Tarih: 01.02.2014 18:02

Yenisehir projesinde ESENLER

Facebook Twitter Linked-in

Yenisehir projesinde ESENLER           

Esenler`in de içinde bulundugu 7 ilçeyi kapsayan Yenisehir projesinde sona gelindi.

Çevre ve Sehircilik Bakanligi, aralarinda Esenler’in de oldugu Arnavutköy, Avcilar, Bagcilar, Bakirköy, Basaksehir, Eyüp ve Küçükçekmece sinirlari içerisinde kurulacak Yenisehir Projesi`nin master planlarini tamamladi.

`COMPACT SEHIR`LE YOGUNLUK AZALTILACAK

Istanbul`un dogal, tarihi ve kültürel özelliklerini ön plana çikaracak proje kapsaminda rezerv alan olarak ayrilan bölgede, yaklasik 800 bin konutta 2 milyon 400 bin kisi yasayabilecek. `Compact sehir` algisiyla planlanan Yenisehir projesinin hayata geçirilmesiyle Istanbul`un nüfusu kalabalik bölgelerinde yogunluk azaltilacak.

4 bin 800 hektar sosyal donati alani ve 5 bin hektar yesil alaninda bulunacagi Yenisehir projesinde TEMAPARK, üniversiteler ve botanik parklarin yani sira havaalani etrafinda 200-400 hektarlik fuar alani da bulunacak.

ENERJISINI KENDI ÜRETECEK  

Kati atiklardan enerji üretme istasyonlarinin da yer alacagi proje kapsaminda Yenisehir kendi enerji ihtiyacinin yüzde 30`unu geri dönüsümle saglayacak. Ayrica binalarda kullanilan sularin yüzde 40`inin geri kazanilmasi için de Bakanlik, Istanbul Su ve Kanalizasyon Idaresi ve Devlet Su Isleri ile tarafindan sistemler olusturulacak.

ULASIMI DA RAHATLATACAK

Istanbul`un ulasimini da rahatlatacak Yenisehir projesi ile toplu tasimanin ulasim sistemindeki payini yüzde 50-60`lara çekecek. Yaklasik 200 kilometrelik rayli sistem hattinin planlandigi projenin bir kismi metro, bir kismi da tramvay olarak hizmet verecek.

Projenin Basbakan Recep Tayyip Erdogan tarafindan önümüzdeki günlerde kamuoyuyla paylasilmasi bekleniyor.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —