Bugün, 20 Mayıs 2024 Pazartesi

Yasanan skandallar adaylara ?pes` dedirtti

Yasanan skandallar adaylara ?pes` dedirtti

Abartilan güvenlik önlemleri nedeniyle kimi hizmasini çikardi, kimi kontak anahtarini vermemek için sinava girmedi. Eskisehir`de sinava girmek için gidilen okulun yerinde olmamasi saskinlik yaratti

DHA

Hizmayla sinava girmek yasakmis

Kirikkale’de yapilan KPSS’ye 11 bin 200 kisi girerken, burnunda metal takili bir kiz aday sinava alinmadi. Metali güçlükle çikartan kiz, daha sonra salona alindi. Sabahin erken saatlerinden itibaren sinava girecekleri okullara gelen adaylar, polis kontrolünde içeri alinmaya baslandi. Burnunda metal takili bulunan bir kiz aday kadin polis tarafindan içeri alinmadi. Bir kenara çekilerek burnundaki metali güçlükle çikartan kiz,  üst aramasi yapildiktan sonra sinava girebildi.
Devlet memuru olma umudu ile sinava giren ve adini açiklamayan kiz aday, “Metal seyler yasakmis, daha önce basima gelmemisti. Mecburen canim aciyacak, ancak sinava girebilmek için çikarmak durumundayim” dedi.
Adaylar içeride sinavda ter dökerken, bazilarinin aileleri de okul disinda çocuklari için dua etti.

SINAV YERI TEMEL ÇIKTI

Eskisehir’de ortaögretim düzeyi için bugün yapilan KPSS girecek adaylara, yikilan Sabri KiliçogluAnadolu Lisesi’ni sinav yeri olarak gösterdi. Okul önünde bekleyen görevliler, gelip insaatla karsilasinca sasiran adaylari minibüsle Beyhan Rifat Çikilioglu Anadolu Lisesi’ne götürdü.
Sabri Kiliçoglu Anadolu Lisesi binasi, depreme dayaniksiz olmasi nedeniyle bir yil önce yikildi. KPSS için 200 adaya sinav yeri olarak gösterilen lisenin önünde polisler, okul yetkilileri ile ÖSYMgörevlileri bekledi. Çok sayida kisi sinava girecekleri okulun temel halindeki insaat oldugunu görünce sasirdi. Okul önünde bekleyen görevliler, adaylari minibüsle Beyhan Rifat Çikilioglu Anadolu Lisesi’ne götürdü. Yetkililer 40’a yakin ögrencinin eski okulun oldugu yere geldigini ve bunlarin tamaminin yeni sinav yerine yetistirildigini, herhangi bir aksamanin olmadigini söyledi. 

EHLIYETI TANIMADILAR

Adana’nin Ceyhan Ilçesi’nde 24 yasindaki Serkan Onur ve 27 yasindaki Salih Boztekin, sürücü belgelerini göstererek alindiklari Kamu Personel Seçme Sinavi’nda (KPSS) sorulari çözerken, görevliler tarafindan ‘Sinavda kimlik olarak ehliyet geçersiz’ gerekçesiyle salondan çikarildiklarini öne sürdü. Onur, daha önce dört kez üniversite sinavina, 1 kez da KPSS’ye ehliyetiyle girdigini belirterek, “Beni bastan uyarsalardi evden gidip nüfus cüzdanimi alabilirdim” dedi.
Boztekin de daha önce 2 kez KPSS’ye ehliyetiyle girdigini savunarak, “Uyarilsaydim çaresine bakardim” diye konustu.

Kontak anahtarini bile almadilar

Tekirdag’in Çorlu Ilçesi’nde, Ölçme, Seçme ve Yerlestirme Merkezi (ÖSYM) tarafindan yapilanKamu Personeli Seçme Sinavi’na (KPSS) katilan 20 kisi, otomobil anahtarlari siniflara alinmadigi için sinava girmedi.
Çorlu’da 16 bin 280 kisinin basvurdugu dünkü orta ögretim düzeyindeki KPSS, 45 okuldagerçeklesti. Saat 09.30’da baslayan sinava gelen memur adaylarini, polis ekipleri didik didik arayarak içeriye aldi. Metal esyalarin alinmadigi sinava gelen 20 kisi, otomobil anahtarlari içeriye alinmayinca, birakacak yer bulamadiklari gerekçesiyle sinava girmekten vazgeçtigi ögrenildi.

