Bugün, 6 Mayıs 2024 Pazartesi

Yasaklarinizin hükmü yok, biz kazandik

Yasaklarinizin hükmü yok, biz kazandik

AKP`nin tarihi 1 Mayis alanini, Taksim Meydani`ni halka kapatmasinin ardindan Taksim iradesi ve israrindan vazgeçmeyen Devrimci Gençlik, 13 üyesinin Taksim Meydani`ndan gözaltina alinmasina iliskin bir açiklama yayimladi

 Devrimci Gençlik: Yasaklarinizin hükmü yok, biz kazandik!
 
AKP’nin tarihi 1 Mayis alanini, Taksim Meydani’ni halka kapatmasinin ardindan Taksim iradesi ve israrindan vazgeçmeyen Devrimci Gençlik, 13 üyesinin Taksim Meydani’ndan gözaltina alinmasina iliskin bir açiklama yayimladi
 
AKP’nin 1 Mayis kutlamalari için halka kapattigi Taksim Meydani’na yürüyen ve 13 üyesi polisin darp ve iskencesiyle gözaltina Devrimci Gençlik bir açiklama yayimladi. “Yasaklarinizin hükmü yok, biz kazandik” baslikli açiklamada, “Bu yil 1 Mayis’ta tipki önceki yillarda oldugu gibi yine Taksim yolundaydik.
 
40 yil önce yitirdigimiz yoldaslarimizi anmak, Erdogan’in Taksim korkularini büyütmek için düstük yola. En ufak bir itirazdan dahi korkan, Saray’in kolluk kuvvetleri, iskence ile yoldaslarimizi gözaltina aldi. Arkadaslarimiz yerlerde sürüklendi, tartaklandi ancak bas egmediler.” denildi.
 
Açiklamanin tamami söyle:
“Yasaklarinizin hükmü yok, biz kazandik!
Bu yil birlik, dayanisma ve mücadele günü 1 Mayis’i, ülkemizde ve bölgemizde mevcut siyasal ve ekonomik krizlerin esliginde karsiliyoruz. Egemenler cephesinde, kendi haramilik saltanatlarini sürdürebilmek için, baskidan, siddetten ve tehditten baska bir yol kalmamis durumda.
 
Erdogan’in Saray iktidari, kendisinden olmayan her seyi ve herkesi susturmanin, yok etmenin derdinde. Yolsuzlugun, ayristirmanin, adaletsizligin ve sömürünün sürmesi için kendilerine engel gördükleri her seye saldiriyorlar.
Bu yil 1 Mayis’ta, Taksim yasagini sürdürmeye çalisan Erdogan iktidari, yasagi tanimayanlara, Taksim’de koydugu keyfi yasaklara ‘hayir’ diyenlere olanca gücüyle saldirdi.
15 Temmuz sonrasi, firsata çevirdigi krizden istifade, kendi panayir alanina çevirdigi Taksim Meydani’ni, esitlik, özgürlük, demokrasi ve adalet isteyenlere, hiç bir gerekçe göstermeden kapatmaya çalisti. Önceki yillarda yasaklari için, insaat, güvenlik ve benzeri gerekçeleri gösteren iktidar, bu yil bahane bulmaya dahi tenezzül etmedi. Bu keyfilik bu hukuksuzluk onlarin korkusundan ileri gelmektedir.
 
 
Taksim Meydani geçtigimiz 1 Mayis’larda, çürümüs iktidarlara, milyonlarca itirazin yükseldigi bir alandir. Taksim Meydani, Haziran’da yüz binlerin bulustugu, yeni bir yasami bugünden kurdugu alandir. AKP ve Erdogan’in korkusu tam da buradan ileri gelmektedir.
Bu yil 1 Mayis’ta tipki önceki yillarda oldugu gibi yine Taksim yolundaydik. 40 yil önce yitirdigimiz yoldaslarimizi anmak, Erdogan’in Taksim korkularini büyütmek için düstük yola. En ufak bir itirazdan dahi korkan, Saray’in kolluk kuvvetleri, iskence ile yoldaslarimizi gözaltina aldi. Arkadaslarimiz yerlerde sürüklendi, tartaklandi ancak bas egmediler.
 
Dost düsman, herkes bilsin: Biz mücadeleyi, Paris barikatlarindan, Stalingrad önlerinden, Vietnamlilarin amansiz direnisinden, Kizildere’de bir kerpiç evden ögrendik. Coplariniz, gaz bombalariniz viz gelir bize. Ne kadar yildirmaya, susturmaya çalissaniz da o sloganlara engel olamayacaksiniz! Korkularinizi her gün daha da büyütecegiz!
Bugün direnenler, yarinin mutlaka kazanani olacak. Çünkü hakli ve gerçek olan biziz. Örgütlü gücümüz, zafere olan inancimiz bizi yenilmez kiliyor. Saldirsaniz da susturmaya çalissaniz da basimiz egilmeyecek, sesimiz kisilmayacak!
Hatirlayin, “Peki su Vietnamlilar / Nasil dövüstüler böyle uzun uzun / Amerikalilara karsi? / Dogduklari topragi seven Vietnamlilar, / Çocugunu nasil severse bir ana. Ama istilaci Amerikali / Güçlüdür, kuvvetlidir! / Olsun, kaplan da öyle. / Disleri korkunç, / Tirnaklari yirticidir. / Ama bir avuç ari, / Haklamaya yeter kaplani.”
40 yil önce bugün Taksim Meydani’nda yitirdiklerimizi bu açiklama vesilesiyle bir kez daha saygi ve özlemle aniyoruz. Bu yil 1 Mayis’ta Taksim yolunda direnenleri, Istanbul’da ve tüm yurtta ‘Hayir’in sesini olanca güçleriyle yükseltenleri selamliyoruz.
Yasasin 1 Mayis! Yasasin Taksim Direnisimiz! Yasasin birlik, dayanisma ve mücadele!”



  • Pazartesi 17.8 ° / 9.5 ° Güneşli
  • Salı 19.2 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 22.5 ° / 14.5 ° Güneşli