Bugün, 19 Mayıs 2024 Pazar

Yazacagimiz yazilar var sular durulsun hele

Yazacagimiz yazilar var sular durulsun hele

Ne melanet, ne musibetmissiniz. Dengeleri allak bullak ederek, kafalari karistirarak bir gece ansizin geldiniz. Gelin, ?geleceginiz varsa göreceginizde var!? bu halk geçmisin verdigi acilarla ve 12 Eylül fasist darbesinin deneyimiyle bir anda halk birlik

Yazacagimiz yazilar var sular durulsun hele

 -Ey darbeler ve darbeciler…

 Ne melanet, ne musibetmissiniz. Dengeleri allak bullak ederek, kafalari karistirarak bir gece ansizin geldiniz. Gelin, “geleceginiz varsa göreceginizde var!” bu halk geçmisin verdigi acilarla ve 12 Eylül fasist darbesinin deneyimiyle bir anda halk birlik oldu

elele vererek fasizme geçit yok dedi.  

Darbelerden kendine pay çikaranlar ve kendini kahramanlastirarak aklayip paklayanlar, geçmisinde karanliklar olanlar, yem verip yemlenenler…

-Sular bir dursun hele…

-Elbette sözümüz var, bekleyin göreceksiniz.

 

Esenler darbenin geldigi, girisimin oldugu saatlerde sokaklara indi ve agir bedeller ödeyerek birçok canini kaybetti. Esenler hep sokaktaydi, her gece nöbet tuttu ve ölenlerin arkasindan agitlar yakarak karanliga baskaldirdi. 

 

Esenler ilklere imza atar, bu süreç dede böyle oldu, halkin emegi ile yasayanlar emek sömürüsü yapanlar, yagmurlu havalarda “sümüklü böceklerin” ortaya çiktigi gibi ortaya çikarak anlamsiz kisiler, anlamsiz pankartlar astirarak halkin dostu, cumhuriyetin savunucusu kesildiler.

 

Hâlbuki biz onlari çok iyi taniyor ve çigerlerini iyi biliyoruz.  Düzenci ve düzenbaz tarihin her dönemde oldugu gibi simdide, güç kimdeyse onun yaninda yer aldilar.

 

Her kuruslari haram olan yagci, menfaatçi bu “sümüklü böcekler” ahmakliklarini sergilediler. Yürüdükleri yollarda iz biraktiklarinin farkinda degiller. Hâlbuki arkalarinda biraktiklari izler “nereye ve nasil gittiklerini isaret ediyor” bunlar bazen nitelikli dolandirici, bazen düzgün kravatli bey efendi oluverdiler.

 

Biz hep söyledik ve yazdik, ama siz inanmakta zorlandiniz. Tüm kurumlari bastan asagi sarmaladilar bunlar yargi, askeriye, emniyet, egitim ve saglikta yapilandilar. Ayni zamanda da ODACIDIRLAR, KÖSECIDIRLER, POSETÇILER ve düzenin nimetlerinden yararlanan en büyük çikarci guruplardir bunlar. Halki ve hakki düsünmeyen müptezeller darbe girisimi sayesinde bir anda cumhuriyet sevdalisi oluverdiler.

 

Her neyse bunlara verecegimiz cevaplar, yazacagimiz yazilar var sular durulsun hele, bekleyin göreceksiniz. Gelelim genele ve ülkemin genel durumuna.

 

Erdogan belki de 14 yila yaklasan iktidarinin hiçbir döneminde olmadigi kadar darbe girisiminin ardindan muhalefet partilerine ve halka bu kadar nazik ve  lütufkâr sözler söyledi. Sahsen inanmasam da inananlara saygi duydum. (Bestepe külliyesinde Kiliçdaroglu ve Bahçeli’yi, AKP baskani sifatiyla oraya gidecek olan basbakan ile birlikte agirladi. Geçmise sünger çekildi, söylenen kirici sözler unutuldu. Erdogan, sadece bu siyasi liderlere karsi olumlu bir yaklasim içinde bulunmuyor. “Sünnisi Alevisi, Türkü Kürdü Lazi Çerkesi” deyip duruyor. Neredeyse bütün vatandaslarini teker teker öpüyor, selam gönderiyor. Tam bir “milli mutabakat” havasinda.

 

-Benden söylemesi…

 

-Bu kadar güzelliklerin sonunda bir firtina esebilir diyorum, aman DIKKAT…

 

-Ben demiyorum muhalefet demisti, “Erdogan kiminle dost olduysa sonu felakettir”

 

- Söylemesi bizden…

 

- Asker ve sivil darbelere karsi oldugumuzu bir kere daha haykiriyoruz

 

-Yasasin “Laik, demokratik, tam bagimsiz ve özgür Türkiye”

 

 



  • Pazar 22.5 ° / 13.8 ° false
  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Salı 22.6 ° / 13.4 ° Güneşli