Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

Yeni egitim-ögretim yilinin bir sey ögretecegi yok!

Yeni egitim-ögretim yilinin bir sey ögretecegi yok!

Egitim Sen: ?2016-2017 Egitim Ögretim Yili 1 Milyonu Askin Ögrenciyi Ögretmensiz Birakan Darbeci Zihniyetin Hukuksuz Uygulamalari Ile Açiliyor!? açiklamasinda bulundu.

 Yeni egitim-ögretim yilinin bir sey ögretecegi yok!
 
Egitim Sen: “2016-2017 Egitim Ögretim Yili 1 Milyonu Askin Ögrenciyi Ögretmensiz Birakan Darbeci Zihniyetin Hukuksuz Uygulamalari Ile Açiliyor!” açiklamasinda bulundu.
 
Esenler Atisalani Ortaokulu`nda düzenlenen 2016-2017 egitim-ögretim yili açilistöreni yapildi. Törene, Milli Egitim Bakanligi(MEB) Müstesar Yardimcisi Ahmet Emre BilgiliIstanbul Vali Yardimcisi Ahmet Hamdi Usta, Il Milli Egitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci, Esenler Belediye Baskani Göksu, ögretmenler, ögrenciler ve veliler katildi.
 
DANS GÖSTERISI YAPILDI
Saygi durusu ve Istiklal Marsi`nin ardindan devam eden törende, okul korosunca müzik-siir dinletisi ve folklorik dans gösterisi yapildi.

Milli Egitim Bakanligi Müstesar Yardimcisi Bilgili, törende yaptigi konusmada, Milli Egitim Bakani Ismet Yilmaz`in dün "Nesil yetistirmek, medeniyet insa etmektir" seklinde bir mesaj yayimladigini hatirlatarak, MEB`in amacinin da nesil yetistirmek ve medeniyet insa etmek oldugunu söyledi.
 
“Haydi, çocuklar 15 Temmuz ruhunu yasatmak için ders basina”
Bunun için de ögrencilerin mutlulugunu esas aldiklarini anlatan Bilgili, "Ögrencilerimizin mutlulugunu nasil insa edecegiz? Basta ögretmenlerimizle, sonra velilerimizle sonra egitim ortami dedigimiz okul ortamlarimizda hep birlikte onlarin iyi yetismesi, vatanina milletine bagli fedakar nesil olarak yetistirmelerini saglamaya çalisacagiz. 15 Temmuz sosyolojik olarak bu ülkede yasayan insanlarin zihninde millet ve devlet olmanin, vatan sevmenin, vatan müdafaasinin ne anlama geldigini bir kez daha pekistirdi. Biz de Milli Egitim Bakanligi olarak ögrencilerimize vatanin ne demek oldugunu, barisin, özgürlügün ne demek oldugunu ve bunlarin kutsal degerler oldugunu ögretiyoruz. 15 Temmuz`dan sonra bu degerleri korumak için gerekirse canimizi feda edebilmeyi de ögretmeye çalisiyoruz. Iste bu hafta tüm Türkiye`de 15 Temmuz ruhunu yasatmak için bir haftalik program hazirlandi ve ögrencilerimiz 15 Temmuz ruhunu bizatihi ögrenmeye ve yasamaya çalisacak." diye konustu.
Istanbul’da egitim-ögretim yili açilis töreni Esenler`de bulunan Atisalani Ortaokulu`nda yapildi. Törende 15 Temmuz sehitleri de anildi ve ögrencilerin ilk dersi ise “15 Temmuz darbe girisimi” oldu.

KILIÇDAROGLU`NUN SANKI IKIZI…
Öte yandan Milli Egitim Bakanligi Müstesar Yardimcisi Ahmet Emre Bilgili`nin CHP lideriKemal Kiliçdaroglu`na benzerligi dikkatlerden kaçmadi ve vatandaslarin yogun ilgisini çekti. .



  • Pazar 14 ° / 11.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 17.1 ° / 12.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 16.1 ° / 13.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı