Bugün, 20 Mayıs 2024 Pazartesi

Uzlasma yok istifa edin

Uzlasma yok istifa edin

Cemaat`in yayin organi Zaman gazetesi yazari Mümtaz`er Türköne bugünkü kösesinde Erdogan Bayraktar`in sözüne atif yaparak hükümeti istifaya çagirdi.

Uzlasma yok istifa edin

Cemaat’in yayin organi Zaman gazetesi yazari Mümtaz’er Türköne bugünkü kösesinde Erdogan Bayraktar’in sözüne atif yaparak hükümeti istifaya çagirdi.

“Çareyi Erdogan Bayraktar gösterdi: “Basbakan’in istifa etmesi lazim.” Peki eder mi?” seklinde yazarak yazisina baslayan Türköne, “Elde, saglam bir yolsuzluk dosyasi ve bunun altinda ezilen bir Hükümet var. Mukayese etmek için söyleyelim: Gezi eylemlerinin yol açtigi yerel ve uluslararasi depremin siddeti “1” birim ise, bu sefer yaklasik “100” birim. Basbakan çok sevilen bir lider; ayni zamanda çok düsmani olan bir politikaci. Büyük bir kavga, sevenlerini ve sevmeyenlerini karsi karsiya getirecek. Ne Hükümet ne de Türkiye bu yükü tasiyamaz. Kaos dedigimiz sey asil iste o zaman baslar.” dedi.

Bu yolsuzluk sorusturmasinin digerlerinden çok farkli olduguna dikkat çeken Türköne, yazisina söyle devam etti:

“Basbakan da karargâhi da dagilmis vaziyette. Artik uzlasma arayislarinin da bir faydasi yok. Mermi namludan çikti, bomba patladi ve hedefi dagitti. Basbakan’in sorumlulugu büyük: Bu ülkeyi derin bir kayba sokmadan bu krize son noktayi koyacak araçlar hâlâ onun elinde. Istifa müessesesi tam da böyle krizler için bir çare. Emniyet teskilati içindeki kiyim ve yargi ile girisilen savas gibi umutsuz çirpinislar artik sadece hasari çogaltmaya hizmet ediyor.”

Krizi önlemenin yolunun Basbakan Erdogan’in ellerinde oldugunu söyleyen Türköne yazisini söyle sonlandirdi:

“Hizmetleri ve eserleri gelecek nesiller tarafindan mutlaka hayirla yâd edilecek. Ama hepsi buraya kadar. Bundan sonra yanlis bir durusla israri, ona da birakacagi mirasa da Türkiye’ye de çok sey kaybettirecek.

Kaosu önleyecek güç sadece Basbakan’in ellerinde.”

Odatv.com



  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Salı 22.6 ° / 13.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 24.1 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı