Bugün, 8 Mayıs 2024 Çarşamba

Ütebay ?Esenleri ve Esenler halkini küçük görenler sizsiniz?

Ütebay ?Esenleri ve Esenler halkini küçük görenler sizsiniz?

CHP Esenler Ilçe Baskani Bülent Ütebay ?yillardir Esenlerin parlamentoda bir temsilcisi olmadi. Bu durum size göre Esenlerlilerin yetersizligi ve kabiliyetsizligini mi gösteriyor. Esenleri ve Esenler halkini küçük görenler esasen sizsiniz.?

Ütebay “Esenleri ve Esenler halkini küçük görenler sizsiniz”

CHP Esenler Ilçe Baskani Bülent Ütebay “yillardir Esenlerin parlamentoda bir temsilcisi olmadi. Bu durum size göre Esenlerlilerin yetersizligi ve kabiliyetsizligini mi gösteriyor. Esenleri ve Esenler halkini küçük görenler esasen sizsiniz.”

Esenler Belediye Baskani M.Tevfik Göksu bir televizyon programinda CHP Genel baskani Kemal Kiliçdaroglu’nu ve Kerem Kiliçdaroglu’nu elestirmesine, CHP Esenler ilçe baskani Bülent Ütebay’dan sert açiklamalar geldi.

“Kendi kapisinin önü kirliliklerle dolu olan baskasina söz söylemesi dogru degildir.”

Sayin belediye baskani daha öncede yaptigi gibi yine haddini asan sözlerle CHP’ye saldiriyor ifadesinde bulunan Ütebay “ Bu seferde genel baskanimizin oglunun üzerinden CHP vurmaya çalisiyor. Kendi kapisinin önü kirliliklerle dolu olan baskasina söz söylemesi dogru degildir. Göksu’nun Bilal Erdogan’i Esenlerde devlet töreni ile karsiladigini unutmadik. Reislerinin çocuklarina, bakanlarinin çocuklarina bir baksin, ondan sonra hiçbir saibesi olmayan ve devlet bursuyla okuyan genel baskanimizin çocuguna dil uzatsin.”

Ütebay “Kendi partisinde, Basbakanlik Bakanlik yapanlarin çocuklarinin marifetleri kamuoyu önünde dururken. Kimler kul hakki yiyerek siyaset yapiyor veya kimler bu halki asagiliyor hepimizin malumudur. Genel baskanimizin oglu hiçbir saibeye bulasmadigi gibi egitimini devlet bursu ile tamamladi.”

“CHP’liler belediye baskanin ve onun gibilerin savurduklari tehditleri çok defa gördüler”

Belediye Baskani Göksu, Katildigi bir TV programinda Kerem Kiliçdaroglu`nun yaptigi arastirma tezini elestirerek kizginligini CHP’ye hakaret ederek çikarmak istiyor diyen Ütebay “ CHP’ye Kimse hakaret edemez, herkes haddini bilecek. Bakin Kerem bey Kadiköy`deki halk demokratik bilinçle oyunu veriyor fakat Esenlerdekiler öyle degil" söyleminde ben bir hakaret göremedim. Ancak Göksu’nun bu söylemden “klientalizme” anlamini çikartmasi dogru degildir. Bu anlamda hiç bir CHP’li halkini asagilamaz. Göksu’nun, “Esenlerlileri ötekilestirip küçük görenleri biz de küçük görür, çukurun dibine gömeriz" diyerek tehdit vari ve talihsiz beyani çaresizligini gösteriyor. CHP’ye saldirmasinin sebebi ise korkusundandir. Halkimiz AKP’nin gerçek yüzünü görmeye basladi, artik yolun sonuna geldiklerinin farkindalar. CHP’liler belediye baskanin ve onun gibilerin savurduklari tehditleri çok defa gördüler, ama bu tehditlerden hiçbir CHP’lileri kokutmadi, bunlarin tehditlerinden korkmayacagiz ve pabuç da birakmayacagiz. Bu anlayis ve sözler Ramazan ayinda belediye baskanina yakismadi. Belediye baskani daha dikkatli davranmali ve toplumu ayristirici degil birlestirici beyanlarda bulunmalidir.”

