Ve bakanlar istifalarini sundu, gözler Kösk`teki kritik toplantida!

Ve bakanlar istifalarini sundu, gözler Kösk`teki kritik toplantida!

Ogullari ve kendileriyle ilgili iddialar ortaya çikan Içisleri Bakani Muammer Güler, Ekonomi Bakani Zafer Çaglayan, Avrupa Birligi Bakani Egemen Bagis ile Çevre ve Sehircilik Bakani Erdogan Bayraktar dün görüstükleri Basbakan Erdogan `a, ?Istifaya haziriz

Ve bakanlar istifalarini sundu, gözler Kösk`teki kritik toplantida!

 

Ogullari ve kendileriyle ilgili iddialar ortaya çikan Içisleri Bakani Muammer Güler. Ekonomi Bakani Zafer Çaglayan, Avrupa Birligi Bakani Egemen Bagis ile Çevre ve Sehircilik Bakani Erdogan Bayraktar dün görüstükleri Basbakan Erdogan ’a, “Istifaya haziriz” dedi. Basbakan Erdogan ile görüsen bazi bakan ve parti kurmaylarinin da “Kabineden ayrilmalari uygun olur” diyerek bu istifaya destek verdikleri söyleniyor.

4 Bakan’in “istifaya haziriz” sözlerine anlik tepki vermeyen Basbakan Erdogan’in degisimi kabine revizyonuyla birlikte yapmasi bekleniyor. Dün yasanan gelismelerin ardindan gözler Çankaya Köskü’nde yapilacak toplantiya çevrildi. Cumhurbaskani Abdullah Gül ile görüsecek olan Erdogan’in her an yeni kabine listesini açiklayabilecegi konusuluyor. Genellikle 3-5 kisilik degisiklikle yetinen Erdogan’in 10 yillik Basbakanlik tarihinin en kapsamli revizyonuna gidebilecegi seslendiriliyor. Içisleri Bakani Muammer Güler’in kabine disi kalmasina kesin gözüyle bakiliyor. Diger 3 bakanin degismesi büyük olasilik olarak görülüyor.