Bugün, 18 Mayıs 2024 Cumartesi

Yeniçag: Boji'ye Kurulan Kumpasin Arkasinda AKP'li Tevfik Göksu Var Iddiasi

Yeniçag: Boji'ye Kurulan Kumpasin Arkasinda AKP'li Tevfik Göksu Var Iddiasi

Yeniçag Gazetesi, Boji’ye kurulan 'kaka kumpasi'nin arkasinda AKP’li Tevfik Göksu'nun olabilecegini iddia etti.

YENIÇAG/ TOLGA SAHIN- ÖZEL HABER

Yeniçag'dan Tolga Sahin, Istanbul'un maskotu haline gelen Boji ile ilgili iftirayi ilk ortaya atanin Twitter'daki 'Sagdan Haber' hesabi oldugunu belirtti.

 "Iftirayi Göksu'nun destekledigi hesap paylasti"

Türkiye’de hakim olan siyasi atmosfer o derece keskinlesti ki, is Boji adli masum bir köpege iftira atmaya kadar vardi. Iftirayi gündeme getiren sagdan haber adli hesabin kime ait oldugu en çok merak edilen soru olurken hesabin arkasinda AKP’li ünlü belediye baskaninin oldugu iddia edildi.

Istanbul Büyüksehir Belediyesi’ni Ekrem Imamoglu’nun AKP’nin adayi Binali Yildirim’a karsi ezici çogunlukla kazanmasi sonrasi Türkiye’deki siyasi atmosfer iyiden iyiye gerildi. Hatta gerginlik o raddeye geldi ki masum bir köpege bile iftira atma boyutuna vardi.

Istanbul’da toplu tasima araçlariyla yaptigi seyahatle ünlenen Boji adli sokak köpegi Avrupa’da dahi gündem konusu olurken Istanbul’da belli bir kesim bu masum köpekten rahatsiz oldu.

Sosyal medyada “toplu tasimada hayvan istemiyoruz” paylasimlariyla baslayan rahatsizlik en son “IBB'nin kadrolu köpegi BOJI tramvaya pisledi” iftirasina kadar vardi.

Iftira sonrasi IBB Sözcüsü Murat Ongun sosyal medya hesabindan yayinladigi video ile tramvaya kaka koyan vatandasin görüntülerini paylasti.

Akil almaz görüntüler sonrasi insan ister istemez masum bir köpege bile bu iftirayi atabilen bir insan insanlara neler yapar kim bilir demekten kendini alamadi.

Simdi gelelim asil konumuza haberi ilk çikartan sosyal medya hesabi Sagdan Haber kimin, neden böyle bir haberi takipçilerine duyurdu?

Genellikle IBB hakkinda olumsuz içerikler paylasilan hesabin takipçileri arasinda Ankara eski Belediye Baskani Melih Gökçek gibi AKP’li isimler bulunurken Istanbul Esenler Belediye Baskani Tevfik Göksu da takipçiler arasinda yer aliyor.

AKP içinden gelen kulis bilgisine göre ise Tevfik Göksu bu hesabi sadece takip etmekle kalmiyor, ayni zamanda destekliyor da.

Söyle ki 2024 yerel seçimlerinde IBB’nin AKP’li adayi olmak isteyen Göksu’nun seçimlere hazirlik için bir sosyal medya ve iletisim ekibi kurdugu ve çalismalara daha simdiden basladigi iddia ediliyor.

Gerçi Göksu’nun 2019 yilinda gerçeklesen yerel seçimlerde Binali Yildirim yerine aday olmak istedigi bilindiginden gelecek seçimlerde aday olmak istemesi de pek sürpriz degil ancak bir ekip kurmasi ve kollari sivamasi yeni bir gelisme.

Bakalim Göksu bu iddialar karsisinda ne diyecek?

Iste Sagdan Haber’in yaptigi paylasimlardan bazilari:



  • Cumartesi 22.1 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Pazar 22.5 ° / 13.8 ° false
  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli