Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

VIRÜSLER

VIRÜSLER

Virüsler insan bedeninden tutun da bilgisayar yazilimi hatta donanimina kadar zarar veren tehlikeli ve istenmeyen olusumlardir.

Toplumsal alanda da virüslere ve bakterilere rastlariz. Virüsler ile bakterileri de ayirt etmeliyiz!

Virüsler çok küçüktür ve kendiliklerinden metabolizmalari yoktur. Bu nedenle kendi baslarina üreme yetenekleri yoktur. Içlerine girdikleri hücreleri zorlayarak, adeta, yeni virüs üretmek için kullanirlar. Sonrasinda da konak hücreyi imha ederek hastanin vücudunda hizla çogalmaya devam ederler. Antibiyotikler virüsler üzerinde etkili degildir.

Bakteri, tek basina bir hücreden olusan, yasayan küçük bir organizmadir ve insan vücudu, hava, su, toprak ve bunun gibi herhangi bir ortamda kendi kendine hayatta kalabilir. Çok hizli üreyebilir. Antibiyotikler, bakterilerin çogalmasini engeller.

Virüs, sadece canli hücreleri enfekte edebilen ve böylece replike olabilen mikroskobik enfeksiyon etkenleri. Virüsler; hayvanlardan ve bitkilerden, bakterilerin ve arkelerin de içinde bulundugu mikroorganizmalara kadar her türlü canli sekillerine bulasabilirler.

Toplum virüsleri genç topluluklarinda amip diye bilinir. Bir kismi bakteri gibi yasayip asalak olarak kalir bir kismi büyüyüp gelisir içindeki virüsü uyandirir toplumu ifsat eder, kötülüklerin kaynagi veya ayicisi olur.

Virüsler ile ilgilenen bilime viroloji denir. Bunlar virion denen virüs partiküllerini inceler. Toplum virologlari da toplum içinde yasayan herbolog denen virüsleri arastirir.

Toplumsal virüsler her ortamda olabilir ama genelde iktidar ve gücü elinde bulunduranlarin yaninda yer alir. Enfekte olmalari için iktidar ve gücün kirlenmesi ve sistemlerinin olmamasi gereklidir. Bunlarda enfeksiyon virüsleri gibi kirli ve karisik ortamlarda yasamayi sever.

Toplum virüsleri enfeksiyon virüsleri gibi konakladigi yerde genislemeyi seçer ve orayi hastaligi tasiyacagi vektör olarak görür.

Enfeksiyon virüsleri gibi toplum virüsleri de birçok yolla yayilir. Enfeksiyon virüsleri böcekler sayesinde özsuyu tasima, kan emme ve solunum yolu ile bulasabilir. Toplumsal virüslerde ayni yollari kullanir. Siyasi olusumlarin katmanlarinda su gibi dolasarak, ehliyet ve liyakati bozarak, haksizlikla kan emer gibi ve nüfuz kullanarak solunum gibi topluma hastaligi bulastirirlar.

Nasil ki enfeksiyon virüslerinden kurtulmak için tespit, tani ve saflastirma ve asilama gerekli ise toplum virüslerinden kurtulmak içinde taniya saflastirmaya ve asilamaya ihtiyaç vardir.

Toplumsal virüsler sürekli degisken bir düsünce ve ahlak yapisina sahiptirler. Tükürdüklerini yalayarak enfekte olurlar, menfaatleri için girmedikleri kap ve kilik yoktur. Dügünde aglar cenazede gülerler. Toplumun her kesimine bir kinleri vardir ama kendi yapilarindakine kinleri daha çoktur.

Bunlarin saflastirilmasi her türlü makam ve mevkiden uzaklastirilmasi ile mümkündür. Enfeksiyon virüsleri nasil sterilizasyon isitiyor ise bunlarin da ihalelerden, satin almalardan, koltuklardan uzak tutarak temizlenip saflastirilmasi gerekir.

Saflastirilmalari ile virüslükten kurtulmaz bunlar sürekli fitne kazanlarini kaynatip hortumun ucunu tutmak isteyeceklerdir, onun için desifre edip kafalarina virüs olduklari vurula vurula asilama yapilmalidir. 

Katrani kaynatmak ile ilgili özdeyis bunlar içindir unutmamak gerekir.



  • Cuma 18.2 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 20.1 ° / 13.9 ° false
  • Pazar 19.4 ° / 13.4 ° Güneşli