Bugün, 8 Mayıs 2024 Çarşamba

Vatandasin 70 Bin TL. Dairesi 300 TL. Olacak

Vatandasin 70 Bin TL. Dairesi 300 TL. Olacak

Esenler Belediye Baskani M.Teyvik Göksu CHP Esenler Ilçe Baskani Halil Özden`i makaminda kurban bayrami ziyaretinde Kentsel Dönüsümün Esenlerden start aldigi aldigini, vatandasin 70 bin TL. dairesi varken 300 TL. daire sahibi olacagini söyledi.

Hasan Gürsoy/Gazete Esenler

Vatandasin 70 Bin Tl. Dairesi Varken 300 Tl. Daire Sahibi Olacak

Esenler Belediye Baskani M.Teyvik Göksu CHP Esenler Ilçe Baskani Halil Özden’i makaminda kurban bayrami ziyaretinde Kentsel Dönüsümün Esenlerden start aldigi aldigini, vatandasin 70 bin TL. dairesi varken 300 TL. daire sahibi olacagini söyledi.

Biz Burada Yeni Bir Proje Ile 3 Emsalde Bitiriyoruz

Göksu Basbakanin kentsel dönüsümü Esenlerden start aldigi Havaalani mahallesindeki dönüsüm hakkinda sunlari ifade etti; “Havaalani mahallemiz imara kapali bir mahallemiz biz orayi imara açarsak 5-6 kat veriyoruz. Ancak saçma sapan bir imar. Bu durumda bir metre bos alan kalmayacak, yeni bir proje biz burada ile 3 emsalle bitiriyoruz, her kesin dairesine daire veriyoruz.

%60 Vatandasa Verilecek

Bu proje ile havaalani mahallesine yeni konut yapmiyoruz, degisik ticari lejantlar koyduk, yatirimciya bizim sarlarimiz bu kabul ediyorsan kabul et ve kendilerine yaptigimiz teklif %40’a %60. %60 vatandasa verilecek,40 müteahhide kalacak. Bu durumda vatandas eskiye oranla %10 kara geçecek. Mesela bir vatandasin 445 m2 yeri var. Biz bu vatandasa 451 m2 yer veriyoruz. Nasil veriyoruz. Her daireye 25 m2 kapali otopark alani veriyoruz. Bu durumda bir sikinti olmayacagini düsünüyorum.

Su Basmazlar Biter Bitmez Tabular Verilecek

Proje basladiktan sonra su basmazlar biter bitmez maketler üzerinden kura çekilecek. Insaat bitmeden herkes tapusunu alacak. Örnek mi istiyorsunuz Turgut reis mah. ortada tapularini dagitacagiz. oruçreisinde 2013 de tapularini dagitacagiz.

Is Bankasi Ile Gelistirilen Kredi Projesi Mükemmel Bir Projedir

Is bankasi ile yapilan kredi protokolü hakkinda bilgi verirken bu krediyle Esenler’in daha hizli degisecegini umduklarini ifade etti. Göksu ”Dörtyol en hizli bitecek projelerden bir tanesidir. Burayi kiptas yapiyor. Proje ortalama 6 ayda bitecek. Is bankasi ile gelistirilen kredi projesi mükemmel bir projedir.

Vatandasin 70 Bin TL. Dairesi Varken 300 TL. Daire Sahibi Olacak

Mesela size gelecegiz. Binanizin riskli olup olmadigini tespit edecegiz. Riskli ise binayi bize ver diyecegiz. Binayi yikip sifirdan yapacagiz size öyle teslim edecegiz. Içine tasindiktan sonra 10 yil vade ile ödemeye baslayacaksiniz. Ortalama yillik faiz oranlari %9 dur. Bunun %4 devlet ödeyecek,%1,5 biz halledecegiz. Yani adam 60 bin TL. Kredi aldiysa 10 yilda ödeyecegi rakam 70–75 bin TL. Olacak.60 bin TL. Krediyle yeni daireye sahip olan vatandas 70 bin TL. Dairesi varken 300 TL. Daire sahibi olacak. Mesela 5.katli binasi olan 300 TL. Kredi ile binasini yapacak. Ödemesini ise 10 yilda yapacak. Yani bir dairesini satip,5 katli binani sahibi olacak.

 



  • Çarşamba 22.5 ° / 14.5 ° Güneşli
  • Perşembe 20.8 ° / 14.1 ° Güneşli
  • Cuma 17.8 ° / 13.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı