Bugün, 1 Temmuz 2024 Pazartesi

Vatandastan Kaldirim isgaline tepki

Vatandastan Kaldirim isgaline tepki

Esenler`de araçlarin kaldirimlara park edilmesi vatandaslari zor durumda birakiyor. Kaldirim üzerine birakilmis araçlar yüzünden araç yolunda yürümek zorunda olan yayalar kaza tehlikesi atlatiyor.

Haber Merkezi/Gazete Esenler

 

Vatandastan Kaldirim isgaline tepki

Esenler`de araçlarin kaldirimlara park edilmesi vatandaslari zor durumda birakiyor. Kaldirim üzerine birakilmis araçlar yüzünden araç yolunda yürümek zorunda olan yayalar kaza tehlikesi atlatiyor.

 

Yol kenarina park etmekle yetinmeyen araç sahipleri, simdi de kaldirimlara göz dikti. Bazi araç sahipleri, otomobil, minibüs ve hatta kamyonlarini yayalarin kullandiklari kaldirimlarin üzerine park ediyorlar. Esenler`in hemen hemen her mahallesinde benzer manzaralara rastlamak mümkün. Bu sorumsuz kisiler yüzünden yaya yolunu kullananlar zor anlar yasiyor. Özellikle küçükler ve ögrenciler, araç yolunda yürümek zorunda kaliyor ve ciddi kazalar atlatiyor.

 

Vatandas isyanda

Kaldirima park eden araçlardan sikâyet eden Esenler halki, bu araçlar yüzünden yürüyecek yol bulamadiklarini belirtiyorlar. Kaldirimlarin yayalara ait oldugunu, buralara araç parketmenin tam bir sorumsuzluk oldugunu ifade eden vatandaslar, "Her taraf araç isgali altinda. Yürüyecek yol bulamiyoruz. Araç yolunda yürümek zorunda kaliyoruz. Böyle olunca araçlarin bize çarpma ihtimali ortaya çikiyor. Çocuklarimizi korkudan sokaga tek baslarina çikaramiyoruz. Çikardigimiz zaman aklimiz onlarda kaliyor. Çünkü kaldirimda yürüyemedikleri için araç yoluna çikiyorlar. Bu durumda da tehlikeyle karsi karsiya kaliyorlar. Yetkililer bu duruma bir çare bulsun. Yoksa kaldirimlara park eden araçlar yüzünden ciddi kazalar olacak" diyor.

 

Polisler ilgilenmiyor

Kaldirimlara park etmis araçlar, çogu zaman vatandaslarla araç sahiplerini karsi karsiya getiriyor. Yürüdükleri yola araçlarin park etmesini istemeyen sokak sakinleri, duruma müdahale etmek isteyince, araç sahiplerinin tepkileriyle karsilasiyor. Zaman zaman araç sahipleri ile yayalar arasinda kavgayla sonuçlanan tartismalar yasaniyor. Araç sahipleri ile karsi karsiya gelmemek için durumu polise bildirip araçlarin kaldirilmasini istediklerini söyleyen Vatandaslar; "Bize hemen ekip göndereceklerini söylüyorlar ama saatlerce beklememize ragmen ne gelen oluyor ne giden. Ihbarimizi ciddiye bile almiyorlar. Eger polis bunlara müdahale etmeyecekse kim edecek? Biz bunlara engel olmak istedigimiz zaman kavga ediyoruz. Polisin bu rezaleti durdurmasi için birilerinin ölmesi mi gerekiyor" diyerek polisin ilgisizligine tepki gösteriyor.

 

 



  • Pazartesi 30.2 ° / 21.4 ° Güneşli
  • Salı 31.9 ° / 22.3 ° Güneşli
  • Çarşamba 33.6 ° / 23.3 ° Güneşli