“Esenlerin ve Esenler halkinin tamaminin baskani olamadi”

Ütebay “Ama bunlarin böyle bir taraflari olmadigi için, ancak böyle hakaret vari sözleri söylemeleri beklenir. Gördügüm kadari ile Belediye baskani kendisine yakisan üslupla konusmalarina devam ediyor. Bazen adaletten, haktan, hukuktan söz ediyor. Hiçbir zaman Esenlerin ve Esenler halkinin tamaminin baskani olamadi, gözü kendi partililerinden baskasini görmedi. Esenlerde düzenlenen bütün etkinliklerde AKP Ilçe baskanini ve teskilatini yanina alarak adeta AKP siyaseti yapiyor, Show yaparak algi olusturuyor. Mensubu oldugu parti Ülkeyi yangin yerine döndürmüsken, hak gasplari ortadayken ve birçok hukuksuzluk yasanirken halkin çikarlari adina bir beyani bile olmayan belediye baskani simdi Esenler halkinin hakkini savunmaya soyundu. “ Sen kim Esenler halkinin hakkini savunmak kim” Kendisine hatirlatirim, bu halka kendi partilisi olan bir is adami Mehmet Cengiz en asagilik küfürler ederken neden sesini çikarmadi. Yine Esenlerde kendilerinin de bulundugu Ramazan etkinliklerinde Bakanlari olan Egemen Bagis’in halkin bir kesimine hakaret ederek“asagiladigin da neden bir sey söylemedi. Bu gelismeler karsisinda sesini çikarmayan belediye baskani simdilerde ise halk savunuculuguna soyundu.

“Esenleri parlamentoda temsil edecek biri olmaliydi”

Ütebay “Istanbul’da en çok oyu aldiklari ilçenin, Esenler oldugunu söylüyorlar, dogrudur. Ancak en çok oyu aldiklari ilçenin yalnizca oy deposu olarak görülmesi siyaseten ve ahlaken dogru degildir. O kadar oyun bir karsiligi olmasi lazim, ne yazik ki oy aldiklari Esenler’den parlamentoda temsil eden bir kisinin olmamasini istemeyen ve laik görmeyen sizsiniz. Bu durum size göre Esenlerlilerin yetersizligi ve kabiliyetsizligini mi gösteriyor. Siyasetin vefasizligi ve yapilan bu olay size göre Esenler halkina haksizlik degil mi? sayet haksizliksa belediye baskani olarak neden bir beyaniniz yok ve bu yanlislik sizi üzmedi mi? Dogru sizi üzmez. Çünkü sizde Esenlerli degilsiniz, Esenlik ve huzur Kenti dediginiz bu ilçede oturmamakla birazda kendinize haksizlik yapmis olmuyor musunuz? Esenleri ve Esenler halkini küçük görenler, Esenlerin ekmegini yedikleri halde Esenlerlilerle bir arada yasamayi kendilerine reva görmeyenlerdir.”

“Esenler halkini mahrum ettiginiz için özür dilemelisiniz”

Konusmasin sonunda Ütebay “Belediye baskani ithal, meclis üyelerinin bir kismi ithal, esnaf ithal, ondan sonra çikip esenlerlilerin hakkini savunuyoruz diyeceksiniz, bu nasil hak savunuculugudur.  Esenler’de oturanlarin Esenleri yönetme kabiliyetinin olmadigini düsündügünüz için mi ithalsiniz, bu anlayisiniz sizce adil ve dogru bir anlayis midir? Esenler’de oturan ve gerçek Esenlerli olan siyasi arkadaslariniza bile güvenmiyorsunuz. Esenlerin sorunlarini Esenlerde yasayanlar bilir ve çözümlerini de onlar üretir. Sanki baska ilçelerde olmayanlari Esenler’de yapmisçasina övünen Belediye baskanisiniz ayni zamanda yaptiklarinizi bir lütufmus gibi Esenler halkina sunmaniz basariniz degil halka yapilan saygisizliginizdir. Övüneceginize Esenlerde yasayan herkese bu yapilanlari geç yaptik demeniz gerekirken Sayin baskan 1994 den beri Esenleri sizin zihniyet yönetiyor yaptiklariniz basari degil, bugüne kadar yapmadiklarinizdan dolayi Esenler halkini mahrum ettiginiz için özür dilemelisiniz."dedi.



  • Çarşamba 22.5 ° / 14.5 ° Güneşli
  • Perşembe 20.8 ° / 14.1 ° Güneşli
  • Cuma 17.8 ° / 13.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı