Bugün, 6 Mayıs 2024 Pazartesi

Ve Cemaat bükemedigi bilegi öptü.

Ve Cemaat bükemedigi bilegi öptü.

AKP- Cemaat kavgasinin zive noktasina çiktigi konuda, yani Hakan Fidan konusunda cemaat geri adim atti.

Ve Cemaat bükemedigi bilegi öptü.

AKP- Cemaat kavgasinin zive noktasina çiktigi konuda, yani Hakan Fidan konusunda cemaat geri adim atti.

Samanyolu Haber`de yayinlanan Hakan Fidan haberini izleyenler saskinliklarini gizleyemedi.

MIT Müstesari Hakan Fidan`in dis politikadaki rolüne dikkat çekilen haberde Fidanla övgüler dizildi.

"Fidan, göreve geldigi günden bu yana çok önemli islere imza atiyor."ifadesinin kullanildigi haberde, "MIT Müstesari Hakan Fidan`in politikadaki önemli rolü dikkat çekiyor. Türkiye gerek terörün bitirilmesi gerekse dis politikada son dönemlerde önemli hamleler yapiyor. Çözüm sürecinin devam ettirilmesi ve bölgemizde yürütülen dis politikada olumlu adimlarin atilmasinda, MIT Müstesari Hakan Fidan `in çabalari dikkat çekiyor." Ifadeleri kullanildi.

Bilindigi gibi Hakan Fidan "çözüm süreci"ndeki rolü nedeniyle savciliga çagirilmisti. Cemaat Hakan Fidan`in çözüm sürecindeki "basarisi"na vurgu yaparak net ve keskin bir tavirla geri adim attiginin mesajini verdi.

Iste Samanyolu Haber`de yayinlanan o haberin videosu:

 

 

 

Iste o haberin metni:

"MIT Müstesari Hakan Fidan`in politikadaki önemli rolü dikkat çekiyor.

Türkiye gerek terörün bitirilmesi gerekse dis politikada son dönemlerde önemli hamleler yapiyor. 

Çözüm sürecinin devam ettirilmesi ve bölgemizde yürütülen dis politikada olumlu adimlarin atilmasinda, MIT Müstesari Hakan Fidan `in çabalari dikkat çekiyor. 

Fidan, göreve geldigi günden bu yana çok önemli islere imza atiyor.

Türkiye bir yandan çözüm sürecini devam ettirme gayretlerini sürdürürken diger yandan da bölgesel dis politikada önemli adimlar atiyor. Aylardir sehit cenazelerinin gelmemesi bütün Türkiye`yi oldugu kadar dogu ve güneydogu  halkini da mutlu ediyor.

Çözüm sürecinin koordinasyonunda atilan adimlarla birlikte dis politikada da aktif bir sürece girilmesi Türkiye`nin bölgesindeki önemini ön planaçikariyor.

Irak ile iliskilerin düzelmesi ve Irak Kürdistan bölgesel yönetiminin sürece dahil edilmesiyle ilgili önemli adimlarin atilmasinda Mit Müstesari Hakan Fidan`in rolü dikkat çekiyor.

Çözüm süreci basta olmak üzere Suriye, Misir gibi birçok alanda hükümetin politikasinin uygulanmasinda büyük rol sahibi olan Fidan`in sürecin kesintisiz devam etmesi için yürüttügü mekik diplomasisi önemli görülüyor.

Gerek terörün sona ermesi için ortaya konulan çaba gerekse Irak ile iliskilerin kazandigi yeni seyirde Fidan`in rolü Türkiye için kazanç olarakdegerlendiriliyor."

Odatv.com

 



  • Pazartesi 17.8 ° / 9.5 ° Güneşli
  • Salı 19.2 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 22.5 ° / 14.5 ° Güneşli