Bugün, 20 Mayıs 2024 Pazartesi

Yanlislari Elestirmezsem, Kendimde Eksiklik Hissediyorum

Yanlislari Elestirmezsem, Kendimde Eksiklik Hissediyorum

Gazetecilige basladigim günden bugüne sayisiz köse yazisi yazdim, haber yaptim. Yanlisi elestirmek, dogru bildiklerimi korkmadan çekinmeden her platformda söylemek benim genlerimde var. Bu anlayis bende hastalik olmus, bilmem anlatabildim mi?

 Yanlislari Elestirmezsem, Kendimde Eksiklik Hissediyorum

Namerde degil merde bile boyun egmeden, Yasamak yasatmak çok güzel, özgür kalmak, insan olmak, el etek öpmeden yasamak, Devrimci olmak, sosyalist düsünmek, halkça bölüsmek ne güzel…

Gazetecilige basladigim günden bugüne sayisiz köse yazisi yazdim, haber yaptim. Yanlisi elestirmek, dogru bildiklerimi korkmadan çekinmeden her platformda söylemek benim genlerimde var. Bu anlayis bende hastalik olmus, bilmem anlatabildim mi?

Sayet yapilan yanlislari elestirmezsem ve o gün yanlis islere bulasan birileri hakkinda bir seyler söyleyemezsem, elestirel bir yazi yazamamissam kendimde büyük bir eksiklik hissediyorum. Yaziyor ve elestiriyorum, yazdiklarimin bana dönüsü ise küfür, bazense tehdit oluyor. Sunu iyi bilsinler benim veremeyecegim hesabim yok, kimselere ise eyvallahim olmaz, bir gün bile yapilan yanlisa evet dersem namerdim.

Arsizlarin, namussuzlarin tekerlerine çomak soktugum çok oldu, yaftalandim vatan hainligi ile dinsizlikle, suçlandim. Düzen karsitligim hep var olmustur içimde. bu düzenin degisecegini umutla bekleyenlerdenim. Ne zaman bilgisayar karsisina geçer yolsuzun yolsuzlugunu, halkin çaresizligini, aldatilmisligini yazarsam, iste o zaman kendime geliyor keyif aliyorum ve yasadigimi nefes aldigimi hissediyorum.

Yoruldum yazmaktan, yoruldum hakkini aradigim “Kus beyinli” emegi gasp edilen, fakirligi kader diye yakasina yapistirilmis yiginlari savunur yazilar yazmaktan. Bu kadar zulme karsi bas kaldirmayan, isyan etmeyen yiginlara mesaj vermekten yoruldum. Yorgunlugum asla… Mücadele azmimi kiramadigi gibi, verdigim mücadelenin onurunu yasiyorum. Çünkü gelecege birakacagim tek mirasim ONURUNDUR.

Degerli takipçilerim ve yurtsever okuyucularim…

Ülkemi yönetenler size sesleniyorum Sanki demokrasiyi gelistirmisler, emperyalistlere kafa tutarak küresel sömürüyü bitirmisler, Cumhuriyete sahip çikmislar, yargiyi bagimsizligini kavusturarak adaleti egemen kilmislar, komsularimizla iyi iliskiler kurarak sinirlarimizin güvenligini almislar ve ülkemizin toprak bütünlügünü saglayarak vatandaslarimizin can ve mal güvenligini saglamislar. Ekonomiyi zirveye, savunma sanayisini dünya ile yarisir hale getirmisler, kendi madenlerini islemis, tarimi canlandirmis, çiftçiyi kollamis, emeklisine en yüksek maasi vermisler. Taseronlasmayi kaldirarak ücretli kölelige son vererek, terörü sorun olmaktan birakin çikarmayi kökünden kazimis, terör ithal etmeyen bir ülke yapmis bu iktidar. Bu isleri basarmis olsaydilar yönetenlerimiz, bu Basbakani ve Cumhurbaskanini elestirmek haksizlik olurdu herhalde! Bunun tam aksi bir uygulama ile karsi karsiya isen… Muhalefette yaparim, elestiride yaparim Aslanlar gibi...

Koyun olmayacagim… Iktidar olmadan evvel ayakkabilari yirtik olanlar, simdilerde bir gün giydiklerini ertesi gün giymiyor. Bosalan ayakkabi kutulari ise yarasin diye atilmiyor, sifirlanan paralarla dolduruluyor. Ah iktidar nimetleri; gece aç yatan sabahleyin gemicikleri ile açik denizlere sesiz ve derinden yelken açiyorsa, ülkenin namuslu halki yoksulluga kucak açmis, kul olmussa. Bu bosluktan yararlanan teröristler çukur kazarak sinir boylarinda cirit atiyorsa elimde degil muhalif yazmamak; muhalefete bile muhalefet olmamak.

Mal beyaninda oglunun dügün takilari ile uyutulmak istenmemiz isteniyorsa, ben muhalif olmayayim da kim olsun? Dolmabahçe yalani, arsa talani, kiyi yagmaciligi, 17-25 Araliktaki yolsuzlugunun hesabi, ölümlerin fitrat oldugu, sehitlerin kelle, Esad`in  Esed oldugu, Emevi camiinde namaz kilmaya gitme hevesinin kursaginda kaldigi, “Teröristler kadar bizler gururlu, onurlu olmazsak”hirsizligin oguldan mi babadan mi?” sirayet edildiginin söylendigi bir yerde, nasil elestirel yazmayayim…

Cumhuriyet Rejimi ve Laiklige karsi aleni savas ilani varken, dinimizi Siyasallastiranlar ve istismar edenler makbulken, iktidardakiler tarikat ve cemaatlerle kolkola iken bana yakismaz muhalif yazmamak. Birileri kandirildik “Allah affetsin” derken, Bakara süresini“ Bakara makara“ diyerek dinimize hakaret ederken, Torba yasalarla zinayi suç olmaktan çikarirken, Berkin`lerin ölümüne sevinip, cifçiye “Ananini al git” denilirken gazetecilik yapiyorsan bu olanlara ve daha bu ve benzeri ahlaksizliklara karsi ben elestirel yazmazsam, zaten adam degilim.

Ben muhalefetim, elestiririm kardesim, yapma yanlis elestirmeyeyim. Yapma hiç bir alanda ayrimcilik, koruman altinda olan kemik yalayici yandas medyayi yaratan sensin be kardesim. Besleme, vatan hainlerini cumhuriyet düsmanlarini, balli ihaleler verme sahte dincilere, cüppeli, sakalli ISID kafali yobazlara, koruyup kollarsan bu serefsizleri bende yazarim en alasindan. Çünkü ben halk adina yaziyorum… Muhaliflere de muhalefet yapiyorum.

 

 

 



  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Salı 22.6 ° / 13.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 24.1 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı