Bugün, 6 Temmuz 2024 Cumartesi

Usta ?olacak bir kaybin vebali sizin?

Usta ?olacak bir kaybin vebali sizin?

CHP Meclis üyesi Mustafa Usta Odalardan sicil durum belgesi baskanin tasarrufunda kaldirilmasi üzere mecliste su sekilde tepkilerini dile getirdi. Usta ?Bakin bazi binalar sivi zemin üzerine saglam zemine yapilmis gibi yapiliyor ve vatandasa satiliyor, k

 Usta “olacak bir kaybin vebali sizin”
CHP Meclis üyesi Mustafa Usta Odalardan sicil durum belgesi baskanin tasarrufunda  kaldirilmasi üzere mecliste su sekilde tepkilerini dile getirdi. Usta “Bakin bazi binalar sivi zemin üzerine saglam zemine yapilmis gibi yapiliyor ve vatandasa satiliyor, kamunun denetledigini düsünerek o binalari satin aliyorlar. Yarin olacak bir kaybin vebalinin sizde oldugunu hatirlatiyorum”

Esenler Belediye Meclisi 06.10.2016 Persembe günü 2017-2019 yillarini kapsayan Stratejik bütçe tek tek oylanarak oy çoklugu ile kabul edildi.

Bir önceki birlesime ait tutanak özetinin okunmasindan sonra gündem maddelerine geçildi. Raporlar bölümüne geçildiginde CHP Meclis üyesi Mustafa Usta teknik ve elestirel bir konusma yapti, Usta’ya Faruk Aydin cevap verdi.


“Meslek odalari devre disi birakilmaya çalisiliyor” 
Gündem maddelerinden birinci rapor hakkinda konusan Usta,”sayin meclis bu stratejik planda yapilan degisiklik konusunda söz aldim. Stratejik planda yapilan degisiklikler hakkinda Belediye baskanimiz bu salonda olmaliydi, zira bu plani bize iki yil önce kendileri sunmustu. Yapilan bu degisiklikleri savunmasini bekliyordum. Bu plan içerisinde meslek kuruluslarinin iyilestirilmesi ve gelistirilmesi yaziyor, ama baktigimizda son 8 aylik süre içerisinde meslek odalari devre disi birakilmaya çalisiliyor. Odalardan sicil durum belgesi baskanin tasarrufunda ve kaldirildi. Biz sayin baskana defaatle bu uygulamanin yanlis oldugunu söyledik, cevre ve sehircilik bakanligi genelgesiyle santiye sefligi uygulamalarinda santiye seflerinin besten fazla santiye sefi olamayacagi belirtilmisti. Bakiniz Esenyurtta bu sayinin çok üstünde santiye sefligi beyanla alindigini biliyoruz. Sayet odalardan sicil belgesi alinmasi uygulansaydi bu durum olmayacakti.Yani biz Esenler’liyiz, Esenyurt’lastirilmaya karsiyiz. Odamizin yaptigi tespitlerde 250’nin üstünde sahte insaat ruhsati alindigini tespit ettik.

“Olasi bir depremde rakamlar ürkütücü”
Esenlerde bu tarz gelismelerin olmamasi adina odalarla iliskilerimizi gelistirelim diyoruz.bu odalarimizin çagdas ve hukuka uygun çalistiklarini ve FETÖ darbesine karsi çiktiklarini  verdikleri beyanlari biliyorsunuz.TUMOB’ DAN sicil belgesi alinmasini ortadan neden kaldiriyorsunuz. Yine söylüyorum Esenler belediyemizde Jeoloji mühendisi yok ve sizlere gelen projeler sicil durum belgesi alinmadan onaylaniyor. Bu isler müteahhidin isine geliyor ve bu uygulamanin faturasi olasi bir depremde kayip edilen canlarimiza kesiliyor. Arkadaslar Esenler’de olasi bir depremde raporlar hazirlandi ve can kaybi ve yaralilar konusunda rakamlar ürkütücü. Simdi siz bu odalarin sicil belgesi alinmasina karsi çikiyorsunuz, arkadaslar bu odalar yasal kurumlarimizdir, dernekleri muhatap aliyorsunuz ama bu Anayasal kurumlara karsi çikiyorsunuz.

Olacak bir kaybin vebalinin sizde oldugunu hatirlatiyorum 
Bakin bazi binalar sivi zemin üzerine saglam zemine yapilmis gibi yapiliyor ve vatandasa satiliyor, kamunun denetledigini düsünerek o binalari satin aliyorlar. Yarin olacak bir kaybin vebalinin sizde oldugunu hatirlatiyorum. Askeri alanin, spor kulüplerinin durumunun stratejik planda olmadigini gördüm. Askeri alanda birçok sey söylendi, bizim bekledigimiz nüfus yogunlugunun artirilmamasi ve emsalin 2 de kalmasidir. Havaalani mahallesinin yogun oldugunu söylemistik, elestirilerimize kulak vermemistiniz ama gelinen bu noktada yogun oldugunu herkes kabul ediyor, keske o gün söylediklerimizi dikkate alsaydiniz” dedi.

Odalar CHP subesi gibi çalisiyor 
Faruk Aydin’in Usta’nin konusmasina verdigi cevap ise söyleydi,” bu uygulamayi tüm belediyeler yapiyor ve bahsi geçen odalar CHP subesi gibi çalisiyor ve siyaset yapiyorlar. Bu yüzden odalar baypas edildi. Biz stratejik planlarda degisiklikler yaptik, stratejik planlar iki yilda bir yapilir ve biz bu planlara göre performansimizi ve bütçemizi yaptik.



  • Cumartesi 28.8 ° / 21.9 ° Güneşli
  • Pazar 30.6 ° / 22.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 31.3 ° / 22.9 ° Güneşli