Bugün, 20 Mayıs 2024 Pazartesi

?Ya Bir Yol Bulacagiz, Ya Da Bir Yol Açacagiz?

?Ya Bir Yol Bulacagiz, Ya Da Bir Yol Açacagiz?

Cumhuriyet Halk Partisi 2. Bölge milletvekili aday adayi Sinasi Öktem yerel basina verdigi kahvaltida aday adaylik sürecinde çalismalarini yürüterek örgüt içerisinde yapilacak önseçimde oylara talip oldugunu belirtti. Öktem; ?Örgütümüzle ya bir yol bulaca

“Ya Bir Yol Bulacagiz, Ya Da Bir Yol Açacagiz”

 

Cumhuriyet Halk Partisi 2. Bölge milletvekili aday adayi Sinasi Öktem yerel basina verdigi kahvaltida aday adaylik sürecinde çalismalarini yürüterek örgüt içerisinde yapilacak önseçimde oylara talip oldugunu belirtti. Öktem; “Örgütümüzle ya bir yol bulacagiz, ya da bir yol açacagiz”

 

Haber: Serkan BASUT

 

23. Dönem Milletvekili ve CHP Istanbul Il Baskanligi görevini iki dönem yapmis olan Sinasi Öktem, Cumhuriyet Halk Partisi Istanbul 2. Bölge Milletvekili Aday Adayligi’ni gerçeklestirilen basin toplantisinda açikladi. Çok sayida basin mensubunun hazir bulundugu toplantida neden milletvekili adayligi için yola çiktigini anlatan bir konusma yapan CHP 2. Bölge Milletvekili Aday Adayi Sinasi Öktem, “Mustafa Kemal’in stratejik dehasinin yönlendiriciliginde, stratejik bir devrimi gerçeklestiren ve bir örgüt partisi olarak kurulan CHP’nin üyesi olma onuruyla karsinizdayim.  Mustafa Kemal’in ideallerini bir engel, bir ayak bagi, bir pranga gibi gören ve tehditler savurarak Türkiye’yi haraç mezat pazarlayan küstahlara karsi; laik cumhuriyeti kuran CHP’ne duydugum güvenle sizleri selamliyorum. Büyük çikarlara, uluslararasi hesaplara, enerji ve petrol politikalarina kurban edilmek istenen, “Akdeniz’e bir kisrak basi gibi uzanan” memleketimize tam bir baglilikla çalismalarimiza basladik. Devrimci Cumhuriyeti kuran partimizin köklerine, alti oka, öncü, ilerici, kalici devrimlerine olan tüm inancimla hepinizi selamliyorum” diye konustu. .

‘Emegin hakkini almasini saglayacagiz’

En büyük hedeflerinin örgütlü mücadeleden aldiklari güçle AKP iktidarinin maskesini indirmek oldugunu berilten Öktem, “Emegin, alin terinin hakkini almasini saglamak ve halkin ekmegini çalarken destegini de kazanma becerisini gösteren AKP iktidarinin maskesini, indirmekle sorumlu oldugumuzun bilincindeyiz. Kadin, genç, çocuk, yasli, madenci, ögrenci, isçi,  gazeteci. Hiç kimsenin kendini güvende hissetmedigi, ürpertici günler yasiyoruz.  Para sayma makinelerine, para dolu kutularina, yüzlerce milyarlik kol saatlerine, kaçak saraylarinin bin yüz elli odasina, yabanci ülke bayragi çekilmis ogul gemilerine sahip bir iktidarimiz var.

 

Devlete çöreklenen sahte milliyetçiler, sahte dinciler ve emperyalizm yandasi sahte demokratlarin elinde kalan cumhuriyet, laiklik ve hukuk devleti çökme asamasinda. AVM’lerin, rezidanslarin gölgesinde serpilip gelisen fuhus, taciz, tecavüz, siddet ve kadin cinayetleri siradan ve olagan bir olay olarak gündelik yasamimizin bir parçasina dönüsmüs durumda. Türkiye’yi degistirmeye ve dönüstürmeye dönük kirli senaryonun basoyuncusu olan AKP’nin elinde on üç yildir çirpinip direniyoruz. Önümüzde yeni bir seçim var. Cumhuriyetin onurlu yurttaslari olarak bu seçimde, gelecegimize koyulan ipotegi kaldiracagiz” seklinde konustu.

