Bugün, 21 Mayıs 2024 Salı

Ünal, ?Yoksullarimiza Bayrami Siz Yasatin?

Ünal, ?Yoksullarimiza Bayrami Siz Yasatin?

Esenler Ilçesinin genelindeki sikintilarin farkinda olduklarini belirten Ilçe Kaymakami Yüksel Ünal , ?Ne kadar birlik beraberlik içerisinde hareket edersek o kadar fazla mesafe aliriz. Bu güne kadar Esenler`de bu birlik ve beraberligi sagladik ve epey me

Ünal, “Yoksullarimiza Bayrami Siz Yasatin”

Esenler Ilçesinin genelindeki sikintilarin farkinda olduklarini belirten Ilçe Kaymakami Yüksel Ünal , “Ne kadar birlik beraberlik içerisinde hareket edersek o kadar fazla mesafe aliriz. Bu güne kadar Esenler’de bu birlik ve beraberligi sagladik ve epey mesafe kat ettik. Bundan sonra da ayni sekilde devam edecegiz” dedi

Kaymakam Ünal, “Vakfimizin kaynaklarin etkin bir biçimde kullanilarak temel ihtiyaçlarini karsilayamayacak durumda olan, yoksul insanlarimizi dogruluk, esitlik ve objektiflik kriterlerine bagli kalarak sosyal yardimlarla destekliyoruz. Bu kapsamda; yardim talebi ile ilgili müracaatlarin Kaymakamligimizin Sosyal Yardimlasma ve Dayanisma Vakfina yönlendiriyoruz. Esenler halkina bir çagri yaptik ve dedik ki gelin bu Bayram yardimlarinizla yoksul olan ailelere destek olun, onlara Bayrami siz yasatin. Kaymakamligimizin baslattigi kampanyaya bagis yapilmasini istiyoruz. Ramazan ayi bitti ve fitrelerini vermek isteyenlerin kaymakamligimiza bagis da bulunmalarini istiyorum. Unutmayin, yapilacak olan bagislarla birçok yoksul ailenin topluma kazandirilmasina vesile olacaksiniz”.

FITRE – ZEKÂT VERECEK KIMSE BULAMADINIZ MI?

Haydi Esenler! Bu bayram zor durumda olan iki ailemize Bayram yaptiralim!

Ailelerimizden ilki Ilçemiz Ninehatun Mahallesinde ikamet eden Kayseri dogumlu B.A 800,00 TL. kira ile 4 kisi yasayan ailenin tek gelir kaynagi 1.500,00TL. maas ile çalisan ve Kaymakamligimiza müracaat eden baba B.A.

Ailede, 7 yasinda okuyan bir çocuk ve %100 engelli bir bebek. Üstelik aile psikolojik destek aliyor.

Tüm bu zorluklardan ziyade ailenin asil üzüntüsü; 2012 yilinda Corpus Callosum Agenezisi sendromlu, yani yasamsal destek cihazlari olmadan solunum yapamaz ve agizdan beslenemez durumda olarak dünyaya gelen 3 yasindaki Y.A. bebek.

Ailemiz, sinirli maddi imkanlari olmasina ragmen bugüne kadar hiçbir fedakarliktan kaçinmadan Y.A. bebegi birçok kez ameliyat ettirmis. Ancak ailemizin tedavilere yetiremedigi 20.000,00 TL. civarinda borcu bulunmakta.

Y.A. bebeginin aylik medikal masraflari ise SGK raporlarina göre 800,00 TL.

Diger ailemiz ise;

Ilçemiz Fevzi Çakmak Mahallesinde ikamet eden Giresun dogumlu D.A. isimli bayan.

Ailemiz Fevzi çakmak Mahallesinde kirada ikamet ediyor. 8 ve 12 yaslarinda iki çocugu var. Ikisi de okuyor. Babanin 8.500,00 TL. borcu oldugu için hakkinda icra takibi ile icradan yakalanmasi var. Yakalanmasi durumunda hapis yatacak.

Ailenin ev sahibine 17 aylik birikmis 10.000,00 TL. kira borcu var ve icra takibi baslatilmis. Ayrica Gelir Testine de 2.000,00 TL. borçlari bulunmakta.

D.A. evde %90 özürlü durumda olan kayinpederine bakiyor ve kendisi de psikolojik olarak iyi durumda degil. Üstelik kayinpederin ne özürlü maasi var ne de emekliligi.

Yardimsever Esenler halki gelin bu Bayram yardimlarimizla iki ailemize Bayram yasatalim.

25 Hazirandan itibaren 15 gün süreyle açik olacak asagidaki hesap numarasina siz YARDIMSEVER vatandaslarimizin yardimlarini bekliyoruz.

T.C. Ziraat Bankasi Üçyüzlü Subesi

IBAN: TR80 0001 0024 0501 0761 145009 



  • Salı 22.6 ° / 13.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 24.1 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 23 ° / 14.8 ° Güneşli