Ve Milli Egitim `insani` yaratti!

Ve Milli Egitim `insani` yaratti!

MEB tarafindan ders kitaplarinda yaratilis teorisinin ilk adimlari atildi. Kitaplarda "Ilk insan ortaya çikmistir" ifadesinin "Insan yaratilmistir" olarak degistirildigi ortaya çikti.

ANKARA - Milli Egitim Bakanligi (MEB) Talim ve Terbiye Kurulu Baskanligi’nin 9. sinif cografya ders kitabinin ikinci baskisini yaratilis teorisine göre yeniden düzenledigi ortaya çikti. Cumhuriyet gazetesinin haberine göre, kitabin Jeolojik Zamanlar Tablosu bölümündeki “Ilk insan ortaya çikmistir” ifadesinin “Insan yaratilmistir” olarak degistirildigi ögrenildi.

MEB Talim Terbiye Kurulu’nun 17 Aralik 2010 tarihli karari ile ders kitabi olarak kabul edilen ve okullara dagitilan 9. Sinif Cografya Ders Kitabi’nin ikinci baskisinda “yaratilis teorisine uygun olarak” degisiklik yapildigi ortaya çikti. Kitabin ilk baskisinin 104. sayfasinda yer alan ve “Jeolojik Zamanlar”i anlatan tablodaki, “Senozoik” zaman diliminde görülen olaylardan biri “Ilk insan ortaya çikmistir” olarak ifade edilmisti. Ancak Talim ve Terbiye Kurulu’nun karari ve MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlügü’nün 19 Mart 2012 tarihli yazisi ile kitabin yeniden basilmasi karari alindi. Kitap yeniden basilirken söz konusu tablodaki “ilk insan ortaya çikmistir” ifadesi “Insan yaratilmistir” olarak degistirildi. Cografya kitabinin degistirilmis hali 222 bin 574 tane basilarak okullara dagitildi.

INSAN HASSASIYETI

Ancak “ortaya çikmistir” ifadesini ilk insan için “yaratilmistir” olarak degistiren MEB, “Su yosunu türünden bitkiler ortaya çikmistir”, “Tas kömürü yataklari olustu”, “Bugünkü bitki ve hayvan türleri ana hatlari ile ortaya çikmistir” ifadelerine kitabin ikinci baskisinda dokunmadi. (Cumhuriyet)