Tarih: 01.01.2018 00:00

Victor Jara`nin katillerine tutuklama karari

Facebook Twitter Linked-in

Sili’de, 1973 askeri darbesi sirasinda öldürülen devrimci müzisyen Victor Jara’nin katilleri hakkinda, tutuklama karari verildi. Darbenin ertesi günü gözaltina alinan Jara, 4 gün iskence görmüs, 16 Eylül 1973 gecesi ise infaz edilmisti.

Güney Amerika ülkesi Sili’nin ve dünyanin en önemli devrimci müzisyenleri arasinda sayilan, “yeni sarki” isimli halk müzigi akimini baslatan Victor Jara’nin katil zanlisi 7 eski asker hakkinda tutuklama karari çikartildi.

Sili’nin Marksist devlet baskani Salvador Allende’nin seçim kampanyasinda en önde yer alan Victor Jara, 11 Eylül 1973 tarihinde diktatör Augusto Pinochet  tarafindan örgütlenen askeri darbenin ertesi günü gözaltina alindi.

Binlerce kisiyle birlikte Sili Stadyumuna götürülen Jara, burada günlerce iskence gördükten sonra 15 Eylül gecesi infaz edildi. Cesedi bos bir araziye atilmis sekilde bulundu. Jara’nin vücudunda 44 kursun yarasi ve sayisiz kirik tespit edildi.   

Ölümünden yaklasik 40 yil sonra 7 eski ordu mensubu hakkinda, Victor Jara’yi öldürdükleri gerekçesi ile tutuklama karari çikartildi. 1990 yilinda ABD’ye yerlestigi tespit edilen ve cinayet emrini verdigi belirtilen  1 asker hakkinda ise uluslararasi yakalama emri çikartildi.

40 yil sonra gelen adalet umudu Sili’de sevinçle karsilandi. (DIS HABERLER)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —