Bugün, 20 Eylül 2024 Cuma

Ütebay, ?Medya üzerindeki baskilar sona ermeli?

Ütebay, ?Medya üzerindeki baskilar sona ermeli?

CHP Esenler Ilçe Örgütü MIT TIR`lari haberi nedeniyle Silivri Cezaevi`nde tutuklanan Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayin Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül`e destek için Silivri Cezaevi önünde nöbetteydiler.

Ütebay, “Medya üzerindeki baskilar sona ermeli”

CHP Esenler Ilçe Örgütü MIT TIR’lari haberi nedeniyle Silivri Cezaevi’nde tutuklanan Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayin Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül’e destek için Silivri Cezaevi önünde nöbetteydiler.
 
CHP Parti Meclisi Üyesi Tugba Ütebay, CHP Esenler Ilçe Baskani Bülent Ütebay, CHP Esenler Kadin Kollari Baskani, Ilçe yöneticileri ve partililer ile Silivri Cezaevine giden CHP’liler MIT TIR’lari haberi nedeniyle Silivri Cezaevi’nde tutuklanan Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayin Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül’e destek verdiler.
 
Havanin soguk olusuna aldiris etmeyen CHP’liler Gazeteci Dündar ve Gül için Demokrasi ve Özgürlük nöbeti tuttular. Parti Meclisi Üyesi Tugba Ütebay ve Av. Ugur Altinarik’in görüstügü tutuklu Gazeteciler Dündar ve Gül Esenler Ilçe Örgütü’ne tesekkür pusulasi gönderdi.


 
“Mücadeleleri mücadelemizdir!”
Ilçe Baskani Bülent Ütebay konu ile ilgili yaptigi konusmasinda : “Can Dündar ve Erdem Gül hakkindaki iddianame Türkiye demokrasisi ve basin özgürlügü açisindan tarihe kara bir leke olarak yaziliyor. Medya üzerindeki baskilar sona ermeli. 30`un üzerinde gazetecinin cezaevinde olmasi ülkemizi yöneten zihniyetin ayibidir, bu iktidari ve bu anlayisi kiniyorum. Gerçek bilgiye erisim hakki vatandasin insan hakkidir. Bugünkü kargasa ve savas ortaminda gazeteciler çok zor kosullarda mesleklerini icra ediyorlar. Bugün buraya gelen ve burada Haber Nöbeti`ne destek olan Ilce örgütümü yürekten kutluyorum. Gazeteciler Can Dündar ile Erdem Gül ve düsünceleri sebebiyle suçlanan herkese destek olmak için nöbeti bugün biz devraldik. Can Dündar ve Erdem Gül’ün Mücadeleleri mücadelemizdir!


 
“Korkmuyoruz, mücadeleye devam”

Basin ve ifade özgürlügü demokrasinin temel dayanagidir ve en temel insan hakkidir. Basin baski altinda, üniversiteler suskun, halk sindirilmek isteniyor ve devleti yönetenler her gün baskilarini artiriyorlar.  Toplumu sindirerek kutuplastiriyorlar.
Can Dündar ve Erdem Gül gibi yürekli, bilinçli ve onurlu gazeteciler ise gülünç gerekçelerle hapse tikiliyor. Bilinmelidir k; Insanlik ve ülkemiz çok badireler atlatmistir. Bu süreci de basinla mücadele azmimizle demokrasiye olan inancimizla atlatacagiz. Sunu iyi bilsinler bizleri korkutamazsiniz, korkmuyoruz, mücadeleye devam” dedi.



  • Cuma 24.2 ° / 19.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 22.7 ° / 20.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 25 ° / 20.1 ° Güneşli