin amaci ve islevi hakkinda Konsey üyelerine bilgi verdi.


Toplantida Esenler Belediyesi Fen Isleri Müdürü Nihat Karatas, yaptigi çalismalar hakkinda Kent Konseyine bilgi verirken; Ilçe Saglik Grup Baskani Dogan Uysal da Saglik Grup Baskanligi’nin yapilanmasi, idari yapisi ve teskilati hakkinda bir sunum yapti. Uysal’in konusmasinin ardindan toplanti, Kent Konseyi Yönergesi’nin degerlendirilmesi ve oylamaya sunulmasiyla devam etti. Yapilan oylama sonucunda yönerge, oy birligi ile kabul edildi.

Esenler’in Korkular Ve Umutlar Üzerine Kurulmus

Toplantida konusan Esenler Belediye Baskani Mehmet Tevfik Göksu, Kent Konseyi’nin gelisen dünyada sehrin gelecegine dair yeni seyler söylemek için bir sura heyeti oldugunu anlatti. Göksu, Kent Konseyi’nin önemi hakkinda Konsey’e açiklamalarda bulundu. Kent Konseyi’nin siyasal duruslarin ya da siyasal kanaatlerin propaganda edildigi bir platform olmadigini söyleyen Göksu, “Kent Konseyi, Esenler’e dair yeni seylerin söylenecegi bir platformdur” dedi. Esenler’in korkular ve umutlar üzerine kurulmus bir sehir oldugunu dile getiren Göksu, Anadolu’nun çesitli illerinden valizini alip gelen insanlarin korkular ve umutlar üzerine Esenler’i aceleyle insa ettiklerini söyledi. Esenler Belediyesi olarak toplumun geleceginin insasindan sorumlu olduklarinin bilincinde hareket ettiklerini kaydeden Göksu, “Biz hizmet üretme mükellefindeyiz” dedi.

340 Proje Yaptik

Göreve geldigi günden bu yana son 3,5 yildir Esenler halkinin verdigi emaneti tasidiklarini söyleyen Göksu, Esenler’in  dününü,  bugününü ve yarinini  degerlendirdi. Sehrin yasayan bir organizma gibi oldugunu belirten Göksu, Esenler’in ciddi sorunlarla bogusan bir sehir görünümünden kurtuldugunu ifade etti. Bugüne kadar toplam 340 adet projeyi hayata geçirdiklerine dikkat çeken Göksu,  yapilmasi planlanan projeler hakkinda bilgi vererek konusmasina devam etti. Özellikle kentsel dönüsüm projelerine vurgu yapan Göksu, ilçenin 6 noktasinda devam eden projeleri anlatti.

Göksu’nun ardindan kürsüye gelen Esenler Kaymakami Nazim Madenoglu ise; toplumun hizmetlere ihtiyaci oldugunu belirterek, bu anlamda yerel yönetimlerin bu hizmetleri yapmakla görevli oldugunu söyledi. Madenoglu, birlik, beraberlik ve dayanismanin önemini de dikkat çekti.

DEV PLAZMALAR GELIYOR

Kent Konseyi’nin bir dahaki toplantilarda hazirladiklari raporlari Konsey’e sunmalari gerektigini vurgulayan Madenoglu, Kent Konseyi’nin daha fonksiyonel hale gelmesinin önemli oldugunu belirtti. Madenoglu’nun ardindan toplantida ilçedeki siyasi partiler ile sivil toplum kuruluslarinin temsilcileri söz alarak dilek, talep ve önerilerini dile getirdiler.

Toplantida Dörtyol Meydani’a Atatürk büstünün ne zaman konulacagi konusunda sorulara cevap veren Esenler Belediye Baskani Göksu, Atatürk’ün bu toplumun bir degeri oldugunu ifade ederek, Dörtyol Meydan düzenlemeleri çalismalari tamamlandiginda Atatürk büstünü uygun bir yere koyacaklarini söyledi.

 Esenler’in 10 ayri noktasina dev plazmalarin konulacagi müjdesini de veren Göksu,  plazmalarda Esenler Belediyesi’nin duyurularinin yapilacagini söyledi Göksu’nun konusmasinin ardindan toplanti sona erdi.