Bugün, 6 Mayıs 2024 Pazartesi

Üniversiteliler sokaga çikiyor:?yolsuzluk Yolunuz olmus?

Üniversiteliler sokaga çikiyor:?yolsuzluk Yolunuz olmus?

Ögrenci Kolektifleri yapilan yolsuzluk operasyonlari ile ilgili bir açiklama yaparak sokaga çagirdi. ?Onlar, hirsizlar, dolandiricilar, egemenlik kavgasi yapanlar, kendi oynadiklari iktidar oyununda bizleri seyirci kalmaya zorluyor.

Üniversiteliler sokaga çikiyor:”yolsuzluk Yolunuz olmus”

 

Ögrenci Kolektifleri yapilan yolsuzluk operasyonlari ile ilgili bir açiklama yaparak sokaga çagirdi.  “Onlar, hirsizlar, dolandiricilar, egemenlik kavgasi yapanlar, kendi oynadiklari iktidar oyununda bizleri seyirci kalmaya zorluyor. Seyirci olmayacagiz, haklarimiz için sokaga çikacagiz” diyen Kolektifler Istanbul ve Ankara’da bugün (18 Aralik) eylem yapiyor. Ankara’da saat 18’de Güvenpark’ta bulusup Meclis’e yürüyen Ögrenci Kolektifleri Istanbul’da da saat 18’de Besiktas Meydani’nda bulusacak. Kolektifler herkesi haklari için sokaga çikmaya çagiriyor.

 

AKP-cemaat arasinda yasanan çekismenin son ürünü olan yolsuzsuk operasyonlari sonucunda içlerinde bakan çocuklarinin da bulundugu birçok kisi gözaltina alindi. Ögrenci Kolektifleri “Yolunuz yolsuzluk olmus, sessiz kalmiyoruz sokaga çikiyoruz” slogani ile Istanbul Besiktas’ta, Ankara da ise Güvenpark’ta sokaga çikacak. Konu ile ilgili Ögrenci Kolektifleri’nin açiklamasini paylasiyoruz

 Yolunuz yolsuzluk olmus, sessiz kalmiyoruz sokaga çikiyoruz

AKP ve cemaat arasinda yasanan iktidar dalasi 11 yildir ülkeyi yönetenlerin pisliklerini ve yolsuzluklarini ortaya çikardi. Istanbul ve Ankara’da yapilan operasyonlarda aralarinda AKP’ye yakin patronlarin, Halk Bankasi Genel Müdürü’nün Fatih Belediyesi Baskani Mustafa Demir’in ve Içisleri Bakani Muammer Güler, Çevre ve Sehircilik Bakani Erdogan Bayraktar ve Ekonomi Bakani Zafer Çaglayan’in ogullarinin da yer aldigi çok sayida kisi yolsuzluk operasyonundan gözaltina alindi. Bu gözaltilarla birlikte AKP’nin uzun yillardir bütün kadrosuyla birçok alanda sürdürdügü yolsuzluklari daha fazla açiga çikmistir.

Bu yolsuzluklarin içerisine bizzat AKP’li bakanlar yer almaktadir. Kamu ihalelerinden arazi satisina, kentlerin rantsal dönüsüm sürecinde oynanan kirli oyunlara kadar AKP iktidari kendi çocuklari, kadrolari ve patronlariyla halkin parasini kendi kasasina geçirmistir. AKP’nin yolu yolsuzluk, rüsvet ve kara para aklama olmustur. 3 AKP’li Bakan ise kendi yolsuzluklarini arka planda çocuklari üzerinden gerçeklestirmistir. Simdilik, ortaya çikan bu yolsuzluklar buz daginin görünen kismidir sadece. AKP hükümeti iktidari boyunca yolsuzluga, her türlügü pisligi ve dolandiriciliga bogulmus durumdadir.

Hükümetin bir numarali dolandiricisi ise bizzat Tayyip Erdogan’dir. Onlar, hirsizlar, dolandiricilar, egemenlik kavgasi yapanlar, kendi oynadiklari iktidar oyununda bizleri seyirci kalmaya zorluyor. Seyirci olmayacagiz, haklarimiz için sokaga çikacagiz. AKP’nin yolsuzluklarina, hirsizligina, dolandiriciligina ve halki soymasina karsi sessiz kalmayacagiz. Ögrenci Kolektifleri olarak tüm Türkiye’de hirsiz AKP’den hesap sormak için sokaga çikiyoruz. Yolunuz yolsuzluk olmus. Seyirci kalmiyoruz sokaga çikiyoruz.

Ögrenci Kolektifleri

Sendika.Org

 



  • Pazartesi 17.8 ° / 9.5 ° Güneşli
  • Salı 19.2 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 22.5 ° / 14.5 ° Güneşli