Bugün, 6 Mayıs 2024 Pazartesi

Ütebay "Birlikte Basaracagiz"

Ütebay "Birlikte Basaracagiz"

Cumhuriyet Halk Partisi Esenler Ilçe Baskani Bülent Ütebay"Birlikte Basaracagiz" Covid-19 virüsü ile ilgili kamuoyunun bilgisine sunulmak üzere bir basin açiklamasi düzenledi.

Cumhuriyet Halk Partisi Esenler Ilçe Baskani Bülent Ütebay"Birlikte Basaracagiz" Covid-19 virüsü ile ilgili kamuoyunun bilgisine sunulmak üzere bir basin açiklamasi düzenledi.

 Basin Açiklamasi

Cumhuriyet Halk Partisi Esenler "Birlikte Basaracagiz"

Kamuoyunda ve basinda yer haberlerde Istanbul’un korona virüsün en hizli yayilmasinin beklendigi ilçe Esenler açiklanmasindan sonra alinan önlemlerin yetersiz oldugu görülmektedir. Cumhuriyet Halk Partisi Esenler Ilçe Baskani olarak ta, bir semt sakini olarak ta, Esenler Belediyesini ve Yöneticilerini korona virüsü(Covid-19) konusunda zayif kaldigi yeterli önlemlerini zamaninda almadiklarindan dolayi kiniyorum.

Sundan dolayi kiniyorum;

Sosyal medyadan ve belediye çalismalarindan izledigim kadari ile Esenler Belediyesi ve Sayin Baskan M. Tevfik Göksu’nun Covid-19 gibi bir derdi yok.

Siyaset üstü bir durum ile karsi karsiya olmamiza ragmen, hala Sayin belediye baskanimiz Belediyenin tüm yayinlarinda, sosyal medya hesaplarinda IBB baskanina satasiyor, insaat isleri, yol yapim isleri vb. türden yayinlarla bu kosullarda bile kirli siyaset pesinde kosuyor.

Bizce bu büyük felakete ragmen önceligimiz siyaset yapmak olmamali. Bu durumda siyaset yapmak halka karsi sorumluluklarimiza ve bu topraklara karsi yapilan en büyük ihanettir. Hâlbuki siyaset üstü davranmaliyiz. Hatta buna mecburuz bu bizim vicdani yüklügümüzdür.

Bizler Esenler CHP’liler olarak bu ilkelerle hareket ediyoruz. Vicdani bir sorumluluk olarak görüyoruz.

Gücümüz oraninda ihtiyaç sahiplerine ulasmaya çalisiyoruz. CHP Esenler Gençlik örgütümüz ve Mahalle birimlerimiz 65 yas üstü vatandaslarimizin ihtiyaçlarini gidermeye çalisiyorlar ve yapiyorlar.

Ben buradan sizin araciliginizla uyariyorum. biliyorsunuz geçen günlerde Kanal Istanbul ihalesi yapildi. Kanala ayiracaginiz parayi halkin sagligina ayirin IBAN ile halktan para toplamayin.

Yurt disina Ispanya’ya, Italya’ya, Suriye muhalefetine gönderdiginiz saglik ürünlerini halka ücretsiz dagitin.

Bizler Esenlerde halkimizla Sosyal dayanisma içerisindeyiz, kimsenin aç ve açikta güvencesiz kalmasini istemiyoruz. Belediyeler, Devlet bu zor durumda halkin yaninda olmayacaksa ne zaman olacak inanilir gibi degil.

Hayatin her alaninda sorunlar yasadigimiz bu günlerde halktan para istenmesi akil tutulmasidir.

Milletin ekonomik olarak en zor zamani olmasina ragmen,

Sayin Cumhurbaskani Halka IBAN numarasi verip Fitre-zekât ve yardim talep etmesi inanilir gibi degil.

Sayin cumhurbaskani vatandasa iban gönderecegine,

Vatandastan iban alsin kirasini ödesin,

Vatandastan iban alsin faturalarini ödesin,

Vergisini ödesin,

Vatandastan iban alsin çalismak zorunda olan emekçilerin ihtiyaçlarini karsilasin.

Ben Esenler CHP ilçe baskani olarak, Esenler belediyesinden acil olarak yapilmasi gereken birkaç madde siralamak istiyorum.

1-Toplumun zorunlu ihtiyaçlarini karsilayan firin, market ve saglik disinda tüm is yerleri kapatilsin

2- Özel saglik merkezleri dahil semtimizdeki tüm saglik hizmetleri ücretsiz olmali ve hizli ulasim saglanmali.

3-Esenlerde Istanbul’un en riskli bölgesi ilan edilen bu semtte Covid-19 salgin ile mücadele komisyonu kurulmali ve toplum komisyon araciligi ile vatandaslar bilgilendirilmeli.

4-Komisyon araciyla gerçeklestirilecek mücadelede Banka, PTT önleri, Pazar yerleri ve yardim merkezleri önleri ve yardim merkezleri önleri önlerinde uzun kuyruklar denetlenmeli kolluk ve zabita araciligiyla denetlenmeli sosyal mesafeye dikkat edilmeli

5-Sik sik anonslar ile halk bilgilendirilmeli hijyen ve sosyal mesafenin önemi anonsla duyurulmali

6-Dezavantajli bu guruplarin yasadigi bu semtte yani gelir düzeyi çok düsük çok göç almis, Suriyelilerin ve göçmenlerin oldugu bu semtte gida maddeleri hijyen maddeleri halka ücretsiz dagitilmali.

Esenler Belediyesi ve Iktidar bu insanligin var olma mücadelesini sadece aksamlari Camilerimizden okunan sela’lar ve dua yeterli olmayacagini ve bununla asilacagini düsünüyorsa yaniliyor ne yazik ki durum bu.

Salgin sorunumuzu halki bilinçlendirerek Hijyene ve kurallara uyarak en önemlisi sosyal mesafeye uyarak asilacagini düsünüyoruz.

Saygilarimla

Cumhuriyet Halk Partisi

Esenler Ilçe Baskani

Bülent Ütebay



  • Pazartesi 17.8 ° / 9.5 ° Güneşli
  • Salı 19.2 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 22.5 ° / 14.5 ° Güneşli