Veli parasiyla sekreter olmaz!

Veli parasiyla sekreter olmaz!

Okullarda sekreter skandali...

Istanbul`daki bazi okullarda, müdürlerin velilerin parasiyla kendilerine sekreter tuttuklari, memur çalistirdiklari ortaya çikti.

Skandali saptayan müfettisler, okul aile birligi paralarinin heba edildigini belirterek il milli egitimi uyardi

Istanbul`da okullarin ihtiyaçlari ve okul aile birligi kanaliyla alinan kayit paralari tartisilirken bir skandal daha patladi. Istanbul`da bazi okul müdürlerinin okul aile birligi parasiyla kendilerine sekreter tuttuklari belirlendi.

Skandal, Milli Egitim Bakanligi müfettislerinin baska bir denetim için okullari gezdikleri sirada tesadüfen ortaya çikti. Müfettislerden Gülten Akgün ile Seyfettin Cevval; birçok okul müdürü kaynak bulamamaktan, yetersiz kaynaktan sikayet ederken, bazi okul müdürlerinin ise okul aile birligi parasiyla kendilerine sekreter tuttuklarini, memur çalistirdiklarini tespit etti. Müfettisler tespitlerini bir yaziyla Istanbul Il Milli Egitim Müdürlügü`ne bildirdi. Müfettisler uyari yazisinda `Yil boyunca sorusturma, inceleme ya da diger görevler için ziyaret ettigimiz bazi okullarda, okul aile birligi kaynaklari kullanilarak ihtiyaç olmadigi halde ücretli sekreter ve memur çalistirdigi görüldü. Okul aile birligi kaynaklarinin kullanimi mevzuatla belirlenmistir. Kaynak israfinin önlenmesi amaciyla il genelinde önlem alinsin` diye görüs beyan etti.

BIZ BILEMEYIZ

Olayin üzerine Istanbul Il Milli Egitim Müdürlügü yetkilileri, okul müdürlerinin, okul aile birligi araciligiyla çesitli görevler için eleman istihdam ettigini dogrularken, sekreter olarak mi yoksa memur olarak mi çalistirdiklarini bilmenin mümkün olmadigini belirtti. Bu arada müfettislerin uyarisinda adi geçen okul müdürleri de Il Milli Egitim Müdürlügü`nce incelemeye alindi.

SEKRETER DUVAR OLUYOR 

Müdürlerinin sekreter çalistirmalarinin dogru olmadigini belirten Müfettisler Dernegi Baskani Dogan Ceylan, `Sekreter, ögretmenle okul müdürü arasinda duvar oluyor. Ögrenci de bir türlü sekreteri geçemedigi için aslinda kapisi açik olan müdüre derdini anlatamiyor. Okul müdürünün sekretere ihtiyaci yok. O kaynagi okulunun baska ihtiyaci için kullanabilir` dedi.

YOKSUL ÖGRENCIYE HARCANMALI

MEB Okul Aile Birligi Yönetmeligi`ndeki 18. maddesine göre birligin harcamalari belirlenmis durumda. Buna göre, `Birlik gelirlerinin; okulun bütçe disiplini çerçevesinde, egitim ve ögretim giderleriyle maddi imkanlardan yoksun ögrencilerin zorunlu ihtiyaçlarina harcanmasi esastir. Tüm harcamalar, birlik yönetim kurulunun karariyla yapilir. Birligin gelirlerinin elde edilmesinde ve harcanmasinda görevli ve yetkili olanlar; kaynaklarin okul ihtiyaçlarina yönelik etkili, verimli ve ilgili mevzuata uygun olarak kullanilmasindan sorumludurlar.(Aksam)