Bugün, 6 Mayıs 2024 Pazartesi

Ütebay’dan Kaftancioglu Açiklamasi

Ütebay’dan Kaftancioglu Açiklamasi

CHP Esenler Ilçe Baskani Bülent Ütebay, Istanbul Il Baskani Canan Kaftancioglu’na verilen hapis cezasinin istinaf mahkemesince onanmasinin ardindan kamuoyuna basin açiklamasi yayinladi

CHP Esenler Ilçe Baskanligi Basin Açiklamasi

Demokrasi ve adaletin hepimiz için vazgeçilmez oldugunu biliyoruz.

Üstelik maalesef bagimsiz olmasi beklenen ülkemizin temeli olan yarginin giderek güven kaybettigi bir dönemden geçiyoruz. Gelinen noktada görülüyor ki Kaftancioglu karari siyasi karardir.

Iktidar her türlü ekonomik gücünü, medya gücünü kullanmasina ragmen Istanbul Büyüksehir Belediyesi’ni kaybettigini hala hazmedememistir.

Istanbul Il Baskanimiz Canan Kaftancioglu’na verilen hapis cezasinin istinaf mahkemesince onanmasi ile de kararin bu hazimsizligin sonucu oldugu kanaatindeyiz ve karar hukuki dayanaktan yoksundur, jet hiziyla verilmis temel hukuk kaidelerinden yoksun siyasi bir karardir. Siyasi iktidar artik sandikta basari elde edemeyecegini anlamis ekonomik kriz, issizlik ve giderek totoliterlesen yönetimi ile sandiktan çekindigini göstermistir. Oysaki çözüm sandiktir, hukuktur, ifade özgürlügüdür, demokrasidir.

Iktidar yaptigi uygulamalarla muhalif kesimler üzerinde sindirme politikasi yapmaya çalismaktadir. Düsünce ve ifade özgürlügü ihlal edilmektedir. Her muhalif konusanin ceza aldigi bir iklim yaratilmak istenmektedir.

Bizler, Istanbul zaferinin mimarlarindan cesur aydin, saglam durusundan taviz vermeyen partimizin Istanbul il baskani Canan Kaftancioglu’na sahip çikiyoruz. Tüm partililerimize ve haksizliga ugrayanlara da sahip çikacagiz!

Kamuoyuna saygiyla duyururuz.

CHP Esenler Ilçe Baskani

Bülent Ütebay



  • Pazartesi 17.8 ° / 9.5 ° Güneşli
  • Salı 19.2 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 22.5 ° / 14.5 ° Güneşli