Bugün, 2 Ekim 2024 Çarşamba

774 ve 800 Sokak Sakinleri Belediyeye Tepkili

774 ve 800 Sokak Sakinleri Belediyeye Tepkili

Kentsel Dönüsüm, Kamulastirma, Istimlâk derken, bugünlerde Esenlerde yasayan ilce sakinlerini kafalari karisti. Öyle ki bazi mahallede yasayanlar, gece uyku kaçirtacak cinsten oluyor.

Hasan Gürsoy/Gazete Esenler

774 ve 800 Sokak Sakinleri Belediyeye Tepkili

Kentsel Dönüsüm, Kamulastirma, Istimlâk derken, bugünlerde Esenlerde yasayan ilce sakinlerini kafalari karisti. Öyle ki bazi mahallede yasayanlar, gece uyku kaçirtacak cinsten oluyor.

Esenler Birlik Mahallesi Akseki Caddesindeki 774 sokak ve 800 sokak sakinlerin verilen sözlerde durulmadigindan sikâyetçiler.762 adada bulunan hak sahipleri 20.01.2012 Istanbul Büyüksehir Belediyesi tarafindan ellerine gelen kamulastirma yazisindan bugüne kadar uyku uyuyamaz halde olduklarini ifade ettiler.

Vatandasin yapilan kamulastirmadan ellerine gelen evraktan haberdar olduktan sonra itiraz sanslarinin bile olmadigini sonradan fark ettiler, bizler magduruz ifadesinde bulundular.

762 adada 20 parsel var 20.01.2012 tarihinde IBB encümen kararindan önce 3 parsel satilmis, ardindan 17 parselden 5 parsel ile anlasilmis,12 Parselin içinden ise; 6 daire arsa payini satmis, geri kalan vatandas ise Avukatla anlasarak hukuki süreci baslatmislar. Daha önce yine yan yolda yesil alanda kalan kismin kamulastirma bedelini artirarak sonuçlandiran hukuk bürosuyla anlastiklarini söylediler.

Kamulastirma magduru olduklarini ifade eden sokak sakinleri ile yaptigimiZ görüsmede herkesin farkli görüslere sahip olduklarini gözlemledik.

Nebahat Agademir “biz buraya binamizi yaptigimiz zaman yesil alan degildi. Daha sonra yesil alan dediler. ardindan metro geçecek dediler metroda geçmedi. Ne yapmak istiyorlar bizleri neden magdur ediyorlar.”

Ahmet Alkapi” mahkemeye gitmeden 4 katli binama 260 bin TL verdiler. Kamulastirma bedeli artirmak için mahkemeye verdim. Mahkemede bedeli IBB tarafindan Kamulastirma bedelini 211 bin TL den basladigi söyleyince dünya basima yikildi. Aslinda bizim konusacak çok seyimiz var ama muhatap bulamiyoruz.”

Emine Çiftçi “ 4–5 sene önce Mühendisler gönderdiler çati katini yaptim. Neden izin verdiler yaptirmasaydilar. Simdi ise 30 bin TL veriyorlar. Belediye baskani buraya geldi. “sizin dairenize daire verecegiz” dedi. Sonrada vazgeçti. Daha sonrada iyi müteahit bulun getirin 12 kat müsaade edecem yarisi sizin yarisi müteahit olacak dedi. Bizde müteahiti bulduk, Belediye baskanina gittik ne oldugunu bilmiyoruz kat karsiligi isinden de vazgeçti. Binalarimizin ve dairelerimizin degerleri çok düsük fiat verdiler. Hepimiz toplandik Avukata verdik degerlerini artirmak için bakalim sonuç ne olacak.

Zühre Bayram “ magduruz biz Göksu söyledigi gibi dairemize daire istiyorum. Belediye baskani buraya geldiginde bize söz verdi. Sözünde durmadi. Zenginler gibi katimiz yatimiz yok varimiz yogumuz bu daireler verdikleri paralar ile bir daire alamiyoruz.

Bir baska ismini söylemedigi hak sahibi ise 800 sokak da oturdugunu ifade ederek “5 katli binama 2 daire zor alabiliyorum halim ne olacak. Vergimizi veriyorum. Fakirden aliyorlar zengine veriyorlar. Ben Ak partiye oy verdim.”dedi

Suzan Bodur “Belediye baskanimiz yuvamizi yikmasin. Simdi bu paralarla daire alamam memlekete Samsun’a gidelim diyor bense gitmek istemiyorum. Ya gidersin ya da bosaniyorum. Üçüz çocugum var ben ne yaparim. Resmen yuvam yikiliyor. Bende söylüyorum Baskan bize söz verdi dairenize daire verecegim dedi bizde umutlandik.

 

 



  • Çarşamba 20.4 ° / 15.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 22.5 ° / 17.1 ° Güneşli
  • Cuma 25.2 ° / 19.5 ° Güneşli