 

‘Haklarimizi savunmak için birlesecegiz’

Güç, bilinç ve dirençle olaylara yön vereceklerinin altini çizen Öktem, “Mustafa Kemal’in 1919 Mayisinda, Havza’da yaptigi “Sessiz, durgun, bas egik kalmayiniz. Uyaniniz. Milli bagimsizligimizi çigniyorlar. Haklarinizi savunmak için birlesiniz” çagrisi bugün için de geçerlidir.   Gelisme, ilerleme, baris, esitlik ve özgürlük isteyen CHP’liler olarak, bu çagrinin geregini yapacagiz. Acimasiz operasyonlarla tüm toplum katmanlarini ve kurumlari etkisizlestiren, Türk tarihini kirilma noktasina tasiyan, kurucu iradeyle çatisan bu iktidara son verme firsatini iyi kullanacagiz. Gücümüz, bilincimiz ve direncimizle olaylara yön verecegiz.

Cosku, heyecan ve dayanismamizi güçlendirecek olan önseçim karari bu açidan son derece dogru olmustur. Direnisin ve baskaldirinin partisi olan CHP’ye yakismistir. Inaniyorum ki CHP örgütleri,  “ya bir yol bulacak ya da bir yol açacaktir.” Hak ve özgürlüklerimizi hedef alan AKP rejimine son verecektir. 6 yil il baskanligini yaptigim Istanbul örgütünün ve sizlerin karsisina, 2. Bölge milletvekili aday adayi olarak çikiyorum. Onurluyum, heyecanliyim, umutluyum” dedi.

 

Aydinlik bir gelecek cesur adimlarla kurulur

 

CHP Istanbul 2. Bölge Milletvekili Aday Adayi Sinasi Öktem konusmasini söyle sürdürdü; Istanbul örgütlerinin yöneticiligini yapmis, parti emekçisi olarak sorumluluklarini yerine getirmis birçok arkadasim, 2007 seçimlerinden önce yaptigimiz Conrad Oteli toplantisini hatirlayacaktir. Aydinlik bir gelecegin cesur insanlarin cesur adimlariyla kurulabilecegine dair inancim hep güçlü olmustur. 2007’de Genel Baskan, MYK, PM ve milletvekillerinin bulundugu toplantida, il baskani olarak örgütümün görüslerini dile getirmis, tek çikis yolunun ön seçim oldugunu söylemis hatta bugün uygulanacak olan fermuar sistemine benzer bir yöntem önermistim. Istanbul örgütleri hatirlayacaktir; bu talep iktidar olmanin yolunun, örgütle kenetlenmeden geçtiginin farkinda bile olmayanlarin simseklerini üzerimize çekmemize, cezalandirilmamiza neden olmustu.

 

‘Alti Oklu bayragimizi en yükseklere tasimak için çalisacagiz’

 

Ön seçim hazirligi yaparken, bu karari veren Genel Baskanimizi kutluyoruz. Örgüt olarak CHP’nin saflarini güçlendirecek, yükünü omuzlayacagiz. Kisisel çikarlara tutsak olmadan, disiplinli bir sekilde sorumluluk yüklenecegiz. CHP felsefesinin, ilkelerinin, program ve hayallerinin karsilik buldugu kitleleri harekete geçirecegiz. Her sokakta, her mahallede, her beldede, her ilçede alti oklu bayragi en yüksege dikmek için mücadele edecegiz.

 

Totaliter rejim özlemcilerine, hukuk devletini ortadan kaldirmak isteyenlere, dini siyasallastiranlara, tarikat ve cemaatlerin örgütlü dayanismasina,  insanin özgürlesmesinin önüne set çekenlere, halkini çaresizlige, cahillige, rüsvete, yolsuzluklara, ahlaki çürümeye,  aci dolu uykusuz gecelere terk edenlere karsi, umudun güçlü sesini yükseltecegiz. Ates artik harlanmistir ve kivilcimlar içerdeki ve disaridaki toplum mühendislerinin üstüne siçrayacaktir. Latin Amerikali devrimcilerin deyisiyle; “El Pueblo Unido Jamas Sera Vencido”  Cumhuriyet Halk Partili devrimcilerin deyisiyle; “Örgütlü Halk Yenilmez”

 

CHP Istanbul Il Baskani, Ümraniye Belediye Baskani, 23 Dönem Milletvekilligi yaptigi süreçlerde hayata geçirdigi önemli projelerinden birkaçini basin mensuplariyla paylasan CHP Istanbul 2. Bölge Milletvekili Aday Adayi Sinasi Öktem, Iste, ilk örnek olmanin sancilariyla uygulanmis, bilgi ve bilinçle sürdürülmüs birkaç çalisma. Ne demisler; ayinesi istir kisinin lafa bakilmaz” dedi.

