ÜNLÜ TIYATROCU ILE SÖYLESI

ÜNLÜ TIYATROCU ILE SÖYLESI

Ünlü tiyatro sanatçisi Ercan Demirel, ?Perde arkasi? söylesi programi kapsaminda ESEV kursiyerleri ve tiyatro severlerle bir araya geldi. Demirel, tiyatro âsiklariyla tiyatro üzerine keyifli bir sohbet gerçeklestirdi.

Haber Merkezi/Gazete Esenler

ÜNLÜ TIYATROCU ILE PERDE ARKASI SÖYLESI

Ünlü tiyatro sanatçisi Ercan Demirel, “Perde arkasi” söylesi programi kapsaminda ESEV kursiyerleri ve tiyatro severlerle bir araya geldi.  Demirel,  tiyatro âsiklariyla tiyatro üzerine keyifli bir sohbet gerçeklestirdi.

Her hafta alaninda basarili ünlü isimleri ESEV’li kursiyer ve sanatseverlerle bulusturan Esenler Sanat Evi (ESEV)bu hafta  tiyatro sanatçisi  Ercan Demirel’i agirladi.

ESEV’li tiyatro kursiyerlerin yogun ilgi gösterdigi söylesi programina Tiyatro nedir? sorusuyla baslayan Demirel,  söylesiye kursiyerleri de dahil ederek monologdan çok diyalog yapmak istedigini ifade etti. Tiyatronun tanimini yapan ve  tiyatronun insani, insanlara insanla anlatma sanati oldugunu söyleyen Demirel,  tiyatroya gönül veren herkesin tiyatro tarihini bilmesinin gerektigini vurguladi. Tiyatronun ilk çaglardan itibaren insanlarin hayatinda var oldugunu anlatan Demirel,  tiyatronun günümüze kadar geçirdigi süreçlerine dikkat çekerek konusmasina devam etti.

Sanatin siyaseti iletisimdir

Sahne sanatlarinin büyük çogunlugunun asil amacinin seyirciyi taraf yapmak oldugunu ifade eden Demirel,  tiyatro kursuna giden ve ileride ideali tiyatro sanatçisi olmak isteyen kursiyerlerin mutlaka tiyatro akimlarini bilmelerin önemli oldugunu vurguladi. Tiyatrocu olmak isteyenlerin kendilerini her alanda gelistirmelerinin önemli oldugunu belirten  Demirel, bu anlamda kültür ve sanata dair çok sayida alanda hizmet veren ESEV’in çok büyük bir firsat oldugunu kaydetti. Demirel,  “Sadece tiyatro akimlarini degil hayata dair her seyi bilmeniz sizin tiyatro sanatçisi olmaniz açisindan ve sizi farkli kilmasi açisindan çok önemli. Tiyatro yapacaksaniz kendinizi gelistirin. Çok yönlü oldugunuz takdirde tam anlamiyla oyuncu olabilirsiniz ve böylece de her rolün altindan rahatlikla kalkabilirsiniz” seklinde tiyatrocu olmak isteyen kursiyerlere tavsiyeler de  verdi.

 

Tiyatronun ana maddesinin diksiyon oldugunu ve bu alanda çok çalisilmasinin önemli oldugunu ifade eden Demirel, “Sanatin siyaseti iletisimdir. Iletisim için de diksiyon gerekir” diyerek kursiyerlerle birlikte uygulamali olarak diksiyon üzerine çalisma yapti. Düzgün bir diksiyonun dis görünüsten çok daha etkili ve önemli oldugunu söyleyen  Demirel, rol aldigi televizyon dizileri ve canlandirdigi karakterler üzerinden örnekler vererek  oyunculukla ilgili kursiyerlere bilgiler verdi.

 Demirel, söylesi sonrasinda tiyatro gönüllüsü ESEV’li kursiyerlerin tiyatroyla ilgili merak ettikleri sorulari yanitladi. Söylesi, kursiyerlerin Demirel’e ögrencilerin çiçek vermesinin ardindan hatira fotograflari çektirmeleriyle son buldu.