Bugün, 19 Mayıs 2024 Pazar

Ünal, K.dönüsümde vatandasi fedakârlik etmeye çagirdi.

Ünal, K.dönüsümde vatandasi fedakârlik etmeye çagirdi.

Kendinden fedakarlik etmezse kentsel dönüsümde çözüm olmaz, diyen Esenler kaymakami Yüksel Ünal, açilista yaptigi konusmada `Istanbul`da olan dünyaya örnektir` dedi.

  • Esenler kaymakami Ünal, kentsel dönüsümde vatandasi fedakarlik etmeye çagirdi.
  • Kendinden fedakarlik etmezse kentsel dönüsümde çözüm olmaz

 

 

 

Kendinden fedakarlik etmezse kentsel dönüsümde çözüm olmaz, diyen Esenler kaymakami Yüksel Ünal, açilista yaptigi konusmada `Istanbul`da olan dünyaya örnektir` dedi.
Esenler, Yavuz Selim Mahallesi Muhtari Recep Yavas`in girisimiyle mahallede bir kentsel dönüsüm ofisi açildi.
Kentsel dönüsüm bürosunun açilisina Kaymakam Ünal ve Esenler`deki tüm mahalelerin muhtarlari ile mahalleli vatandaslar katildi.

Mahallelinin üçte ikisinin kentsel dönüsüm yönünde tercih yaptigini söyleyen Yavuz Selim Mahallesi Muhtari Recep Yavas açilis konusmasindan sonra söz alan Kaymakam Ünal; kentsel dönüsümde bürokrasiden sikayet ederek `deprem bürokrasi dinlemez` diyerek binalarin yenilenmesinin kentsel dönüsüm olmadigini, ada bazinda olmasi gerektigini sözlerine ekledi.

`Esenler`de ada pafta bazinda belediye ile karsilikli en yüksek menfaati elde etmek lazim. Ederken de kisi kendinden vazgeçmesi gerekir. Efendim daireme 3 daire 
5 daire olmaz! Bir kanun ölçüsü var. Yani istediginden fazlasi degil.

 

Kentsel dönüsümde çözüm insanin kendinden feragat ettigi, fedakarlik ettigi ölçüde vardir. Kendinden fedakarlik yapan kazanir.Bizim en büyük eksikligimiz fedakarlik yapmamak` diyen Ünal bir de örnek verdi.

Bir sinavda sorulan soruya bir kisi haricinde yüzde 99 kisi ayni cevabi vermis. Cevabi farkli olan kazanmis!
Siz yagmurlu bir gecede tek kisilik yer olan arabanizla giderken önününüze sizi iyilestirecek bir doktor, acilen hastaneye gitmesi gereken bir hasta, bir de 
çok sevdiginiz ve görmeyi çok arzu ettiginiz biri önünüze çikiyor. Hangisini arabaniza alirsiniz?
Cevap: Hastayi alirim, yerime doktor geçer, onu hastaneye götürür, ben de sevdigim Insanla yagmur altinda bir daha unutamayacagim bir gece geçiririm.

 

Buradaki amaç su imis: Kendinizden ne kadar fedakarlik yaparsaniz o kadar galip gelirsiniz. Kensel dönüsümde fedakarlik yaptikça, kendinizden vazgeçtikçe kazançli çikarsiniz.
Ama odagina `Ben`i koydugunuzda çözümden uzaklasirsiniz. O zaman sorunlar çözülemez hale gelir. Sorunun çözümü ben ve bencillikten vazgeçmekle olur.

 

 

 

 

 

 

 



  • Pazar 22.5 ° / 13.8 ° false
  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Salı 22.6 ° / 13.4 ° Güneşli