 

Halk Okulu ve Belediye Evleri

26 Mart 1989’da Ümraniye’de iktidara gelen sosyal demokrasi, halk katilimini harekete geçirecek, kentlilerin gelisimini ve kültürel gereksinimlerini saglayacak kurumsal bir uygulama baslatti. Belediye Halk Okulu uygulamasi, yurttaslarin bilinçli, gönüllü, örgütlü katilimiyla gerçeklesti. 4 Eylül 1989’da 17 bölümü ve 1200’ü askin ögrencisiyle Halk Okulu Ümraniyelilerle bulustu. 1994’e gelindiginde yediden yetmise binlerce çocuk, genç ve kadinla siniflar doldu tasti. 300 bin kisiyi askin nüfuslu, Istanbul’un kiyisina ilismis bir gecekondu kentinde kentlilesme basamaklari bir bir asildi.  30 Mart 1990’da Istanbul Valiligi’nin kapatma karari Ümraniye Halk Okulu’na ulasti. On binlerce imzayla basta kadinlar olmak üzere tüm Ümraniyeliler okullarini savundu. Kararli bir mücadeleden sonra Halk Okulu’nun önünde çalan davullar mustuyu iletti. Siyasi hesaplasmanin gücü Halk Okulu’na yetmemisti. Halk Okulu sonraki yillarda da mahallelere açtigi Belediye Evleri ile, mahalli kadin inisiyatiflerini yaratan kitlesel programlarini sürdürdü. Kurumlasarak büyüyen Belediye Evleri, mahalli yasamin sosyal odagi olarak görev yapti.

 

Ümraniye Yerel Kadin Kurultayi ve Ümraniye Kadin Merkezi

Iç göçle gelen ve nüfusun yarisini olusturan kadin kitlelerinin, Halk Okulu’nun da katkilariyla büyüyen istekleri, artan talepleri Yerel Kadin Kurultayi’nin temelini olusturdu. 1500 kadin mahalle komisyonlari halinde 24 ay çalisti. 250 kadindan olusan bildirge komisyonlari iki ay hazirlandi. 3000’in üzerinde kadin 22-23 Subat 1993 tarihinde Türkiye’de bir ilke imza atarak Ümraniye Yerel Kadin Kurultayi’ni gerçeklestirdi. Sanatçi, yazar, akademisyen ve gazeteci kadinlar aylarca komisyonlarda çalisti, sunduklari tebliglerle katkida bulundu, kurultayi destekledi. Basin, tv kanallari, tüm kamuoyu kurultaya genis ilgi gösterdi. Göçle kentlere gelen kadin kusagi ve sonraki kusaklarin “yeni kadin” kitlelerinin kentlilestirilememesinin yol açacagi toplumsal ve siyasal sonuçlar bu Kurultayin temel eksenini olusturdu. Kurultay Sonuç bildirgesinin öngördügü Kadin Merkezi 1994 yilinda kuruldu ve 22 yildir hizmetini sürdürmektedir.

 

Gençlik Evleri

Sosyaldemokrat belediyeciligin özgün bir örnegi olarak hayata geçirilen Gençlik Evleri, kisa sürede vazgeçilmez yerel kurumlara dönüstü. Gençlik Evleri; gençlerin özel sorunlarini ve yerel sorunlarin çözümüne özgün katkilarini sunduklari, düsüncelerini yerel kamuoyuna yansittiklari, isbirligi ve dayanismayi gelistirdikleri kültür merkezi islevini sürdürdü. Gençler yönetimlerini de üstlendikleri bu evlerde toplumsal gelismeye ivme kazandirdi. Kent yönetimine dinamik bir katilim saglamanin yöntemlerini gelistirdi. Gençlik evleri; gençlerin çagdas bir kültürel birikim yaratmak için, kendi özgür inisiyatifleriyle yönetip yönlendirdikleri, yerel yasamda ve giderek yerel yönetimlerde islevli olabildikleri, katilimci demokrasinin etkin bir mekanizmasi olarak islev gördü.

