Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Yap-Yık-İhale Et Usulü Kentsel Dönüşüm: AKP’li Tevfik Göksu…

Yap-Yık-İhale Et Usulü Kentsel Dönüşüm: AKP’li Tevfik Göksu…

Esenler 15 Temmuz Mahallesi Konutları’nın döşenen kaldırım taşları, Ak Partili Esenler Belediyesi tarafından sökülerek tekrardan yapılıyor ...

Haber: Mustafa Siviş

Kısa süre önce açılışı TOKİ tarafından yapılan ve toplu konut projesi kapsamında inşa edilen Esenler 15 Temmuz Mahallesi Konutları’nın döşenen kaldırım taşları, Ak Partili Esenler Belediyesi tarafından sökülerek tekrardan yapılıyor ve görme engelliler için koyulan sarı şeritler bir daha koyulmamak üzere sökülüyor. Bu israfın faturası ise kamunun vergisiyle oluşturulan bütçelere kesiliyor. Yani halkın bizzat kendisine.

Tevfik Göksu İsraf ile Kentsel Dönüşümü Birbirine mi Karıştırdı?

Her fırsatta İBB yönetimini ve yaptığı hizmetleri tutarsızca eleştiren Tevfik Göksu, kendisini Kentsel Dönüşüm profesörü ilan etmekten asla çekinmiyor. En son olarak da Esenler’de inşa edilen ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bizzat açılışını yaptığı Esenler 15 Temmuz Mahallesi üzerinden herkese Kentsel Dönüşüm dersi vermeye çalışmıştı. Fakat Ak Partili Esenler Belediye Başkanı ve İBB Meclisi Ak Parti  Grup Başkanı Tevfik Göksu, TOKİ tarafından daha yeni inşaedilen ve yerleşime açılan 15 Temmuz Mahallesi’nin kaldırımlarını sökerek yeniliyor. Çünkü kaldırımlar yapılırken eksik iş yapıldı ve bu nedenle kaldırımlarda çok ciddi çökmeler meydana geldi. Fakat yapılırken neden böylesine basit bir hata yapılarak koskoca bir mahallenin kaldırımları işlevsiz hale getirildi? Bu projeyi sıradan bir müteahhit yapmadı TOKİ yaptı. Nasıl böyle bir zarara yol açacak hata yapıldı peki? 

“Sökülen Taşların Yarıdan Fazlası Çöp”

Biz de aldığımız bilgi üzerine Gazete Esenler olarak söz konusu mahalleye gittik ve incelemelerde bulunduk. Kaldırım yenileme çalışmalarından bulunan işçilere “peki sökülen taşlar tekrardan kullanılıyor mu?” diye sorduğumuzda, işçiler “sökülen taşların yarıdan fazlası çöp oluyor, biz yeni taş döşüyoruz” şeklinde cevap verdi. Ayrıca TOKİ tarafından yapılan kaldırımlarda bulunan ve görme engelliler için döşenen sarı renkli şeritler de sökülüyor ve bir daha da döşenmiyor. Tevfik Göksu’nun her fırsatta anlata anlata bitiremediği Kentsel Dönüşümcülüğü neden böyle bir israf içine giriyor ve neden görme engelli vatandaşlarımızı düşünmüyor? 



  • Cuma 18.2 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 20.1 ° / 13.9 ° false
  • Pazar 19.4 ° / 13.4 ° Güneşli