Bugün, 5 Mayıs 2024 Pazar

Yeni Akit yine yapti yapacagini.

Yeni Akit yine yapti yapacagini.

Yeni Akit yine yapti yapacagini. Yeni Akit "paralel" haberi yapmak istedi, habere 2003 yilinda gazeteden ayrilan muhabiri Halis Mutlu`nun imzasini atti. Mutlu, skandala, "Ula bu nasil alçakliktir..." diyerek tepki gösterdi.

Yeni Akit "paralel" haberi yapmak istedi, habere 2003 yilinda gazeteden ayrilan muhabiri Halis Mutlu`nun imzasini atti. Mutlu, skandala, "Ula bu nasil alçakliktir..." diyerek tepki gösterdi.

 

Yeni Akit, bu sefer yaptigi haberi 2003 yilinda gazeteden ayrilan gazeteci Halis Mutlu`nun ismiyle yayinladi. Haberde Gülen Cematine yönelik hükümetin kullandigi suçlamalarin benzerleri kullanilarak iddialara yer verildi.

Ancak sorun haberden çok habere atilan imzada ortaya çikti. Akit`in özel haber diye verdigi haberi yapan gazeteci Halis Mutlu, 2003 yilinda Akit`ten ayrilmisti. Dahasi Mutlu bu haber sonrasinda kendisinin emniyetten arandigini açikladi. Mutlu yasadiklarini Twitter`dan söyle aktardi:

"Izmir emniyetinden aradilar, `Halis Bey, 23 Mayis tarihli `2000 hakimden karanlik plan` haberinizle alakali görüsmek isteriz` dediler... `Karistiriyorsunuz galiba, ben su an aktif gazetecilik yapmiyorum, haber falan da yazmadim` dedim arayan müdüre... `Nasil olur, haberde sizin imzaniz var` deyince müdür, nerede çikti bu haber diye sordum ve `siz Akit`te degil misiniz` karsiligini aldim... Internetten bakip kendilerine dönecegimi söyledim. 23 Mayis`ta benim ismim kullanilarak yapilan su haberi gördüm. Emniyet müdürünü arayip 2003 yilinda Akit`ten ayrildigimi ve bu haberle alakam olmadigini söyledikten sonra Akit`i aradim... Görüstügüm arkadasim ismi Ankara bürodakilerin kullandigini söyledi. Halis Mutlu diye biri var mi diye israrla sordum `yok, mahreç` dedi... Simdi, yapilan bir haberde ismimi kullanmak alçakligin, serefsizligin zirvesi olmakla birlikte Izmir emniyetine benim telimi kim verdi? Vay anasini, benim ismim kullanilarak yapilan haber mansetten verilmis... ;) Ula bu nasil alçakliktir...

SAVASTA HER SEY MÜBAHTIR

Avukatimla görüstüm, konuyla ilgili tüm yasal haklarimi kullanarak bu alçakligin hesabini soracagiz... Emniyet arayip `hayirdir` diye sormasa bu alçakligin farkina varamayacaktim. Ve hala düsünüyorum; Izmir emniyeti benim telimi nereden biliyor. Emniyet telefonumu o paçavradan almis... Cumaya birlikte gittigim AK Parti`li bana yapilan serefsizligi `savasta her sey mübahtir` seklinde degerlendirdi... Güler misin aglar misin? Ne savasi ve savassa ben bu savasin neresideyim ki mübah diyorsun, diye sorunca da; Müslümanlar AK Parti`nin yaninda digerleri karsida, dedi. Elhamdulillah Müslüman`im ve AK Parti`nin yaninda degilim bu nasil bir kategorize etmedir diye çikisip farkinda misin cumaya gidiyoruz dedim."

Odatv.com



  • Pazar 17 ° / 11.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 17.8 ° / 9.5 ° Güneşli
  • Salı 19.2 ° / 10.4 ° Güneşli