SINAVA GIDERKEN CANINDAN OLDU

Antalya’nin Kemer ilçesinde bir otelde garson olarak çalisan ve Açik Ögretim Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nde okuyan 24 yasindaki Mustafa Yasar, Kamu Personel Seçme Sinavi’na (KPSS) girmek için otobüs bekledigi sirada, tur otobüsünün çarpmasi sonucu öldü.
Akdeniz Üniversitesi’nde KPSS girmek için Kemer-3 girisinden otobüse binmek üzere ilçe merkezine dogru yürüyen Yasar’a, dün saat 07.30 siralarinda Antalya yönüne seyreden 28 yasindaki Sinan Kivrak yönetimindeki 06 DP 8468 plakali tur otobüsü çarpti. Mustafa Yasar, olay yerinde yasamini yitirdi.
Olay gelen saglik görevlileri, Yasar’in cesedinin üzerini beyaz bir örtüyle kapatti. Saglik görevlileri Yasar’in sinav giris belgesini de cesedini üzerine birakti.  

 

Adaylar Milliyete konustu: ÖSYM’ye güvenmiyoruz

Kamu Personel Seçme Sinavi’nin (KPSS) ortaögretim mezunlari için gerçeklestirilen dünkü oturumu tamamlandi. Sinava katilanlardan bir bölümü son iki yilda gerçeklestirilen 9 sinavda saibe oldugunu iddia ederek, ÖSYM’yi elestirirken, sinava girenler, iyi puan alsalar da iyi yerlere yerlesemeyeceklerini düsünüyor.
KPSS’nin, ortaögretim mezunlarini kapsayan dünkü oturumuna katilanlarin görüsleri söyle:
‘Iddialar tedirgin ediyor’
* IDIL BURGUCU (23): Üçüncü kez KPSS’ye giriyorum. Daha önce normal sayilabilecek puanlar, aldim ancak bir kuruma yerlesemedim. Torpilim olmadigi için bu sinavdan iyi bir derece de alsam bir yere yerlesebilecegimi düsünmüyorum. Özel sektörde çalisiyorum ve sartlar çok zor. Onun için devlet memuru olmak istiyorum. KPSS sinavlariyla sorularin çalindigi yönündeki iddialar beni tedirgin ediyor.
* ILKER GENÇOGLU (23): KPSS’ye ilk kez girdim. Sinava kendi imkanlarimla çalistim. Ne kadar iyi bir puan alsam da yüksek makamlarda tanidigim kimse olmadigi için umudum yok. Bu ülkede her sey mümkün, sorular da çalinmis, sizdirilmis olabilir.
* ESIN KÖSKERTEPESI (23): Ilk kez KPSS’ye girdim. Bir AVM’de personel sefi olarak çalisiyorum, ancak özel sektörde garantiniz olmadigi için devlet dairesinde bir is istiyorum. Yüksek puan alsaniz bile torpiliniz olmadigi zaman bir yere atanmaniz zor.
* MEHMET ALI DELIKARDAS (33): KPSS’ye üçüncü girisim. Ancak 2010 yilinda yapilan KPSS’e 79 puan almama karsin atanamadim, ancak benden daha düsük alanlar atandi. Sorularin çalinmasi iddilari bizi korkutuyor. Biz mücadele ettigimiz halde, bazilari parayi verip sorulara ulasabiliyor.
* NURGÜL DUYAR (19): Ilk defa KPSS’ye katildim. Kirikkale Üniversitesi Felsefe Bölümü ögrencisiyim. Devlet memurlugu garantisi olan bir is oldugu için bu sinava giriyorum. Ama yüksek puan alsam da  atanacagimi düsünmüyorum. Sorularin çalinmasi konusu ise tamamen skandal.
ZEYNEP GÜLTEKIN (31): KPSS’ye ikinci kez giriyorum. Gazi Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ögrencisiyim. Özel sektörde çalismanin ne gibi zorluklari oldugunu biliyorum, onun için devlet isi istiyorum. Daha önce girdigim sinavda 71 almama karsin atanamadim. ancak 56-57 puan alip yerlesenler oldu. Yüksek puan alsamda atanacagimi düsünmüyorum.
* MELTEM ER (21): Devlet memuru olmak istiyorum, ancak KPSS hakkindaki iddialar nedeniyle umudum yok. Ben de yatirdigim sinav harcinin bosa gitmemesi için sinava girdim.
RAMAZAN DAVULCU (19): KPSS’ye ikinci girisim. Imam Hatip Lisesi mezunuyum ve imam olmak istiyorum. Bunun için bu sinava giriyorum. Ayrica açikögretim fakültesinde okuyorum.
* MURAT KAYADELEN (21): Ilk kez KPSS’ye girdim. OSTIM’de havalandirma alaninda faaliyet gösteren bir fabrikam var. Ancak annem memur olup garantili bir isim olsun istiyor. Benim yerime de o basvurmus, ben de onu kirmamak için sinava geldim. Ancak son olaylardan sonra devlete güvenim kalmadi, tanidigi olan isini yürütüyor. Olmayanlar ise açikta kaliyor.
* ALIHAN DÖGME (19): KPSS’ye ilk girisim. Baskent Üniversitesi Muhasebe Bölümü’nde okuyorum. Devlet memuru olursam ileride garanti bir isim olur ve hayat boyunca rahat ederim diye düsündügüm için bu sinava girdim. Ancak sinavlarda ortaya atilan iddilardan dolayi hakkimizin yendigini düsünüyorum.
* DILARA DOGAN (19): KPSS’ye ilk girisim. Üniversiteye hazirlaniyorum, ancak bu yil yerlesemedim. Hem okuyup hem çalismak istiyorum. Üniversite sinavina girdigimde de sonrasinda da tedirgindim. Bu sinav hakkinda konusmak bile istemiyorum. Çünkü ÖSYM’ye güvenmiyorum, sorulari hazirlayanlara, degerlendirenlere güvenmiyorum.
SERTAÇ KOÇ Ankara

