Tarih: 01.01.2018 00:00

Yeni Akit yine yapti yapacagini.

Facebook Twitter Linked-in

Yeni Akit "paralel" haberi yapmak istedi, habere 2003 yilinda gazeteden ayrilan muhabiri Halis Mutlu`nun imzasini atti. Mutlu, skandala, "Ula bu nasil alçakliktir..." diyerek tepki gösterdi.

 

Yeni Akit, bu sefer yaptigi haberi 2003 yilinda gazeteden ayrilan gazeteci Halis Mutlu`nun ismiyle yayinladi. Haberde Gülen Cematine yönelik hükümetin kullandigi suçlamalarin benzerleri kullanilarak iddialara yer verildi.

Ancak sorun haberden çok habere atilan imzada ortaya çikti. Akit`in özel haber diye verdigi haberi yapan gazeteci Halis Mutlu, 2003 yilinda Akit`ten ayrilmisti. Dahasi Mutlu bu haber sonrasinda kendisinin emniyetten arandigini açikladi. Mutlu yasadiklarini Twitter`dan söyle aktardi:

"Izmir emniyetinden aradilar, `Halis Bey, 23 Mayis tarihli `2000 hakimden karanlik plan` haberinizle alakali görüsmek isteriz` dediler... `Karistiriyorsunuz galiba, ben su an aktif gazetecilik yapmiyorum, haber falan da yazmadim` dedim arayan müdüre... `Nasil olur, haberde sizin imzaniz var` deyince müdür, nerede çikti bu haber diye sordum ve `siz Akit`te degil misiniz` karsiligini aldim... Internetten bakip kendilerine dönecegimi söyledim. 23 Mayis`ta benim ismim kullanilarak yapilan su haberi gördüm. Emniyet müdürünü arayip 2003 yilinda Akit`ten ayrildigimi ve bu haberle alakam olmadigini söyledikten sonra Akit`i aradim... Görüstügüm arkadasim ismi Ankara bürodakilerin kullandigini söyledi. Halis Mutlu diye biri var mi diye israrla sordum `yok, mahreç` dedi... Simdi, yapilan bir haberde ismimi kullanmak alçakligin, serefsizligin zirvesi olmakla birlikte Izmir emniyetine benim telimi kim verdi? Vay anasini, benim ismim kullanilarak yapilan haber mansetten verilmis... ;) Ula bu nasil alçakliktir...

SAVASTA HER SEY MÜBAHTIR

Avukatimla görüstüm, konuyla ilgili tüm yasal haklarimi kullanarak bu alçakligin hesabini soracagiz... Emniyet arayip `hayirdir` diye sormasa bu alçakligin farkina varamayacaktim. Ve hala düsünüyorum; Izmir emniyeti benim telimi nereden biliyor. Emniyet telefonumu o paçavradan almis... Cumaya birlikte gittigim AK Parti`li bana yapilan serefsizligi `savasta her sey mübahtir` seklinde degerlendirdi... Güler misin aglar misin? Ne savasi ve savassa ben bu savasin neresideyim ki mübah diyorsun, diye sorunca da; Müslümanlar AK Parti`nin yaninda digerleri karsida, dedi. Elhamdulillah Müslüman`im ve AK Parti`nin yaninda degilim bu nasil bir kategorize etmedir diye çikisip farkinda misin cumaya gidiyoruz dedim."

Odatv.com




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —