Bugün, 6 Temmuz 2024 Cumartesi

Usta ?Esenler Belediyesini Imarethaneye Çevirmeyin?

Usta ?Esenler Belediyesini Imarethaneye Çevirmeyin?

CHP Meclis üyesi Mustafa Usta defalarca belediye meclisine gelen derneklerle isbirligi protokol konusunda ?Esenler belediyesini Imarethaneye çevirmeyin? diyerek meclisi uyardi.

 Usta “Esenler Belediyesini Imarethaneye Çevirmeyin”

CHP Meclis üyesi Mustafa Usta defalarca belediye meclisine gelen derneklerle isbirligi protokol konusunda  “Esenler belediyesini Imarethaneye çevirmeyin” diyerek meclisi uyardi.

Esenler Belediye Meclisi`nin 5. Seçim Yili 3. Dönem Subat Ayi Meclis Toplantisi 2. birlesimi, sert tartismalara sahne oldu. CHP Meclis üyelerinin verdikleri iki önerge okunarak baskanlik makamina havalesi oylanarak kabul edildi.

Esenler Belediye Meclisi`nin Subat Ayi Toplantisinin 2. Birlesimi, CHP’li Meclis üyelerinin verdikleri soru önergesinin son günlerde ülke ve yerel gündem konusu olan ilkinde Belediyede çalisan isçilerin ve taseron isçilerin altiklari ücretlerinin ne kadar oldugunu taraflarina yazili olarak verilmesiydi. Ikinci önerge ise Fevzi Çakmak Mahallesinde yapilan kaçak katla ilgili bilgi verilmesiydi. Her iki önergede oylanarak baskanlik makamina havalesi yapildi.

“Biz sizlere defalarca söyledik”

Raporlar bölümüne geçildiginde 1 nolu rapor hakkinda söz alan CHP Meclis üyesi Mustafa Usta,”bu raporda tekliften bahisle Türkiye Dil Ve Edebiyat Dernegi ile ortak isbirligi protokolü yapilmasi isteniyor. Bu bahse konu olan Türkiye Dil Ve Edebiyat Dernegi, bakanlikça onaylanmis kamu yararina çalisan dernek midir? Bakiniz bu konuda yardim alacagimiz en önemli kurumlarda biri olan Tür Dil Tarih Kurumu varken, ilçemizde Halk Egitim Merkezi varken ve bu kurumlarla isbirligi yapilmasi gerekirken, tarafimizca ne oldugunu bilmedigimiz dernekle, protokol yapilmasi, edebiyat söylesileri yapilmasi neyi amaçliyor? Biz sizlere defalarca söyledik. Esenler Belediyesini Imarethaneye çevirmeyin. Bu konuda komisyon baskani bilgi verirse memnun oluruz” dedi.

“Biz iktidardayiz ayrimcilik yapmiyoruz”

Ustaya cevap vermek üzere söz alan AKP Belediye meclis üyesi Ömer Çetinkaya ”arkadaslar daha öncede böyle tartismalar yasadik. Elbette sivil toplum kuruluslarimiz var ve kendilerine göre düsünceleri var. Kurumlar, kisiler Belediyeler elbette istedikleri ile is birligi protokolü yaparlar, çalisirlar veya çalismazlar. Burada temel hedef Esenlere ve Esenler insanina faydali olmaktir. Bakin bahsi gecen dernek kamu yararina çalisan bir dernektir. Meclis üyesinin bu dernegi asagilayici bakmadan önce dikkatle bir arastirma yapmasi gerekirdi. Meclis üyemizin bahsettigi kurumlar elbette ki bizim çok önemli kurumlarimizdir. Ama sivil toplum diye bir sey var ve bunlar arasinda ayrimcilik yapmamak lazim. Biz iktidardayiz ayrimcilik yapmiyoruz ama muhalefette olan sizler ayrimcilik yapiyorsunuz. Bize diyorsunuz bununla çalisma bununla çalis böyle bir ayrimcilik nasil yaparsiniz” dedi. Rapor oy çoklugu ile kabul edildi. 



  • Cumartesi 28.8 ° / 21.9 ° Güneşli
  • Pazar 30.6 ° / 22.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 31.3 ° / 22.9 ° Güneşli