Garantili bir is arayisi

Kamuda çalismayi hedefleyen ortaögretim mezunlari dün Kamu Personel Seçme Sinavi’nda(KPSS) ter döktü. Iki saat süren sinava katilim yüksekti. Sinava giren adaylar neden devlet memuru olmak istediklerini Milliyet’e anlatti.
* Rabia Yilmaz (20): Yidiz Teknik meslek lisesi’nden yeni mezun oldum. Bekarim. Devlet memuru olup isimi garantiye almak istiyorum.
* Sultan Gazi (26): Afyon Kocatepe Üniversitesi Turizm ve Otel Isletmeciligi bölümünü bitirdim. Bekarim. Düzgün bir is oldugu için memur olmak istiyorum. Su an kültür sanat evinde çalisiyorum. Herhangi bir KPSS kursuna gitmedim.
* Neslihan Türkmen (28): Antalya Endüstri Meslek Lisesi’nden mezun oldum. Yurtdisinda çalistim. Su an çalismiyorum. 6 aydir issizim. Sinava kendimi deneme amaçli giriyorum. hiçbir KPSS hazirligim yok. Üniversite sinavina bile hazirlanmadim. Bekarim.
* Erman Yaver (25): Özel sektörde bilgi islem bölümünde asistanlik yapiyorum. Bekarim. Garantili bir meslegimin olmasini istedigim için sinava giriyorum. Kursa gitmedim.
* Kübra Gencer (20):  Bir Tekstil firmasinda tasarimci olarak çalisiyorum. Hayat standartlarimi yükseltmek için sinava giriyorum. Garantili meslek oldugu için.
* Kasim Yilmaz (27): Özel sektörde kasiyerlik yapiyorum. Ileride bir umudumun olmasi için, kendimi kurtarmak için sinava giriyorum. Bekarim.
* Mustafa Çakal (25): 2006 yilinda Gültepe Tesviye Meslek Lisesinden mezun oldum. Yapi KrediGenel Müdürlügünde güvenlik görevlisi olarak çalisiyorum. Kursa gitmedim. Devlet memuru olmak için sinava giriyorum.
* Evin Ekinci (20): Bekarim. Zihinsel engellilere egitim veriyorum. Daha rahat olmak için KPSS’ye giriyorum.
AYSE SORUCU Istanbul



  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Salı 22.6 ° / 13.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 24.1 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı