Bugün, 2 Mayıs 2024 Perşembe

Usta`dan Sahin`e tokat gibi cevap

Usta`dan Sahin`e tokat gibi cevap

Esenler Belediye Meclisi Ocak ayi meclis toplantisinin 2. birlesiminde CHP Esenler Belediye meclisi Sahin "Mustafa Usta`nin bu parseli bizlerin oy birligi ile geçirdigi yalandir. yalan söylüyor"diyerek yaptigi konusmasindan sonra söz alan Mustafa Usta bu

Usta’dan Sahin’e tokat gibi cevap 

Esenler Belediye Meclisi Ocak ayi meclis toplantisinin 2. birlesiminde CHP Esenler Belediye meclisi Sahin "Mustafa Usta`nin bu parseli bizlerin oy birligi ile geçirdigi yalandir. yalan söylüyor"diyerek yaptigi konusmasindan sonra söz alan Mustafa Usta bu arkadas çirpiniyor, çirpindikça batiyor. Kendi yaptigi hatayi üzerinden atmaya çalisiyor. Kendilerinin oy birligi ile geçirdikleri 544 parsel hakkinda konusmasi ayiptir" Sahin’e imar konusunda ders verdi ve tokat gibi cevap verdi.

Esenler Belediye Meclisi Ocak ayi meclis toplantisinin 2. birlesiminde CHP Esenler Belediye meclis üyeleri Mustafa Usta ve Kemal Sahin karsilikli tartismalarina AK Partililer ; "artik bu konular mahkemeye yansimistir.Parti ve sahsi hesaplasmalarinizi basin ve yerel medya ile yolu ile paylasin mecliste tartisma istemiyoruz" dediler.

Esenler Belediye Meclisi CHP üyesi Kemal Sahin, Ocak ayi meclis toplantisinin 2. birlesiminde, gündem disi söz aldi. Sahin, yaptigi konusmada yine dikkatleri üzerine çekti. Mustafa Usta’ya 544 parsel hakkindaki oylama ve yurt disinda oldugunu söylemesine ragmen bunu ispatlayamadigini ayrica yalan ve yanlis söylemlerde bulundugunu belirtti.

"O tarihte bizler meclis üyesi degildik"

Sahin, “544 sayili parselde yapilan plan degisikligi 2014 yilinda Esenler belediye meclis karari ile gerçeklesmistir. O tarihte bizler meclis üyesi degildik. O dönem meclis üyesi olan Hasan Babacan, Cemal Kaya ve Cihangir Kaymakçi zamaninda Meclisten geçti" ifadesinde bulundu.

USTA’DAN ÇOK SERT CEVAP

Sahin “Mustafa Usta’nin bu parseli bizlerin oy birligi ile geçirdi demesi yalandir. Yalan söylüyor” diyerek yaptigi konusmasindan sonra söz alan Mustafa Usta, Sahin’i imar konusunda bilgilendirerek çok sert cevap verdi.

Mustafa Usta, Sahin’e cevaben yaptigi gündem disi konusmasinda sunlari söyledi: “Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmayin, diyor usta yazar Ugur Mumcu. Böyle söylemisti. Ben de bu arkadasa aynen böyle söylüyorum. Bu arkadas çirpiniyor, çirpindikça batiyor. Kendi yaptigi hatayi üzerinden atmaya çalisiyor. Kendilerinin oy birligi ile geçirdikleri 544 parsel hakkinda konusmasi ayiptir."

‘SIMDI KIVIRIYOR’

Benim birilerinden rüsvet aldigim konusunda iddialiydi ve elinde belgesi oldugunu söylüyordu. Kendisini ispata davet etmistim ve ispat edemezse müfteri ve yalanci olacagini söylemistim. Simdi kiviriyor. Bugün yaptigi konusmasindan anladigim su: “Elimde belge yok, evet ben müfteriyim” diyor. Görüyorum ki bu arkadas bilgisiz, cahil ve elinde belge yok! Söylediklerinin hepsi yalan ve iftira. Arkadas simdi yaptigi ve attigi çamurun içinde boguluyor.”

‘BU ARKADAS SAÇMALIYOR’

Mustafa Usta ve Kemal Sahin arasinda yasanan karsilikli ithamlar üzerine söz alan Belediye Baskan Yardimcisi Ömer Çetinkaya, konuyu özetleyerek “Arkadaslar meclis üyeligini ve konulari anlamayacak kadar bilgisizler” diyerek söyle konustu:

“Bu arkadas saçmaliyor. Benim anladigim, Mustafa Usta henüz partisinden atilmis degil, sadece üyeligi askiya alinmis. Bizi ilgilendirmeyen ve kendi iç hesaplarinin yapildigi bu tartismayi buraya tasimak ve meclisi rahatsiz etmek dogru degildir. Bizi ilgilendiren tarafi ise, Kemal beyin söylemek istedigi ve söyleyemedigi konudur.

‘KENDILERI REDDETTI’

Yani Mustafa Usta, 544 parseli mahkemeye tasidigi ve bu islemden dolayi belediyeden rüsvet aldigi düsüncesinde olan CHP’liler, Usta’nin davasindan vazgeçtigini düsünerek Usta’yi disipline vermisler. 544 parsele itirazi sadece Mustafa Bey yapti. Yapilan o itiraz, Mustafa beyin olmadigi ve bu arkadaslarin oldugu meclis oturumunda kendilerinin verdigi oylarla ret edildi. CHP’li arkadaslar söyle düsünebilir: Biz hiç bir seye müdahil olmuyoruz. Mustafa Usta neden bizim gibi olmuyor?

‘ÇOK BILGISIZLER’

Bu arkadaslar önlerine gelen konunun ne oldugunu anlamayacak kadar bilgisizler. Yani bu itirazin ne oldugunu anlamamislar ve konuyu atlamislar. Yani meclise gelen konulardan CHP’li meclis üyelerinin içinde tek anlayan ve imar konusunu bilen Mustafa Usta oldugunu kendileri ifade etmis oluyorlar. Bu parseli mahkemeye ve bir üst mahkemeye tasiyan Mustafa Usta’dir. Dava suanda Danistay’dadir. Danistay’a davayi tasiyan yine sayin Usta’dir. Bu meclis üyelerinin davaya müdahil olma haklari varken davaya dahil olmuyorlar.”

AK Parti meclis üyeleri tepki gösterdiler.

Çetinkaya’nin konusmasinin tamamlamasinin ardindan AK Parti siralarindan sesler yükseldi. AK Partili meclis üyelerinin CHP’lilere hitaben Parti içi meselelerini Belediye Meclis oturumuna tasiyan Sahin’e AK Parti meclis üyeleri “Sizin bu halinizi partinize gönül veren vatandaslar görse üzülürler ve bir daha CHP’ye oy vermezler” diyerek CHP’li üyeleri uyardilar.Bunun yani sira özellikle AK Partili Idris Topdag ve Sebahattin Yigit, Osman Gökçebas tepki göstererek kendi sorunlarini buraya tasiyarak bizleri mesgul etmeyin diyerek tepki gösterdiler.

 



  • Perşembe 16.8 ° / 12.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 17.7 ° / 12.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 17 ° / 12.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu