Bugün, 18 Mayıs 2024 Cumartesi

?Vallahi Benim Karavanda Altin Klozet Yok?

?Vallahi Benim Karavanda Altin Klozet Yok?

Erdogan`in açiklamalarina yanit veren Kiliçdaroglu, Erdogan için ?Dün 20 Temmuz darbecisi açiklamalar yapmis. Efendim neymis yürüyormusuz aksam karavanda kaliyormusuz. Vallahi benim karavanda altin klozet yok. Arzu ediyorsa gelsin bir gece ben kendisini m

 “Vallahi Benim Karavanda Altin Klozet Yok”
Erdogan’in açiklamalarina yanit veren Kiliçdaroglu, Erdogan için “Dün 20 Temmuz darbecisi açiklamalar yapmis. Efendim neymis yürüyormusuz aksam karavanda kaliyormusuz. Vallahi benim karavanda altin klozet yok. Arzu ediyorsa gelsin bir gece ben kendisini misafir edebilirim. Kendisi karavanda kalsin ben disarida toprakta yatacagim, bir gece” ifadelerini kullandi. 

“Bizi tahrik etmek istiyorlar. Tahriklere kapilmayacagiz” diyen CHP lideri sunlari söyledi: “Yargiyla bizi tehdit etmek istiyorlar. Efendim hakim çagirirmis savci çagirirmis, biz bu ülkede darbecilerin neler yaptigini çok iyi biliyoruz. Biz bu ülkede darbecilerin yasadigim dönemleri anlatiyorum. 70’lerde, 80’lerde, 2017’lerde ne yaptilar, bunlarin hepsini biliyoruz. Darbeciler tarihin karanlik sayfalarinda yer almistir. Mücadele edenler de tarihin ak sayfalarinda yer almistir. Bakin bu kadar elestiriyorlar. Ama su sözü kullanamiyorlar. ‘Ya bizim ülkemizde adalet var kardesim niye yürüyorsunuz’ diyemiyorlar. Çünkü onlar da gayet iyi biliyorlar ki adalet yok. Peki bu söylemlerin kaynagi nedir acizlik ve zavallilik.”
 
‘HER FIRAVUNUN BIR MUSA’SI VARDIR’
Kiliçdaroglu, Erdogan ve iktidar sözcülerinin “yargiyi etkilemeye çalisiyorlar” elestirilerine “Adalet için yürüyoruz biz adalete karsi degil” diye yanit verdi. Kiliçdaroglu, Erdogan’i kastederek, “20 Temmuz darbecisine bir soru sormustum daha önceleri. Benim her sözüme aninda cevap veriyor ama bu soruma nedense hiç cevap veremiyor. Sordugum soru son derece basit, siradan ama çok önemli bir soruydu. Demistim ki, ‘namus ve seref kavrami sizin için neyi hatirlatiyor. Sizin için bu kavramlarin önemi nedir? Bunu bize bir anlatin bizde bir ögrenmis olalim’. Ama buna su ana kadar bu soruma yanit vermis degil. Kendisine son olarak sunu hatirlatmak isterim. Her firavunun bir Musa’si vardir bunu sakin unutmasin.”

 



  • Cumartesi 22.1 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Pazar 22.5 ° / 13.8 ° false
  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli