Bugün, 3 Mayıs 2024 Cuma

Vatandaslik Görevini Yapmadilar

Vatandaslik Görevini Yapmadilar

Esenler ilçesi Oruçreis Mahallesinde yenilenen Muhtarlik seçimlerine katilim düsüktü.Sandiga giderek oylarini kullanan duyarli vatandaslar bu duruma tepki gösterdi.

 Göktas, “Vatandaslik Görevini Yapmadilar”

Esenler ilçesi Oruçreis Mahallesinde yenilenen Muhtarlik seçimlerine katilim düsüktü.Sandiga giderek oylarini kullanan duyarli vatandaslar bu duruma tepki gösterdi.

 Esenler Oruçreis Mahallesi muhtarlik seçimlerine. Seçmenlerin % 60 a yakininin oy kullanmadigi seçimlere ilk tepki CHP mahalle komisyonundan geldi. Komisyon üyelerinden Resul Göktas, “Esenler’de siyaset yaptigini zannedenler oy kullanmadiklari gibi, seçimin yapildigi günü mahallede yoklardi. Kendi mahallesi ile ilgilenmeyenler, halkinin yaninda olmayanlar, bir baskasinin sorununa merhem olamazlar, çare olamazlar” diyerek açiklamada bulundu.

“Kendi meselesine sahip çikmayanlar, bir baskasina çare olamaz”
Göktas, “mahallemizde önemli bir seçim yasadik. Aslinda bu seçim siyasiler için bir sinavdi, özellikle mahallemizde ikamet eden siyasiler için. Halk burada, dokunacaksin ve kendi meselene öncelikle sen sahip çikacaksin. Aday ayrimi yapmadan, ötekilestirmeden demokrasinin gereklerini yerine getireceksin, halktan biri olacaksin, halk gibi yasayacaksin. Bunlari yapacaksin ki herkes senin samimi olduguna ve halktan biri olduguna inansin. Maalesef öyle olmadi. Birakin mahallede yapilan seçimi sahiplenmeyi, mahalleden kaçan, mahallenin birlik ve beraberliginin saglanacagi bu güzel ortamda oy bile kullanmadilar, yaziklar olsun… Mahallede kendilerini siyasi temsilci olarak görenler, birakin sandiga gitmeyi çok uzaklara piknige gittiler. Bu anlayista olan insanlar için mahallemizde yerel yönetimlerin temel tasi olan muhtarlik seçiminin onlara göre bir önemi olmadigi kafalarinda yer yapmis ki bu görevden kaçtilar.  Bugün oy kullanmayarak vatandaslik görevini yerine getirmeyenler, yarin vatandasa hangi hakla “sandiga git, oyunu kullan”  diyecekler.



 Bunlar mi CHP’ye iktidara tasiyacak, puan kazandiracak. Kendi meselesine sahip çikmayanlar, bir baskasinin meselesini çözmek için görevli olduklarini ve sorumluluk üslendiklerini kime inandiracaklar. Halkla beraber olmaktan korkanlar ve halk gibi yasamaktan utananlar bugün burada yoklardi. Mahallemizin gençligi yokmus gibi komsu mahallenin gençlerine görev vererek, güvensizlik yasattilar. Partinin STK ve derneklerden sorumlusunun bugün burada olmasi ve oyunu kullanmasi gerekirdi. Bu arkadasimiz mahallemizde oturuyor, ama oy bile kullanmadi, gerisini siz hesap edin. Bu önemli günde mahallesini ve bizleri yok sayan, bizimle olmayanlara kimsenin kuskusu olmasin verecegimiz en güzel cevap, siyasi bir cevap olacaktir. Vatandaslik görevini yerine getirmekten açiz olanlarin yorulduklari belli, bu beceriksizler ve halktan kopuk yasayanlarin yorulduklarini görüyoruz, bu yorgunluklari hem partimize hem de halkimiza yansiyor. Bu arkadaslarimizin artik istirahat etmelerinin zamani geldi ve geçti. Var olan sorumluluklardan kaçanlar bunun hesabini vermeli” dedi.



 



  • Cuma 17.7 ° / 12.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 17 ° / 12.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 11.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı