Bugün, 9 Mayıs 2024 Perşembe

Yanit rekorunu tazeledi!

Yanit rekorunu tazeledi!

Balkan Atletizm Sampiyonasi`nda Nevin Yanit, kadinlar 100 metre engellide 12.61 ile kendisine ait Türkiye rekorunu gelistirdi

Balkan Atletizm Sampiyonasi`nda mücadele eden Nevin Yanit, kadinlar 100 metre engellide, 12.61`lik derecesiyle, kendisine ait Türkiye rekorunu gelistirdi. Eskisehir`de süren sampiyonada Nevin Yanit, 12.63 ile kendisine ait olan Türkiye rekorunu 12.61`lik derecesiyle gelistirerek, kategorisinde birinci oldu. Balkan Atletizm Sampiyonasi`na, 10 ülkeden 276 sporcu katiliyor. 

"BU DERECE, LONDRA`DA FINALDE YARISMAM IÇIN YETERLI" 
Eskisehir`de düzenlenen Balkan Atletizm Sampiyonasi`nda, kadinlar 100 metre engellide 12.61 ile kendisine ait Türkiyerekorunu gelistiren Nevin Yanit, "Bu derece Londra`da finalde yarismam için yeterli. Finali hedefliyorum, olimpiyat finalinde de elimden geleni yapacagim" dedi. 
Yanit, yaptigi açiklamada, daha önceki rekorun 12.63`lük dereceyle kendisine ait oldugunu hatirlatti. 

Su anda elde ettigi 12.61`lik derecenin kendisi için iyi oldugunu ifade eden Yanit, "Çünkü, olimpiyatlardan önce benim için büyük bir moral oldu. Bundan önce Helsinki`deki 2012 Avrupa Atletizm Sampiyonasi`nda birinci olmustum. Fakat soguk havada yarismistim. Onun da etkisi vardi. Orada unvanimi korumak önemliydi. O yüzden dereceye kosmadim. Burada bu dereceyi elde etmem beni daha da çok umutlandirdi. Bu yüzden çok mutluyum. Bu derece Londra`da finalde yaristiracak bir derece. Finali hedefliyorum, olimpiyat finalinde de elimden geleni yapacagim" dedi. 

Milli atlet Nevin Yanit`in antrenörü Cüneyt Yüksel de, Balkan Atletizm Sampiyonasi`nin antrenman planlarindan oldugunu belirterek, bu yarista Nevin Yanit`in son durumunu gördüklerini kaydetti. 

Yanit`in Isviçre `nin Luzern kentinde düzenlenen EAA Permit Yarismasi`nda 12.73`lük derecesiyle ikinciligi elde ettigini animsatan Yüksel, "Her sey yolunda, antrenmanlar düzgün. Olimpiyatlara iki haftalik süre kaldi. Bunun üzerine katacagimiz bir iki sey var. Onun disinda yarismalari bekleyecegiz" dedi.(ntvspor)



  • Perşembe 20.8 ° / 14.1 ° Güneşli
  • Cuma 17.8 ° / 13.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 13.8 ° / 11.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu