Bugün, 17 Mayıs 2024 Cuma

Ünal ?sehit olan evlatlari için analarimizin yazdigi türkülerdir?

Ünal ?sehit olan evlatlari için analarimizin yazdigi türkülerdir?

Esenler`deki sehit aileleriyle Kadir Topbas Kültür Sanat Merkezi`nde verilen yemekte konusan Esenler Kaymakami Yüksel Ünal "Bu milletin tarihine baktigimizda her zaman her yerde sehitler vermisiz. Anonim olarak bildigimiz türkülerimiz bile sehit olan evla

Ünal “sehit olan evlatlari için analarimizin yazdigi türkülerdir”

 Esenler`deki sehit aileleriyle Kadir Topbas Kültür Sanat Merkezi`nde verilen yemekte konusan Esenler Kaymakami Yüksel Ünal "Bu milletin tarihine baktigimizda her zaman her yerde sehitler vermisiz. Anonim olarak bildigimiz türkülerimiz bile sehit olan evlatlari için analarimizin yazdigi türkülerdir. Analarimiz olmasa vatanimiz olmaz. O yüzden de bu topraklara `anavatan` diyoruz" dedi

Esenler Kadir Topbas Kültür Sanat Merkezi`nde bir araya gelinen gecede Esenler Kaymakami Yüksel Ünal, Esenler Belediye Baskani M. Tevfik Göksu, AKP Ilce baskani Gökhan Tarhan, CHP Ilce baskani Bülent Ütebay, MHP  Ilce baskani Suat Yilmaz, daire birim amirleri, STK temsilcileri ve sehit aileleri katildilar,

Esenler Belediye Baskani M. Tevfik Göksu ise;”Sehitlerimiz bizim can yoldaslarimiz. Bir taraftan aci ve hüznü hissederken onlarin sehadet mertebesine ulasmasi ile ahirette yasayacaklari mutlugu düsünerek gönlümüzü ferahlatabiliriz" dedi.

BU ÜLKENIN MAYASI SAGLAM VE BU MAYA KOKMAYACAK

18 Mart`in, Çanakkale Savasi`ndan yola çikilarak ülkemizde `Sehitlerimizi Anma Günü` olarak anildigini hatirlatan Esenler Belediye Baskani Mehmet Tevfik Göksu, "Bizim tarihimizde nesilden nesile aktarmamiz gereken önemli bir tarihtir 18 Mart. Yüz bir yil önce o gün sehit olanlar, izi sürülmesi gereken insanlardir" dedi. Daha sonra Türk insaninin vefakârligindan bahseden Göksu, "Bu ülkenin kundaktaki çocuklari bile vatani, milleti, dini, kutsali ugruna sehit olacak kadar özverilidir. Bu ülkenin mayasi saglam ve bu maya kokmayacak insallah" diye konustu.

 “sehitlerimiz bizim can yoldaslarimiz”

Atesin düstügü yeri yaktigini söyleyen Baskan Göksu sehit ailelerine, "Belki sizin kadar ayni aciyi yasamamis olabiliriz ama bizim de yüregimiz yanik, bizim de yüregimiz acili. Sehitlerimiz bizim can yoldaslarimiz, can kardeslerimiz. Bir taraftan aci ve hüznü hissederken onlarin sehadet mertebesine ulasmasi ile ahirette yasayacaklari mutlugu düsünerek gönlümüzü ferahlatabiliriz. Sehitlerimizi her dem hatirlayarak bu duyguyu çocuklarimiza aktarmaliyiz" diye seslendi.

Esenler`deki sehit aileleriyle bir araya gelen Esenler Belediye Baskani M. Tevfik Göksu’nun söyledigi önemli sözlerden satir baslari söyle…

Etrafimiz yaniyor her taraf ates çemberi ama biz her zaman ayakta tim dik duruyoruz, herkes yaniyor biz güçlüyüz. Kendi gücümüzü muhafaza ediyoruz. 101 yil önce Çanakkale’de düveller bir araya geldi bugünde baska düveller bir araya geldi.

 “Savunma sanayisi %15 e tekabül ediyordu ve %85 disa bagliydik. Simdi ise %85 yerli %15 yapanci.”

 Savunma sanayi hakkinda konusan Göksu “Insan olmadikça ekonomik ve askeri güç fark etmiyor. Bu ülkenin mayasi saglamdir. Askeri gücü büyüyen ve üstelik de Müslüman olan bir ülke, nüfüsü büyüyor, askeri gücü büyüyor üstelik de on yil önce bu ülkenin kendi ürettigi savunma sanayisi %15 e tekabül ediyordu ve %85 disa bagliydik. Simdi ise %85 yerli %15 yapanci.

“Dünyanin ilk %20 ekonomisi arasina girdik”

Dünyanin ilk %20 ekonomisi arasina girdik. Su anda dünyanin ilk %20si arasindayiz. Dünyada insani yardim anlaminda baktiginizda en fazla yardim yapan dördüncü ülkeyiz.

Ekonomisi, bütçesi, silah sanayisi büyüyecek ve üstelik Müslüman olacaksiniz baskalari buna seyirci kalacak. Israil, Rusya, ABD, buna seyirci kalacak bu mümkün degildir. Bu gelismelere seyirci kalmayan bati gelecek bu ülkenin alçaklarini satin alacak. Gencecik çocuklarimizi sehit edecekler.

“O sehit olanlar bizim can kardeslerimizdir”

Büyük ülke olmanin bedellerini ödüyoruz. Hiçbir zaman bu ülkeye diz çöktüremediler, çöktürtmeyecekler. Sunu iyi bilsinler bu ülkenin mayasi saglamdir.

Her ailenin büyük acilari var, ama sunu iyi bilin bende en az sizin kadar ayni acilari paylasiyorum. Bizimde yüregimiz aciyor. O sehit olanlar bizim can kardeslerimizdir, can yoldaslarimizdir.

“21. yüzyilin kahramanlari sizlersiniz, sehit olarak verdiklerinizdir”

21. yüzyilin kahramanlari sizlersiniz, sehit olarak verdiklerinizdir. M. Akif’in, Allah’im, bir daha bu millete istiklal marsi yazdirma” tüm sehitlerimize Allahtan rahmet diliyorum. Bizi kahreden sey, Bu topraklarin çocugu oldugunu söyleyerek, bu topraklarin çocuklarini vuranlar kahpedir. Bu kara zihniyetleri lanetliyorum.

 “Menderes mahallesindeki parka sehit aniti yapacagiz”

Bir proje baslatacagiz, Esenler’deki bütün okullarin siniflarina Türkiye’de sehit olanlarin isimlerini verecegiz. Esenler’de sehit olan kardeslerimizi yasatmak için Menderes mahallesindeki parki söküyoruz ve orada bir sehit aniti yapacagiz.  

 Gecenin sonunda Esenler Kaymakami Yüksel Ünal ve Esenler Belediye Baskani Mehmet Tevfik Göksu, sehit ailelerine Kur`an-i Kerim hediye ettiler.



  • Cuma 23 ° / 13.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 22.1 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Pazar 22.5 ° / 13.8 ° false