Bugün, 18 Ekim 2025 Cumartesi

Yalçin Akdogan: `Gezi` AK Parti`de moral bozan bir etki yapmadi

Yalçin Akdogan: `Gezi` AK Parti`de moral bozan bir etki yapmadi

Basbakan Erdogan`in Basdanismani Yalçin Akdogan, "Gezi olaylariyla yasanan türbülans geride kaldi. AK Parti için yalnizlastiran, güven sarsan, içe kapatan, moral bozan bir etki yapmadi" diye konustu.

Yalçin Akdogan: `Gezi` AK Parti`de moral bozan bir etki yapmadi

Basbakan Erdogan`in Basdanismani Yalçin Akdogan, "Gezi olaylariyla yasanan türbülans geride kaldi. AK Parti için yalnizlastiran, güven sarsan, içe kapatan, moral bozan bir etki yapmadi" diye konustu.

Basbakan Tayyip Erdogan`in Basdanismani ve AKP Ankara Milletvekili Yalçin Akdogan, "Gezi olaylariyla yasanan türbülans geride kaldi. AK Parti için yalnizlastiran, güven sarsan, içe kapatan, moral bozan bir etki yapmadi" diye konustu.

Yalçin Akdogan, AKP`nin Gezi Parki olaylari sayesinde canlandigini ve toparlandigini söyledi.

Habertürk gazetesinden Erdal Sen’e konusan Akdogan, Gezi Parki protestolariyla yasanan türbülansin geride kaldigini belirtip, "Gezi, AK Parti için yalnizlastiran, güven sarsan, içe kapatan, moral bozan bir etki yapmadi. Aksine bir canlanma ve toparlanmaya sebep oldu" ifadesini kullandi.

Akdogan`in gündeminde Misir`daki askeri darbe de vardi. Bati’yi ve bazi Müslüman ülkeleri sessiz kalmakla elestiren Akdogan, "Kimi Islam ülkelerinin takindiklari tavir, batililardan daha kötü" dedi.

Basbakan Tayyip Erdogan`in en yakinindaki isimlerden biri olan Siyasi Basdanismani ve AK Parti Ankara Milletvekili Yalçin Akdogan, son günlerde adinin geçtigi medyadaki isten çikarmalardan Yigit Bulut`a, cemaatle iliskilerden, Suriye konusuna kadar birçok soruya cevap verdi. Akdogan`in Habertürk`e yaptigi açiklamalardan satir baslari söyle:


‘GEZI TRAVMASI’
Gezi olaylariyla yasanan türbülans geride kaldi. Bu olaydan herkes dersler çikardi. Bu olay, AK Parti için yalnizlastiran, güven sarsan, içe kapatan, moral bozan bir etki yapmadi. Aksine bir canlanma ve toparlanmaya sebep oldu, AK Parti`nin iliskilerini de konsolide etti. AK Parti`yi düsman gibi gören bir anlayis ürkütücü. Asil olan demokratik hesaplasmadir ve onun yeri de sandiktir; hoslanmayanlar Mart ayinda sandiga gitsin.


MISIR
Batili ülkeler uzun yillar bölgedeki isbirlikçi rejimlerin baski ve zulümlerine sessiz kaldi. Arap Bahari dogal bir patlama haliydi ve Bati bunu, bozulan imajini düzeltmek için kullanmaya çalisti. Hesaba katilmayan husus, Islami egilimi fazla olan iktidarlarin kukla pozisyonu alamayacaklariydi. Su an Israil halkin sesine kulak veren yönetimlerden, demokratiklesme dalgasindan rahatsizlik duyuyor. Misir olayi, batinin paradigmayi degistirdigini, eski düzeni daha sofistike yöntemlerle devam ettirmeye soyundugunu gösteriyor. Bunlarin durumu Kizilderililere ‘çagdaslik getiriyoruz` diye tren götüren ama asil derdi yerlilerin madenleri olan beyaz adamin durumu gibi.


SURIYE, KÜRTLER VE PYD
PYD son dönemde ortaya çikti ve Kandil`den getirdigi silahli gruplarla güçsüz ve çok parçali olan Suriye Kürtleri üzerinde hakimiyet kurmaya çalisti. Esad Kürtlere zulmederken PYD neredeydi? PYD`yi elestirmek Kürtlere veya onlarin belli haklar elde etmesine karsi olmak falan da degildir. Suriye politikamiz ve bölgeye yönelik tezler belli, degisiklik yok. Diger yöntemlere hazirlikli olmakla birlikte diplomasinin sonuna kadar kullanilmasi dogru olandir.


‘MEDYA MÜHENDISLIGI’
Ülke ve toplum degistikçe dogal olarak medya da kabuk degistiriyor. Kimi anlayislar geriye düsüyor, kimi yazarlar miadini dolduruyor, kimi yöneticiler zamanin gereklerine uyum saglayamiyor. Bununla birlikte siyasi iklimin de medya anlayisi ve yönetimi üzerinde etkileri olabiliyor. 28 Subat`ta da, 27 Nisan`da askerin talimatiyla hareket eden medya mensuplarinin bir kismi bugün hükümet müdahalesinden sikayet ediyor. AK Parti bu medyaya karsi var olmus ve bunlarin saldirilarina karsi iktidarini korumustur. Yani ne korkusu vardir, ne minneti, ne de beklentisi. Demokratik ülkelerde herkes kendi rolünü oynar. Iktidara nizam vermeye çalisan, siyaset mühendisligine soyunan bir medya anlayisi basli basina bir sorundur.

(Isten atilan yazarlar vs. sizin etkiniz oldugu söyleniyor” sorusu üzerine)
Gazetelerden okuyorum ve gülüyorum. Bir günah keçisi ariyorlar ve bu gömlegi bana giydirmeye çalisiyorlar. Birakiniz medyaya müdahale etmeyi, medyadaki arkadaslarimla bile görüsmüyorum. Sahte iliskilere girmek veya baskalarinin isine karismak benim tarzim degil. Ne patronlariyla, ne yöneticileriyle aylardir görüsmedigim medya gruplarinda bazi degisiklikler oluyor, hiç haberim bile olmayan bu olaylar bana atfediliyor. Gazetecilerin selamlarini bile almiyorum ki borçlu çikmayayim... Insanlarin ekmegiyle oynamak bize düsmez.


YIGIT BULUT
Yigit Beyi yeni tanidim, özellikle son dönemdeki performansiyla dikkat çekti. Herkesin geçmiste söylediklerine yönelik elestiri getirebilirsiniz, ama dogru olan yeni sayfa açabilmektir. Basbakan`a her gün `sefkatli ol` vaazlari verenler, bir yandan da tam tersi elestiriler getiriyor. Danismanlar istihzayla karsilanacak bir tutum ve davranis içinde degildirler. Tayyip Erdogan, pisirik, dalkavuk, akilsiz ve korkak bir kisiyi bir saniye yaninda tutmaz.

Radikal



  • Cumartesi 19.4 ° / 16.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 16.2 ° / 13.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 17.2 ° / 13.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı