Bugün, 6 Mayıs 2024 Pazartesi

Ütebay “AKP. oy deposu olarak gördügü Esenler hiçbir zaman hak ettigi yere gelemedi”

Ütebay “AKP. oy deposu olarak gördügü Esenler hiçbir zaman hak ettigi yere gelemedi”

CHP Esenler Ilçe baskani Bülent Ütebay“AKP. oy deposu olarak gördügü Esenler hiçbir zaman hak ettigi yere gelemedi” dedi.

Haber:Senol Özyurt

Gazete Esenlerin kahvaltili “Esenlerin gündemi” bulusmasinda CHP Esenler Ilçe baskani Bülent Ütebay siyasi gündem, IBB ve Askeri alan hakkinda açiklamalarda bulundu.

“AKP dönemi bitiyor”

CHP Esenler Ilçe baskani Bülent Ütebay konusmasina baslarken iktidarin artik Türkiye’yi yönetemeyecek durumda olduguna vurgu yaparak:  “Türkiye siyasi bir dönüsümün içinde. AKP dönemi bitiyor. Biz umuyoruz ki Türkiye için en az zararla sonlanmasi. Çünkü bu çöküs giderken Türkiye’ye zarar vererek gidiliyor. Bizler bu gidisatin minimum zararla kapatilmasini istiyoruz.

“AKP. oy deposu olarak gördügü Esenler hiçbir zaman hak ettigi yere gelemedi”

Ütebey “ülkemizde ki siyasi dönüsümün gerçeklesirken, Esenler siyasetinin neresinde oldugumuza bakiyorum. Önümüzdeki dönem Istanbul’da en hizli dönüsüm olacak ilçe Esenler olduguna inaniyorum. AKP. oy deposu olarak gördügü Esenler hiçbir zaman hak ettigi yere gelemedi. AKP döneminde hak ettigi hizmetleri alamadi. AKP’ye çok fazla oy verdi, oy deposu olarak görüldü. Ama hizmet alma noktasinda en gerilerde olan ilçelerden bir tanesi oldu. Ve bunun için Esenlerde hizli bir dönüsüm olacak.”

“Dörtyol Cumhuriyet Meydani Esenlere yakisir bir meydan olacak”

IBB CHP tarafindan kazanilmasinin büyük bir sans odugunu söyleyen Ütebay “Özellikle IBB halkçi bir belediye anlayisinin gelmesiyle Esenler gibi gelismekte olan ilçe çok daha anlam kazaniyor. IBB mesela halk süt ve kres gibi projeleri anlam bulacak. IBB Baskanimiz Istanbul’un dokuz ilçesinin meydanlarini düzenlenmesinde Esenler Dörtyol Cumhuriyet Meydani da var. Atatürk heykeli ve yesil alan çalismasi projesi yapiliyor. Esenlilerin haftada bir veya iki defa ugrayacagi nefes alacagi yer olan Dörtyol Cumhuriyet Meydani Esenlere yakisir bir meydan olacak. Çevre düzenlenmesi proje asamasinda yakin uygulanacak. Sosyal belediyecilik anlayisinin ortaya çiktigini Esenler halki görecektir.”

“Esenleri cezalandirmak anlamina gelir”

Ütebay “Askeri alanda IBB VE Esenler belediyesinin bir protokolü vardi. Bu protokol iki seçim arasinda Ekrem beyin kazandigi gün Esenler belediyesinin tek tarafli protokolü iptal edildi. Bu tabi ki Esenleri cezalandirmak anlamina gelir. IBB burada yapacagi hizmetlerden ve projelerden el çektirilmek istendi. IBB, AKP elindeyken beraberce yapiliyordu. CHP. Eline geçtiyse elinin tersiyle bu projeden vazgeçilmesi manidardir. Siz CHP oy verdiniz bizde sizi cezalandiriyoruz manasina gelir. Zannediyoruz ki bu konun hukuksal mücadelesi verilir. Burasi Ne CHP, nede AKP Esenlerlilerin Istanbullularin yeridir. Esenlerden büyük bir alani önümüzdeki on yili degil, yüz yili planlayarak bir plan yapilmali. Orada kurulacak olan çagdas modern bir kent olusturmak. Bunun particiligi olmaz. Çocuklarimizin gelecegini ilgilendiren bir proje olarak bakilmali.”

“Esenlerde Yeterli alt yapisi yapilmis toplanma alanlari yoktur.”

Ütebay “Baktigimizda Esenlerde sagliksiz bir yapilanma var. Birçok konu var trafik kesmekesi, depreme hazirliksiz bir Esenler var. Esenlerde Yeterli alt yapisi yapilmis toplanma alanlari yoktur. Deprem toplanma alanlarimiz Istanbul’da yüzde yüz azalmis.  Deprem için hiçbir hazirlik yapilmamis.”

“IBB’ de çalisan personelin birçogu partizanca kadrolasmis durumda”

Ütebay “Dolayisiyla bu gösteriyor ki AKP iktidarinda bizim gelecegimiz çalinmis. Bizler yeniden gelecek insa etmek durumundayiz. Bunun için birçok zorluk önümüze çikartiyorlar. IBB’ de çalisan personelin birçogu partizanca kadrolasmis durumda. IBB isler çok yavas diye sikâyet aliyoruz bunu en büyük nedeni bu partizanca kadrolasmanin getirdigi sonuçlar. Ekrem beyi çabalarini görüyoruz. Islere takoz olan engel olan bir yapi var. Bu yapinin alti ayda ancak çözülebilecegini öngörüyoruz. Çözüldükten sonrada inaniyorum ki IBB’nin çalismalarinin yani sira en hizli dönüsüm olacak ilçelerin basinda Esenlerde olacaktir.”

“partiyi demokratik bir sekilde kongreye hazirlamak bunun için çalismalarimizi hazirladik

Yaklasan kongre süreci hakkinda Ütebay “ben mevcut ilçe baskaniyim en önemli görevim partiyi demokratik bir sekilde kongreye hazirlamak bunun için çalismalarimizi hazirladik. Üye listelerimiz askiya çikti. Itirazlar oldu degerlendirdik. Kongre süreci devam ediyor 17 Kasimda mahalle delege seçimlerimiz baslayacak. Her mahalleye mutlaka sandik koyacagiz. Demokratik bir sekilde delegelerimizi seçecegiz.



  • Pazartesi 17.8 ° / 9.5 ° Güneşli
  • Salı 19.2 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 22.5 ° / 14.5 ° Güneşli