Bugün, 18 Ekim 2024 Cuma

Yaslilara Mangal Ziyafeti

Yaslilara Mangal Ziyafeti

Esenler`de yasayan yardima muhtaç, kimi kimsesi olmayan yaslilara her zaman destek olan Esenler Belediyesi, yaslilara özel mangal senligi organize etti.

Haber Merkezi/Gazete Esenler

Yaslilara Mangal Ziyafeti

Esenler`de yasayan yardima muhtaç, kimi kimsesi olmayan yaslilara her zaman destek olan Esenler Belediyesi, yaslilara özel mangal senligi organize etti.

Kemer Mahallesi`ndeki Park ve Bahçeler Müdürlügü`nün bahçesinde gerçeklesen senlige; Esenler Belediyesi Sosyal Yardim Isleri Müdürü Özcan Hamza, Belediye Birim Müdürleri ile çok sayida yasli katildi. Hep birlikte senlik alaninda hosça vakit geçiren yaslilar, sehrin gürültülü ortamindan uzakta dogayla iç içe olmanin huzurunu yasadilar. Agaçlarin altina kurulan masalarda mangal ziyafeti yapan yaslilar, birbirleriyle bol bol sohbet ederek eglendiler. Püfür püfür esen rüzgârla birlikte adeta piknik keyfi yasayan yaslilar, kendileri için mangalda pisirilen etleri istahla yediler.

Yemekte tek tek masalari gezerek yaslilarla ilgilenen ve onlara kirmizi karanfiller hediye Esenler Belediyesi Sosyal Yardim Isleri Müdürü Özcan Hamza, "Yaslilarimiz bugünlere gelmemizdeki en önemli etken. Bizlerde emegi olan ve minnet borcumuzu asla ödeyemeyecegimiz büyüklerimizin elbette her zaman yaninda olacagiz. Onlar bizim basimizin taci" dedi. Yaz ayi boyunca yaslilara yönelik etkinliklere devam edeceklerini belirten Hamza, yaslilarin huzurlu ve mutlu bir hayat sürmeleri için çalistiklarini ve düzenledikleri programlarla yaslilari neselendirmeye çalistiklarini söyledi.

Esenler Belediyesi olarak yaslilara hizmet vermekten büyük bir mutluluk duyduklarini anlatan Özcan Hamza, "Onlarin huzurlu ve neseli olmasi bizi de mutlu ediyor. Onlari her vesileyle ziyaret edip hayir dualarini aliyoruz. Yaslilarimiza sahip çikmaliyiz. Biz Esenler Belediyesi olarak, üstümüze düsen görevi yerine getirme gayreti içindeyiz`` dedi. "Onlara sahip çikmak ve onlarla ilgilenmek tüm toplum bireylerinin vatandaslik görevidir" diyen Hamza, "Onlar dünle bugün arasinda köprü kuran, kültürümüzü ve degerlerimizi yarinlara tasimamizi saglayan en kiymetli varliklarimizdir" diye konustu.


Yaslilar, mangal senliginden çok memnun kaldiklarini dile getirdiler. Bu tür aktivitelerin hayatlarinin sonbaharinda kendilerine mutluluk ve yasama sevinci kattigini belirten yaslilar, Esenler Belediyesi`ne de çok tesekkür ettiler. Keyifli geçen günün sonunda yaslilar, Esenler Belediyesi`nin servis araçlariyla evlerine birakildilar.

 



  • Cuma 15.1 ° / 12.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 16.7 ° / 12.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 17.7 ° / 13.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı