Bugün, 20 Mayıs 2024 Pazartesi

Yalçinkaya ?Ülkemizde yasanan olaylari dizi izler gibi izliyoruz?

Yalçinkaya ?Ülkemizde yasanan olaylari dizi izler gibi izliyoruz?

SP Esenler Ilce Baskanliginin sektörel bulusmalarin ilkinde bir araya geldigi Esenlerdeki Tekstilciler sorunlarinin anlatildigi toplantida ilçe baskani Tugrul Yalçinkaya ?Ülkemizde yasanan olaylari dizi izler gibi izliyoruz, kardeslerimizin katledilmesin

Yalçinkaya Ülkemizde yasanan olaylari dizi izler gibi izliyoruz”

 

SP Esenler Ilce Baskanliginin sektörel bulusmalarin ilkinde bir araya geldigi Esenlerdeki Tekstilciler sorunlarinin anlatildigi toplantida ilçe baskani Tugrul Yalçinkaya  “Ülkemizde yasanan olaylari dizi izler gibi izliyoruz, kardeslerimizin katledilmesini seyrediyoruz. Yasanan yanlisliklari, kirlilikleri kimsenin umursamadigi bir dönemi “dedi.

SP Esenler Ilce Baskanliginin her ay düzenledigi sabah kahvaltili toplantisi ilçe merkezinde gerçeklesti, kahvaltida tekstil sektörünün sorunlari konusuldu.

Ülkemizde yasanan olaylari dizi izler gibi izliyoruz”

Toplantinin açilis konusmasinda ilçe baskani Tugrul Yalçinkaya ülke gündemine dair degerlendirmelerde bulundu.  Baskan Yalçinkaya, “Ülkemizde yasanan olaylari dizi izler gibi izliyoruz, kardeslerimizin katledilmesini seyrediyoruz. Yasanan yanlisliklari, kirlilikleri kimsenin umursamadigi bir dönemi yasiyoruz. Kisin kuslara üsümesin diye, parklara siginma yerleri yapan bir ecdadin nesilleriyiz. Ancak bugün yasadigimiz bu kadar vahsete sesiz ve duyarsiz kaliniyor. Yüz yillardir agabeylik yaptigimiz bu cografyada herkesle düsman olduk. Türk dis politikamizi düzeltmemiz gerekir. Dis politikamiz bir çikmazin içinde, herkes aklini basina almalidir” ifadelerinde bulundu.

“Ama Siz siyasetçi degil de, horoz dövüsçüsü olursaniz horozlarin birbirine bagirdigi gibi küfür edersiniz”

Son zamanlarda iktidar ve muhalefetin kavgasina da deginen Yalçinkaya Biz Türkiye Cumhuriyeti içerisinde tüm insanlari kardesçe görürüz. Biz bir aileyiz ailenin içerisinde degisik düsüncede kardesler vardir. Ama aksam oldu mu herkes bir çatinin altinda barinirlar. Ama Siz siyasetçi degil de, horoz dövüsçüsü olursaniz horozlarin birbirine bagirdigi gibi küfür edersiniz hakaret edersiniz. Siyaseti oldugu gibi halkinda seviyesini düsürürsünüz. Biz üslubun siddetle karsisindayiz. Türkiye’de halkin manevi degerleri hizlica kayboluyor.  Bu anlamda iktidar ne muhalefet bu milletin manevi degerlerine uygun üslup kullanmiyor. Üslup yerlerde geziyor.  ülkenin basbakani Cumhurbaskani herhangi bir siyasetçiye serefsiz diyemez. Veya muhalefet partisi baskani siyasetçiye veya bakana basbakana ayni kelimeleri kullanamaz. Böyle sey düsünüyorsaniz! Biz sizi gönderelim Türkiye’nin daglarina gidin bir birinize istediginiz kadar küfür edin çoluk çocuk duymasin. Toplum içerisine çikmayin.

“yiyorlar,  içiyorlar ve lux arabalarla geliyorlar hiç bir sey yapmiyorlar”

Ülkemizde toplanan Islam ülkeleri konfederasyonunun toplantisi ile ilgi Yalçinkaya “ yiyorlar,  içiyorlar ve lux arabalarla geliyorlar hiç bir sey yapmiyorlar. Küresel emperyalizm bayiligini yapiyorlar. Aidat borçlarini ödemiyorlar. Bir esnaf, bir esnaftan borç ister gibi aidatlari istiyorlar bu dogru degildir. Sonuç bildirgesinde Israil ile ilgili tek bir kelime yok.

SP Esenler Tekstil Sektörünün Sorunlarini Konustu

Toplantida konusmaci olan Ekonomist Ergün Kaya ise Türkiye’nin kalkinmasi ile ilgili sorunlari dile getirdi. Ekonomik sorunlarin, Milli görüs iktidarinda çözülecegini söyleyerek açiklamalarda bulunurken Kaya “yardim için asker gönderdigimiz Güney Kore’den bile geri kaldik. Kendimizi kandirmayalim üretecegiz. Türkiye 1.milyar dolar ayakkabi ithal ediyor. Biz ayakkabi yapamayacak durumda miyiz” dedi.

Ardindan Esenlerde bulunan Tekstil sektöründe bulunan isletme sahipleri sorunlari ve sikintilarini anlatti. Baslica sorun basliklari; SGK Primleri, Fason Ücretleri, Özellikle Fason Ücretlerinin ayni kalmasi ve ücretlerin artmasi tekstil sektörünün desteklenmesi gerekir istihdam bu sektörde fazla denildi. Kalifiye eleman sikintisi çekiliyor, sektör nitelikli elemen üretemiyor. Belediye ruhsat sorunlari. Ayrica sektör kurumsallasmiyor gerekli teknolojik yatirim yapilamamaktan sikâyetçi oldular.



  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Salı 22.6 ° / 13.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 24.1 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı