Usta sordu: Yargilanmadan infaz edilmem neden?

Usta sordu: Yargilanmadan infaz edilmem neden?

CHP Esenler Belediye meclis üyesi Mustafa Usta, il baskanliginin kesin ihraç talebiyle il disiplin kuruluna verilmesinin yankilari sürüyor.

 Usta sordu: Yargilanmadan infaz edilmem neden?

Disiplin kurulu karar vermeden bu aceleniz neden?

 

CHP Esenler Belediye meclis üyesi Mustafa Usta, il baskanliginin kesin ihraç talebiyle il disiplin kuruluna verilmesinin yankilari sürüyor.
 

CHP Il Sekreteri Hakki Saglam ve ekibinin kesim ihraç talebiyle hazirladiklari dosya kapsaminda CHP’li Usta’nin ne yapmasi nasil davranmasi gerektigini AKP Belediye meclis gurup baskanligi Usta’ya bildirdi. Usta bundan sonra CHP adina bir faaliyette bulunup bulunamayacagini ve CHP’yi temsil edip edemeyecegini CHP’lilerden degil de AKP’lilerden ögrenecek. Bu nasil
 
Bu gelismeler üzerine CHP Esenler Belediye meclis üyesi Mustafa Usta, Sakinligini koruyarak ve herkesi sükûnete davet ederek açiklamada bulundu. 
Usta; “ ben bir haksizlikla karsi karsiyayim, benim hakliligima veya haksizligima AKP’liler degil partimin organlari karar vereceklerdir. Yönetici arkadaslarim yanlis yapiyorlar. Partimizin yanlislarini veya dogrulari kamuoyu önünde tartismak bize zarar verir, AKP’liler ile bana bildirimde bulunanlara yaptiklarinin dogru olmadigini söyleyerek onlari vicdanlari ile bas basa birakiyorum. Bu nedenle yasadigimiz gelismeleri kamuoyu önünde degil örgütümün önünde degerlendirecegim.” 
 
“Adalet, adalet birilerinin dayatmasiyla degil”
Usta “Bana herhangi bir yazili ve sözlü tebligat yapilmadi. Sayet bana böyle bir bildirimde bulunulsaydi, partimin verdigi tüm kararlara uyar geregini yapardim. Benim hakli olup olmadigimi kendi yöntemleri ile karara baglayanlara sunu söylemek istiyorum… 
Adalet, adalet ve tek tarafli degil veya birilerinin dayatmasiyla degil benimde elbette söyleyeceklerim var, ispatlayacagim çok önemli konular var. Ben partimin organlarinin adaletine inaniyorum. Degerli örgüt emekçilerim, yurtseverler sizde inanin ve güvenin.
Hayatim her alanin da hep emegin yüceligi, halkimizin çikarlari ve solun evrensel ilkelerine bagli kalan birisiyim. Ezenin karsisinda, ezilenin yaninda oldum. Haksizliklarin, hukuksuzluklarin karsisinda durdum, bedelini ise ya darp edilerek veya tehditler alarak ödedim. Hiçbir zaman egilmeden, yamulmadan hakli oldugum meseleleri hayatim pahasina da olsa savundum. Çünkü ben bir devrimciyim. Benim delege agalari, feodal yapilarla isim olmadi, olmaz da. Darp edildim yanimda yoksudunuz, mahkemelerde mücadele verdim yine yanimda yoktunuz. Ama siyasi gelecek kaygilariniz yüzünden parti içinde kavga yapan sizlersiniz. Partim beni yok sayada var sayada bu halk savasini sürdürecegim, çikar iliskilerinin karsisinda durarak halkin çikarlarini savunacagim. Arsa rantina ve emegin sömürülmesine karsi mücadeleye devam edecegim” dedi.
 
Usta Konustu, Ütebay Ve Sahin Çok Üzüldü..
Usta “Aciz içinde olanlar, CHP’yi AKP’ye sikayet edenler…
Siz parti sucu islediginizin farkinda misiniz?
Siz kim oluyorsunuz ve kimden bu cesareti alarak bu hatalari isliyorsunuz?
Biz AKP iktidarinin yanlislarini halka sikayet ederken siz benim partimi ve benim partililerimi AKP’ye sikayet ediyorsunuz.
Dünya dersine dönmüs, biz çareyi halkta ararken siz çareyi halki ezenlerde, yoksullastiranlarda, haksizlik ve adaletsizlik yapanlarda ariyorsunuz…
 
 
Siz degerli partimin yönetenleri, il yöneticisi Hakki Saglam ve ilçe baskani Bülent Ütebay…!
Bu konusma sizi neden rahatsiz etti. Sayin meclis üyesi Bay Sahin…
Sen ömründe bir kere olsun böyle bir konusma yaptin mi veya yapabilecek misin? Yapamazsin bay uzaktan kumandali SAHIN…
 
 
Iste USTA’nin Tarihi konusmasi…
Usta, ylül Esenler belediye meclisi ilk birlesiminde böyle konustu… sizler sikayet ettiniz AKP’ye konusamazsin” dediniz Neden?”2017–2018 egitim-ögretim yilinda tüm ögretmenlerimize ve ögrencilerimize basari ve mutluluk diliyor, yeni egitim-ögretim yilinin tüm egitim camiasi için her açidan verimli bir yil olmasini temenni ediyorum.
 
Degerli meclis üyeleri… Izmir’in düsman isgalinden kurtulusunun yil dönümünü kutladik. 9 Eylül ayni zamanda bir ulusun kurtulus ve küllerinden dogus günüdür. 9 Eylül Emperyalizme Karsi Verilen Mücadeleyle Bir Destanin Yazildigi Gündür. 9 Eylül Namus, 9 Eylül Zafer, 9 Eylül Bagimsizlik, 9 Eylül Inanç, 9 Eylül Özgürlük, Gurur, Kivanç oldugu gibi ayni zamanda Çagdas Türkiye Cumhuriyeti’nin Mayasidir.
Bugün sadece topraklarimizin degil; varligimizin, namusumuzun ve hürriyetimizin isgalden kurtuldugu bir gündür. Bu vesile ile basta M. Kemal Atatürk olmak üzere tüm sehitlerimizi rahmetle aniyorum ve aziz hatiralari karsisinda CHP grubu adina saygiyla egilirken sizleri de ayni duygu ve düsünceleri yasamaya davet ediyorum” dedi. Takdir Yüce örgü