Bugün, 4 Mayıs 2024 Cumartesi

VICDANINIZ RAHAT MI?

VICDANINIZ RAHAT MI?

Gençlerin sorunlari çig gibi artiyor. Önlem ise ortada yoktur. Her isimizin kebap oldugunu iktidar partisi sözcüleri söylüyor. Korkmaya gerek yokmus, dümende tek adam isini biliyormus?

VICDANINIZ RAHAT MI?

Gençlerin sorunlari çig gibi artiyor. Önlem ise ortada yoktur. Her isimizin kebap oldugunu iktidar partisi sözcüleri söylüyor. Korkmaya gerek yokmus, dümende tek adam isini biliyormus…

Simdi iktidar partisinden masallarla, Uyku uyuma zamani diyorlar. Yasadigimiz toplumun çogunlugu derin uykudadir. Iyi uyumalar… Uyuyanlar, uyutulanlar, çocuklarinizin gelecegini hiç sorguladiniz mi? Yoksa bir ise girme sözüyle, bir kömüre, erzaka, ya da diger ufak tefek islere kendinizi sattiniz mi?

Çocuklarimizin gelecegi satiliktir. Bunun farkinda misiniz? Üniversiteyi bitirenler, daha dogrusu ögrenciler bu ülkenin gizli issizlerini olusturuyorlar. Hiç düsündünüz mü?

28 yasindaki atanamayan ögretmen Merve Çavdar intihar etti. Depresyon ilaciyla.

Atanamayan ögretmenlerden, 2006 yilindan bugüne 42 gencimiz intihar etti. Merve Çavdar ile bu sayi 44 olarak verildi.

AKP iktidari gençlere nasil deger verdigi belli oluyor. Aslinda bu bir devlet politikasidir. Sömürüye dayali, taseronlastirilmis, asgari ücretli, yazin ögretmenlik yapamiyorlar.

Her sey yolunda degil mi? Gençlerimiz ve aileleri düzenin çarklari tarafindan ögütülüyor. Bireysel kurtulus yolunu gösteriyorlar. Bas tacimiz: Torpil…

AKP iktidarlari döneminde Milletvekilligi yapmis sahislarin çocuklarinin hemen hemen hepsinin sirketleri var. Gökyüzünden vahiyle indirilmis olmasin? Ne vahisi yahu! Düpedüz düzen bozuk.

Ihaleler alabiliyorlar. Her türlü isler o biçim. Dolar ve avrolar sahane… Yüzler gülüyor.

Uyan halkim uyan. Çocuklarimizin gelecegini baskalarinin ellerine birakma. Üniversiteyi bitiren her çocugumuz okudugu alanda ise girmelidir. Asgari ücretli köle olarak degil, insan olarak.

Çocuklarimiz intihar ediyorsa basta sorumlular AKP’dir ve bu devletin isleyis mekanizmalaridir.

Çocuklarimizin intiharini engellemenin yolu birlikten, beraberlikten, dayanismadan geçer.

Ülkemizin rengârenkteki ögretmen adaylari ve diger adaylar, ögrencileri gelecekleri için daha güzeline, iyisine layiktir.

Çocuklarimizin gelecegini karartmaya hakkiniz yoktur.

Hüseyin Habip Taskin



  • Cumartesi 17 ° / 12.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 11.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 17.8 ° / 9.5 ° Güneşli