Bugün, 6 Mayıs 2024 Pazartesi

Ütebay Meydani Bos Buldu Konusuyor

Ütebay Meydani Bos Buldu Konusuyor

CHP Esenler Ilçe Baskani BülentÜtebay, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 80’inci yildönümü dolayisiyla ile Esenler’de yapilan anma töreninde meydani bos buldu ve atti tuttu.

Cumhuriyet Meydanindaki Atatürk büstünün meydanin kösesinde kalmasina tepki verdi. Sanki yeni ilçe baskani olmus gibi konusan Sayin Ütebay 2012 yilinda ilçe sekreteri iken büst Nine hatun parkindaydi. Niye sesin solugun çikmadi. O zaman Ilçe baskanligini kaybettin. Yeni seçilen ilçe baskani Halil Özden’in hakkini yememek gerekir. Ne dedi Özden “Sayin Göksu Atatürk büstünü en kisa zamanda Cumhuriyet meydanina getirmezseniz, ben bir vinç kiralayarak örgütümle birlikte meydana tasiyacagiz” bu sözleri söyledikten sonra belediye baskani Atatürk büstünü meydanin simdiki yerine tasidi.

Yaklasik bes yildir görevdesin Sayin Ütebay kafan simdi çark etti. Neredeydin demezler mi? Bes yildir sesin solugun çikmadi da bugün yerel seçim yaklasti. Siyaset mi yapiyorsun.

Göreve geldigin ilk zamanlar Il baskanina söz verdin Esenlerin anahtarini verecektin vermedin. Simdide Atatürk büstünü Cumhuriyet Meydanina tam ortasina dikme sözünü örgüte verdi. Bakalim önümüzdeki 10 Kasim törenlerini meydanin tam ortasinda mi? Anacagiz hep beraber görecegiz.

CHP Esenler Ilçe Baskani Bülent Ütebay’in konusmasi;

‘’Bütün dünyada ülkenin kurucu liderleri ülkenin kahramanlari ülkedeki sehir meydanlarinda meydanin tam ortasinda halkiyla birlikte anilir, bugün burada bu köseye konulan Atatürk büstü ile malesefki kurucu liderimiz Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK hak ettigi sekilde, layik oldugu sekilde anilmamistir.
Bu büstün yeri Esenler meydaninin tam ortasidir ve halki ile birlikte anilmalidir Bugün çelenk sunumunu protokol haline getiren onu halktan kaçiran, onu sivil toplum örgütlerinden kaçiran, siyasi partilerden kaçiran sadece protokol seklinde anarak Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün izlerini silmeye çalisiyorlar.Buna asla izin vermeyecegiz! Önümüzdeki ilk anmada ilk 10 Kasim’da o meydanda ATATÜRK’ümüzü hep birlikte halkimizla birlikte anacagiz, simdi onlar müsaade etmediler ama biz atamiza olan minnet borcumuzu çelenk birakarak sunacagiz.
Cumhuriyetimiz ve partimizin kurucusu gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ü saygi sevgi ve minnetle aniyoruz.’’ Diye açiklama yapti.



  • Pazartesi 17.8 ° / 9.5 ° Güneşli
  • Salı 19.2 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 22.5 ° / 14.5 ° Güneşli