 

Türkiye`de Cemevlerine Ilk Arsa Tahsisi

CHP’li belediyelerin cemevlerine yönelik desteginin uygulamadaki ilk örnegini 1994 yilinda Sinasi Öktem’in Belediye Baskanligi döneminde gerçeklestirildi. 1994 yilinda belediye meclisi karariyla, Anadolu Bilim Kültür ve Cem Vakfi Ümraniye Cem Evi’ne arsa tahsis edildi. Bugün önemli bir merkez olan Anadolu Bilim Kültür ve Cem Vakfi Ümraniye Cem Evi, 4 katli bir binaya ve 1.874.metrekare kapali alana sahip olup her geçen gün hizmet alanini genisletmekte ve hizmet verdigi kisi sayisini artirmaktadir. Cemevinde 24 saat cenaze hizmetleri verilmekte,  iki farkli mutfak ve iki farkli yemek salonuyla her türlü yemek davetleri yapilmaktadir. Her Persembe günü cem hizmetleri ile ibadet yapmak, saz kursu, panel, toplanti ve kültürel faaliyetleri ile M.E. B çerçevesinde düzenlenen kurs hizmetleri verilmektedir.

 

(IYEM) Istanbul Yerel Yönetim Merkezi

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk`ün `Kuracagim firkanin esas ruhu tam bagimsizlik ve kayitsiz sartsiz egemenliktir. Ayni zamanda yeni halk firkasi, egitim görmek için bir okul olacaktir` sözünden hareketle Istanbul Yerel Yönetim Merkezi`nin açilisi 2003 yilinda gerçeklestirildi. Ilçe merkezlerinde de açilan ve yerel yönetime ilgi duyan partilileri çatisi altinda toplayan IYEM’in temel özelligi, kendi ögrencilerinden bayragi tasiyacak yeni ögretmenler yetistirmesi oldu. IYEM donanimli, kendisini finanse edebilecek uygulanabilir projeler üretecek kadrolarin yetistirilmesini amaçladi. Bilimsel bakis açisini yerel yönetimlere tasiyacak, mevcut sorunlari gidermenin yani sira, muhtemel sorunlari da engelleyecek uzmanlasmayi saglamayi hedefledi. Akademisyenler hukuk, yapilasma, belediyecilik tarihi, bütçe planlama, ekonomik yapi, göç ve deprem gibi konularda egitim verdi. CHP`nin Köy Enstitülerinin, Halk Evlerinin felsefesini tasiyan IYEM, kisa zamanda yetistirdigi partililerle bu ruhu bu ruhu çevresine yansitti.

 

Sinasi Öktem Kimdir?

 

1955 yilinda Gümüshane’de dogdu.

Ümraniye Lisesi’ni bitirdi, 1976 yilinda Istanbul Iktisadi ve Ticari Ilimler Akademisi’nden mezun oldu.

1971’de CHP Üsküdar Gençlik Kollari’na üye olarak siyasi yasamina basladi.

1980 yilina kadar Cumhuriyet Halk Partisi’nde ilçe delegesi, il delegesi, kurultay delegesi, Gençlik Kolu sekreterligi ve yönetim kurulu üyeligi yapti. 

1978-1980 Ümraniye Halk Evi Kurucu Sekreterligi, 1988 - 1989 Sosyal Demokrat Halkçi Parti Ümraniye Kurucu Ilçe Baskanligi görevlerinde bulundu.

1989–1994, Ümraniye’nin seçilmis ilk ilçe Belediye Baskani oldu.

1995 yilinda genel baskanin talimatiyla Cumhuriyet Halk Partisi Gümüshane milletvekili adayi olarak görev üstlendi.

2000-2002 yillarinda CHP Ümraniye Ilçe Baskanligi yapti.

2002-2007 yillarinda iki dönem üst üste kongre kazanarak CHP Istanbul Il Baskanligi görevini en uzun süre yapan il baskani oldu. Yirminin üzerinde ilçe binasi ve Sishane’de bulunan il binasinin satin alinmasini organize etti.

2005 - CHP 13.Olaganüstü Kurultayi’nda Kurultay Baskanligi yapti.

22 Temmuz 2007 seçimlerinde milletvekili adayligi için görevinden istifa etti. Istanbul 1. bölge 8. siradan aday olarak seçimlerden TBMM 23. dönem milletvekili olarak çikti. Tarim, Orman ve Köyisleri Komisyonu’nda görev aldi.

Anadolu Bilim Kültür Cem Vakfi Kurucu Baskanligi, Filiz Yayinevi Yönetim Kurulu Baskanligi yapti.

Halen Öktem Bagcilik ve Sarapçilik Yönetim Kurulu Baskani olarak Trakya Bölgesi`nde çiftçilik ve bagcilikla ugrasmaktadir.

Evli, iki çocuk babasidir.

 

 



  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Salı 22.6 ° / 13.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 24.1 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı