Bugün, 22 Ekim 2024 Salı

?Yanilanlar artik bir kenarda durmali?

?Yanilanlar artik bir kenarda durmali?

Saadet Partisi Esenler Ilçe Baskani Tugrul Yalçinkaya, basina verdigi sabah kahvaltisinda ?her zaman toplumu dogru yola götürmek için mücadele yapiyoruz, sartlar ne olursa olsun yapilan yanlislara sessiz kalamayiz? dedi.

 “Yanilanlar artik bir kenarda durmali”

Saadet Partisi Esenler Ilçe Baskani Tugrul Yalçinkaya, basina verdigi sabah kahvaltisinda “her zaman toplumu dogru yola götürmek için mücadele yapiyoruz, sartlar ne olursa olsun yapilan yanlislara sessiz kalamayiz” dedi.

Yalcinkaya,”1 Kasim seçimlerinden sonra hain bir saldiriyla karsi karsiya kaldik. Bu hain darbe girisiminde Milli görüs teskilatlari olarak 15 sehit verdik. Meseleye gözümüz kapali dalmadik. Sakin ihtiyatli ve her gelismeyi Türkiye’nin ve bölgenin durumunu göz önünde bulundurarak degerlendirdik. Arkasindan ABD, Israil ve batinin oldugunu darbeye kalkisanlarin bunlarin kuklasi oldugunu söyledik. Adil hukuk karsisinda bu kuklalarin bir cezasi olmalidir dedik. Bu hain saldirida sadece kuklayi yok etmek yetmez, ülkenin üzerinde oynanan oyunlara ve is birlikçi taseronlara karsi durus gerekir. Çünkü emperyalizm yeni kuklalar bulur.

Hükümete uyarilarda bulunduk. Adalet ve hukuk birincil derecede üzerinde durulmali dedik. Fiili olarak bu hain saldirinin içinde olanlari seçin ve yargilayin, suçluyu ve suçsuzu ayirt edin diye uyarilarda bulunduk. Kuklalara ise dikkat edin dedik. Ancak iktidar partisi bu uyarilarimizi dikkate almadi. Suç iktidar partisinindir.

12 yil boyunca bu örgüt mensuplari devlete sizmis, her seyi ele geçirmislerdir. Ne yazik ki bölgenin lider ülkesi ve dünya lideri olanlarin bu durumdan haberi yok. Türkiye gibi devlet böyle bir yapi ile yönetilemez. Acemi yöneticiler tarafindan devlet yönetilemez. Böyle bir yapilanmaya güç üstüne güç katilmistir. TSK’da terfi ettirilen subaylarin %70’i darbeci çikiyor. Böylesine yapilanmis bir örgütün devletten temizlenmesi OHAL’i gerektirir. Ancak OHAL içinde olaganüstü yaptirimlar da olmamalidir. Milli irade ile gelen milli irade ile gitmelidir. Bu demokrasinin de geregidir.

 

Küresel guruplar ülkemizin kapisina kadar dayanis ve bölgeyi de isgal etmistir. Ülkemiz de kusatilmistir. Kusatilmaya çalisilmaktadir. Terör örgütleri ile bölgeyi isgal etme düsüncesi Ortadogu’yu savas alanina döndürmüstür. Ortadogu medeniyetler besigi ve zenginlikleri ile istah kabartiyor. Tüm dinlerin de merkezidir. Dünyanin gözü o yüzden Ortadogu’da. Cezbedici topraklar ve dinlerin de gözü burada. Amaç büyük Israil devletini kurmak. 66 ülkenin isgali altinda ve ülkemizde çesitli sekillerde tehdit ile karsi karsiya.

15 yildir uyarmamiza ragmen AKP dis politikada hala yanlislar içinde ve yanlisa israr ediyor. Bu huzursuzluk Türkiye’mizi de yakin zamanda içine alir. Tarihin en güçlü devletlerinden olan ülkemiz ping pong topuna döndürülemez. Bir ABD bir Rusya arasinda gidip gelemez. Emperyalist koalisyonun bir an önce bölgeden uzaklastirilmasi gerekmektedir.

 

Sinirimizdaki güvenligi tehdit eden unsurlar için sinir ötesi askeri hareket yapilabilir. Ama bölge ülkeleri ile çatismadan güvenlik sorunu halledilmelidir. Iran ile çatistirilarak büyük bir savasin içine çekilebiliriz. Bu devleti yönetmek çoluk çocuk isi degildir. Sürekli yanilanlar artik bir kenarda durmayi bilmelidir.

 

Esenler’de tüm Türkiye’ye reklami yapilan kentsel dönüsüm hayal kirikligidir. Biz kentsel dönüsüm ile ilgili mecliste üç yil boyunca elestiriler yaptik. Ama bir gözü ile dolar diger gözüyle euro görenler elestirilerimizi görmezden geldiler. Nihayetinde bu hale gelindi. Havaalani kentsel dönüsümü insanca yasanan bir sehir olmaktan uzak imar edildi. Toplum psikolojisi düsünülmeden üst üste ve yan yana yapilasma ile sadece rant düsünüldü. Yakinlarda Belediye Baskani da konut yogunlugunu dile getirdi ver yanlis yaptiklarini ifade etti.  Pisman olundugu veya bizi öyle avuttuklari bir durum var.

Askeri arazi ile ilgili bu projeye harfiyen uyacaksaniz yaninizdayiz dedik. Takip ettigimiz kadariyla bu projede sulandiriliyor. Bir çok gerekçe ileri sürülerek rant kaygisiyla degisen bir proje ortaya çikariliyor. Yine Esenler’e yazik edilecek. Tüm projeleri takip edecegiz. Esenler’e layik olmayan projeleri de elestirmeye devam edecegiz. 



  • Salı 17.5 ° / 14.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 18.8 ° / 13.5 ° false
  • Perşembe 18.1 ° / 13.8 ° Güneşli