Bugün, 17 Mayıs 2024 Cuma

YALÇINKAYA; ?2013 RAKAMLARINA GÖRE IÇ VE DIS BORÇ 615 MILYAR DOLAR??

YALÇINKAYA; ?2013 RAKAMLARINA GÖRE IÇ VE DIS BORÇ 615 MILYAR DOLAR??

Esenler Saadet Partisi Ilçe Yönetimi bir yildir ara verdigi istisare toplantilarini mahalle muhtarlari ve yerel gazete temsilcilerinin katilimiyla baslatti. Baskan Yalçinkaya; ?Devletin 2013 rakamlarina göre iç ve dis borç 615 milyar dolar. 2015 giderler

 Esenler Saadet Partisi Ilçe Yönetimi bir yildir ara verdigi istisare toplantilarini mahalle muhtarlari ve yerel gazete temsilcilerinin katilimiyla baslatti. Baskan Yalçinkaya; “Devletin 2013 rakamlarina göre iç ve dis borç 615 milyar dolar. 2015 giderler kalemine 54 milyar lira faiz konulmus. Borcu olmayan bir devlet niye faiz ödesin.…” dedi.

YALÇINKAYA; “2013 RAKAMLARINA GÖRE IÇ VE DIS BORÇ 615 MILYAR DOLAR…”
Esenler Saadet Partisi Ilçe Yönetimi bir yildir ara verdigi istisare toplantilarini mahalle muhtarlari ve yerel gazete temsilcilerinin katilimiyla baslatti. Baskan Yalçinkaya; “Devletin 2013 rakamlarina göre iç ve dis borç 615 milyar dolar. 2015 giderler kalemine 54 milyar lira faiz konulmus. Borcu olmayan bir devlet niye faiz ödesin.…” dedi.
Toplanti kahvaltiyla basladi. Sonrasinda ilçe baskani Tugrul Yalçinkaya ülkenin gündemine iliskin bir sunum gerçeklestirdi. Bu dönem belediye meclis üyeleri bulunmamasi nedeniyle Esenler gündemini basindan takip ettiklerini belirten Baskan Yalçinkaya sorulan sorulari da yanitlamaya çalisti. “Esenlerin aleyhine gelisecek her olayin takipçisi olacaklarini” dile getiren Ilçe Baskani Yalçinkaya sunumunda su konulara degindi;
Yükümlülügü En Büyük Devletiz
“ Dünyada yükümlülügü en büyük olan devletiz. Geçmisten gelen böyle bir yükümlülügümüz var. Bu nedenle dünyadaki olumlu veya olumsuz gelisen olaylardan birinci derece de sorumluyuz. Özellikle bölgemizdeki olumsuz gelismelerden çok daha fazla sorumluyuz. Bölgede kan gövdeyi götürüyor. Sömürü diz boyu. Geçmiste illerimiz vilayetimiz olan bölgelerde bu olaylar yasaniyorsa bin yildir bölgenin en büyük devleti olarak sorumlulugumuz sürüyor demektir. Kimse bu sorumluluktan kaçamaz ve ilgisiz kalamaz. Ama son yillarda yüzümüzü bu bölgeleri isgal edenlerden yana dönmüsüz. Bu çok yanlis bir politikadir.
Bu sorunlari ancak ve ancak Türkiye giderebilir. Disarida bile bölgedeki olumsuzluklari Türkiye engelleyebilir inanci yaygin. Biz öyle bir milletin evlatlariyiz ki her sömürüye karsi dururuz ve böyle bir devlet anlayisimiz da var. Bu bakimdan biz bölgede lider bir devlet gibi davranmaliyiz. Ama batinin karsisinda altmis yildir bekleyen bir devlet olmayi tercih etmisiz. Bu iktidar da ayni bekleyisi sürdürüyor.
Borcu Olmayan Bir Devlet Niye Faiz Ödesin.
Faizci ekonomi yönetimi nedeniyle 76 milyon halkimiz çile çekiyor. 598 milyar dolar iç ve dis borca faiz ödemisiz.  Yillik 50 milyar lira faiz ödemesiyle karsi karsiya birakilmisiz. Millet ve devlet olarak büyük zarar görüyoruz. Ama ne geçmis ne de simdiki iktidar bu kötü gidise dur diyemiyor. Eger faiz ödemeseydik bu paralarla çok sey yapilirdi. Bir yilda 500 bin adet daireyi rantiyecilikten geçinenlere veriyoruz. 9 marmaray projesi, 8 otomobil fabrikasi, yapilabilirdi bu parayla. Son 12 yilda tam 90 tane otomobil fabrikamiz olurdu faiz ödenmeseydi.
Devletin 2013 rakamlarina göre iç ve dis borç 615 milyar dolar. 2015 giderler kalemine 54 milyar lira faiz konulmus. Borcu olmayan bir devlet niye faiz ödesin. Ülkenin borcu yoktur diye bir algi yanilmasi yönlendirmesi yapiliyor. Ama rakamlar gerçegi gösteriyor. Fert basina 10.500 dolar milli gelir var gösteriliyor. Bir ailenin aylik 9.500 lira geliri var demektir. Kimin bu kadar geliri var. Asgari ücret bin lira bile degil. Millet olarak açliga mahkumuz. Açlik siniri 1250 liraya çikmis.
Daha Pahali Kol Saati Takabilmemiz Için Sizin Daha Fazla Aç Gezmeniz Lazim Deniliyor.
Ekonomiden daha çok önem vermemiz gereken durum sosyal açidan yikimdir. Bizim için asil tehlike buradadir. Iktidarda kalalim daha çok oy alalim diyerek iktidar ülkeyi kamplara bölmüstür. Bu siyasi dil ülkeyi bölünmeye kadar götürür. Etnik ve mezhepsel kutuplasma ciddi boyutta. Topyekun bir felaketin esigine gelmis durumdayiz. Yetersiz meclis içi muhalefet var. Sadece bir inatlasma siyaseti yapiliyor. Daha pahali kol saati takabilmemiz için sizin daha fazla aç gezmeniz lazim deniliyor.
Basit Hesapla 200 Trilyon Kar Var
Esenler’de ise bir rantsal devsirme uygulamasi var. Uygulanan kentsel dönüsümle insanlarin topraklari üzerinde korkunç rant elde ediliyor. Havaalani mahallesinde 700 küsur milyon lira toplam maliyet söz konusu. Proje hiç kar etmiyor manasina gelen sözler kullaniliyor. Ama isin asli öyle degil. Bir defa kaç konut yapildigi belli degil. Verilen rakamlar net degil. Belediye sitesinde 2900 olarak gösteriliyor. Biz diyoruz ki kaç konut, kaç ticari alan yapiyorsunuz. Bunun kaçini hak sahibine kaçini müteahhide veriyorsunuz size de kaç tane kaliyor.
Projede 970 konut ve 32 dükkanin finansi müteahhit firmaya kaliyor. Bu bin dairenin finans için satilacagi manasina geliyor. 2400 daireden bin tanesi müteahhit firmaya kalacak demektir. Basit hesapla 200 trilyon kar var demektir. Yani kaba maliyet 250 trilyonu geçmiyor. Projenin bin daireden en az 450 trilyon getirisi olacak.
Belediye baskaninin 2400 konutun maliyetini 700 trilyona çikacak demesini anlamak mümkün degil. Bu gösterilen maliyet Bayindirlik rakamlarinin çok üstünde bir maliyet. Ve çok büyük bir kar var ortada…”


  • Cuma 23 ° / 13.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 22.1 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Pazar 22.5 ° / 13.8 ° false